islim kebabı

gölge_çiçeği

Yeni Üye
Üye
islim kebabı
kürdanda patlıcan kürdanlı patlıcan kebabı
Malzemeler : 1 adet kuzu kolu(parçalara bölünmüş)1 adet büyük boy kuru soğan4 adet patlıcan 2 adet domates4-5 adet sivribiber1,5 çorba kaşığı domates salçası100 gr margarinyeterince tuz ,karabiber ve tozşekerYapılışı : önce patlıcanları alaca soyup uzunlamasına dilimleyerek tuzlu suda 15 dakika bekletelim. kuzu etlerini porsiyonluk parçalayıp margarin yağında kavuralım . iyice kavurduktan sonra salçasını ilave edip 1 2 kere daha karıştıralım .yeterince tuz ,karabiber ve su ilave ederek pişmeye bırakalım. acısı çıkan patlıcanların suyunu süzüp sıvıyağda tersli düzlü kızartalım .etler pişince tencereden çıkartalım .suyunu süzüp ayıralım .kızarttığımız patlıcanların 3 veya 4 adedini uçları dışarıda kalacak şeklide bir kasenin içine oturtalım .ortasına istersek kemikli ,istersek kemiklerinden ayırdığmız bir parça kuzu etini koyup kasenin dışında kalan patlıcanları da etlerin üzerine kapayarak bohça şekli verlim. ek yerleri altta olacak şekilde tepsiyedizelim. her porsiyonun üzerine dilim domates ve yarım sivri biberi kürdanda tutturalım.süzdüğümüz etinsalçasını tepsinin dibine dökelim.üzerine karabiber, tuz ,tozşeker ilave edip fırında pişirelim
 
Geri
Üst