Izgara Sebzeli Lazanya
Malzemeler:
Hazırlanması:
Malzemeler:
- 1 patlıcan
- 1 kabak
- 5-6 adet incecik pırasa ya da taze yeşil soğan
- 1 adet soyulmuş domates konservesi (800 gramlık kutularda)
- 3 sarımsak
- 1 avuç taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
- Zeytinyağı
- Tuz, taze öğütülmüş karabiber
- 1 su bardağı kaşar peyniri (mozarella, dil, vb.)
- Yarım su bardağı Mihaliç Peyniri (parmesan, kaşar, vb.)
- 10 adet pişirmeye hazır lazanya (Barilla)
- 3 Amerikan Biberi (bell pepper, capsicum)
Hazırlanması:
- Sebzeleri yıkayın. Biberlerin içini çıkarıp 4′er parçaya bölün.
- Kabağın kabuklarını soyun. Büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesip 5-6 mm kalınlığında dilimleyin.
- Patlıcanları kabuklarını soymadan, büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesip 5-6 mm kalınlığında dilimleyin.
- Pırasayı veya soğanı temizleyin.
- Izgara tavasını, harlı ateşte iyice ısıtın. Sebzeleri zeytinyağıyla hafifçe yağlayarak, ızgara yapın. Sebzeleri hafif diri bırakarak, hem lezzetlerini hem de görüntülerini kaybetmemelerini sağlayın.
- Izgarası yapılan sebzeleri, gelişi güzel doğrayın.
- Bir sos tenceresine domatesleri, sarımsağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu ve karabiberi koyun.
- Orta ateşte, sos kıvamına gelinceye kadar 15-20 dakika pişirin. En son fesleğeni ekleyip ocağın altını kapatın.
- Peynirleri rendeleyip bir köşede hazır bekletin.
- 22×22 cm borcamın dibine bir kepçe domatesli sostan gezdirin. 2 adet lazanyayı kaba yerleştirin. Üzerine sebzeleri koyun. 1 kepçe sostan gezdirin ve rende peynir serpiştirin. Tekrar üzerlerine 2 adet lazanya yerleştirin ve aynı işlemleri tekrarlayın.
- En üste, son lazanyaları yerleştirdikten sonra sadece sos gezdirin ve Mihaliç Peyniri serpiştirin.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırına yerleştirmeden önce, lazanya kabının üzerini alüminyum folyo ile örtün. 30 dakika bu şekilde pişirdikten sonra folyoyu kaldırın ve 30 dakika da üstü açık olarak pişirin.