İstanbul'da İftar İçin Gidilecek Yerler Menüleri ve Fiyatları 2013

TİTAN

*Melekler Mekanı*
İstanbul'da İftar İçin Gidilecek Yerler Menüleri ve Fiyatları 2013
istanbulda iftar için gidilecek yerler
istanbulda iftar menüleri 2013
istanbulda iftar mekanları 2013



Sevgili melekler, yarın mübarek Ramazan ayının ilk orucunu tutmak için tüm İslam alemi olarak bu gece sahura kalkacağız. Şimdiden hepinizin bu mübarek ayını kutluyoruz. Sevdiklerimizle birlikte edeceğimiz kalabalık iftarları evimizde kendi ellerimizle hazırlayıp süsleyebileceğimiz gibi, kimi zaman da dışarda katılacağımız iftar yemeklerinde de oruçlarımızı açacağız. Bunu düşünerek biz de, bu yıl İstanbul'da hangi mekanlarda, hangi menülerle, ne kadar ücret ödeyerek iftar edebileceğimizi araştıracak ve toıpladığımız bilgileri bu topikten sizlerle paylaşacağız.

Sadece bizim vereceğimiz bilgiler değil, sizlerin de gidip iftar açtığınız mekanları, menülerini, fiyatlarını ve memnun kalıp kalmadığınızı bu topikten paylaşırsanız, pek çok kişinin fikir sahibi olmasına yardımcı olabileceğimizi düşünüyoruz.

Şimdiden hayırlı iftarlar dileğiyle İstanbul'daki iftar mekanları konumuza geçiyoruz..:)


iftar-mekanlari-3ce.jpg
 
zeyrekhane_1-1a9.jpg



Zeyrekhane

Zeyrek'te hizmet veren, taş duvarlar ve kemerlerle inşa edilmiş, iç dekoru antikalarla süslenmiş Zeyrekhane, Ramazan'a özel bir menü hazırladı.

Mekanın açık büfesinde Türk mezeleri, zeytinyağlılar, kömür ateşinde yapılan ızgara seçenekleri ve sulu yemeklerden oluşan sıcak yemekler bulunuyor.

Açık büfe kişi başı fiyatı: 90 TL (0-6 yaş ücretsiz olup, 6-12 yaş için yüzde 50 indirim uygulanıyor.)

Zeyrekhane
Adres: Zeyrek Mah. İbadethane Arkası Sok. No:10 Fatih-İstanbul
Telefon: 0212 532 27 78


Zeyrekhane-33a.jpg
 
mabeyin-1-96.jpg




Mabeyin Et & Kebap Restaurant

Üsküdar Altunizade'de yer alan Mabeyin, Ramazan ayında da Antep mutfağının yöresel tatları; ızgara et ve kebap çeşitleriyle birlikte zengin zeytinyağlı menüsüyle hizmet veriyor.

Mabeyin'in menüsünde iftariyelikler, günün çorbası, zeytinyağlılar, ana yemekte ızgara et ve kebap çeşitleri, tatlı olarak güllaç, sütlaç, baklava ve künefe gibi seçenekler bulunuyor. Ayrıca tüm içecekler limitsiz.

Kişi başı fiyatı: 70 TL (20 kişilik gruplarda fiyat 65 TL oluyor.)

Mabeyin Et & Kebap Restaurant
Adres: Eski Kısıklı cad. No: 7 Üsküdar-İstanbul
Telefon: 0216 422 55 80


mabeyin-2-279.jpg
 
Avcılar Paşa Garden

pasa1-300.jpg

pasa2-23f.jpg


"Tesisimiz Türk,Osmanlı ve Akdeniz mutfağı nın yanında Deniz ürünleri ve balık lezzetlerinide bulacağımız restaurantımız,çok amaçlı düzenlediğimiz açık alanlarımız masal gibi düğünlere ev sahipliği yaptığımız özel peysaj ve düzenlemeye sahip bahçemiz,vip toplantı salonumuzdan oluşan bir komplekstir.
Şehrin içinde ama şehrin gürültüsünden uzak bir vaha olarak tasarladığımız paşa garden da 40 kişilik konularında uzman ve güleryüzlü ekibimizle siz değerli konuklarımızı ağırlamaktan onur duyarız."



Adres:
Kubilay Caddesi No:5 KÜÇÜKÇEKMECE

Telefon: 212-5920909

Cep Telefonu: 532-3529252

İnternet Adresi: http://www.pasagarden.com
 
Divan Oteli


Divan_Ramazan-89.jpg


Divan İstanbul Oteli'nde bulunan Divan Pub’ın iftar büfesinde iki çeşit çorba ve üç çeşit ana yemeğin yanı sıra mezeler, geleneksel zeytinyağlılar ve tatlılar bulunuyor. İftar büfesindeki lezzetler kişi başı 79 TL. Ayrıca, Türk ve Akdeniz Mutfağıyla iş yemeklerinin vazgeçilmezi olan Divan Lokanta ile otelin toplantı salonlarında, rezervasyon üzerine 10 kişiden 250 kişiye kadar olan özel gruplar için set menü ve açık büfe alternatifleri de yer alıyor. Set menü fiyatı ise kişi başı 90 TL’den başlıyor.

Mecidiyeköy’de yer alan Divan İstanbul City’nin Pub’ında ise set menü ve iftar menü fiyatları kişi başı 65 TL’den başlıyor.

Anadolu Yakası’nda bulunan Divan İstanbul Asia’da da iftara özel açık büfe lezzetleri kişi başı 65 TL’den sunuluyor. Farklı lezzetlerden hazırlanabilecek menülerle yapılabilecek grup organizasyonları için ise kişi başı fiyat 49 TL – 69 TL arasında değişiyor.

Ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ...
 
Çintemani Restoran, The Ritz-Carlton


cintemani-a6.jpg


The Ritz-Carlton'ın içindeki Çintemani Restoran, misafirlerine Ramazan için açık büfe iftar menüsü sunuyor. Canlı fasıl müziği ile renklenecek olan iftar saatinde konuklara ikram edilen alternatifler arasında dünyanın farklı bölgelerinden gelen hurma, şerbet, ev yapımı gözleme, fındık lahmacun ve börek çeşitleri, taş fırında pide, döner ve kebap sunumları, soğuk mezeler ve geniş bir tatlı sunumu yer alıyor.

Çintemani Restoran'da, iftar yemeklerinden elde edilen gelirlerin bir bölümü, Koruncuk Vakfı’na bağışlanacak.

Kişi başı fiyatı: 130 TL

Çintemani Restoran, The Ritz-Carlton
Adres: Elmadağ Askerocağı Cad. No:9 Şişli-İstanbul
Telefon: 0212 334 44 44 - dahili 2306
 
Develi Kebap


develi-397.jpg


Develi, Ramazan’da kebabın yanı sıra içli köfte, Antep usulü kuru patlıcan dolması gibi yemeklerden oluşan geniş bir menüye sahip. Dönerli ve dönersiz olmak üzere iki ayrı menü hazırlayan Develi, döner servisinin bulunduğu Kalamış, Florya ve Ataşehir’de bu menüyü misafirlerine sunarken, dönersiz menüyü ise Etiler ve Samatya’da servis edecek.

Kişi başı menü fiyatları: 75 TL

Develi Ataşehir telefon: 0216 575 68 68

Develi Etiler telefon: 0212 263 25 71

Develi Florya telefon: 0212 662 50 00

Develi Samatya telefon: 0212 529 08 33

Develi Kalamış telefon: 0216 418 94 00
 
Faruk Güllüoğlu İstanbul


faruk-gulluoglu-40.jpg


İstanbul ve Antalya’da yer alan şubelerinde farklı damak tatlarına hitap eden yemek seçenekleriyle mükellef bir Ramazan sofrası hazırlayan Faruk Güllüoğlu İstanbul, ayrıca iki farklı sahur menüsüyle de misafirlerine hizmet verecek.

Faruk Güllüoğlu İstanbul'un iftariyeliklerinden sıcak serpme tabaklarına, çorbalardan salatalara, karışık ızgara tabaklarından geleneksel baklava ve güllacına kadar geniş bir iftar menüsü bulunuyor.

Kişi başı fiyatı: 40 TL
Açık büfe fiyatı: 20 ila 25 TL arasında

Size en yakın Faruk Güllüoğlu şubesini öğrenmek için LÜTFEN TIKLAYINIZ ...
 
Raika, The Marmara Taksim


raika-2cd.jpg


Raika’da Ramazan ayı boyunca her hafta farklı bir menü sunulacak. Raika’nın iftar menüsünde öne çıkan lezzetler şöyle: mürdüm erikli dana kaburga, sakız kabağına sarılı rezeneli levrek, bademli pilav, çiporta, kuşağzı mantı, hünkarbeğendi, keşkek, erikli kuzu incik-beğendi, naneli sakız kabağı, dana yanak, ev yapımı baklava ve muhallebili güllaç.

Reika'nın iftar menüsüne limitsiz soft içecek de dahil.

Kişi başı fiyatı: 100 TL

Raika, The Marmara Taksim
Adres: The Marmara Taksim Oteli Kat: 20 Taksim-İstanbul
Telefon: 0212 243 37 73
 
Blue Topaz Restoran, Reina

blue-topaz-311.jpg



Reina'nın içinde yer alan Blue Topaz Restoran, ağırlıklı olarak deniz ürünleri ile oluşturulan menüsünde, geniş meze ve balık çeşitlerinin yanında, deniz ürünleri ve meze tercih etmeyenler için de alternatif lezzetlere yer veriyor.

Restoranın iftar menüsünde günün çorbası, iftar tabağı, çoban ve roka salata, etli yoğurtlu pazı sarma, taze baharatlı peynirli börek, ana yemek olarak üç alternatif bonfile, tavuk ve ızgara levrek, tatlı olarak ise güllaç ve fırın sütlaç gibi lezzetler bulunuyor.

Kişi başı fiyatı: 95 TL

Blue Topaz, Reina
Adres: Muallim Naci Cad. No:44 Beşiktaş-İstanbul
Telefon: 0212 296 95 55
 
Geri
Üst