Jüpiter

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Jüpiter
Jüpiter

Mitolojide tanrıların babası olarak bilinen Jüpiter neşe, bolluk, zevk, zenginlik veren bir güçtür. Astrolojide bu gezegen en büyük yardımcı, en fazla iyilik eden güç sayılır. Dokunduğu herşeye bolluk veren Jüpiter şans gezegenidir. Yıldız haritasında geçtiği evlere (o evlerle ilgili konularda) bolluk verir. Jüpiter'in doğum haritasındaki konumu kişinin zevke olan düşkünlüğünü belirtir.

Jüpiter varlık, zenginlik, ve maddesel kazançları yönetir. Ayrıca görüş, iyimserlik, inanç, sadakat, adalet, güven ve akıl getirir. Jüpiter kafanın ve işlerin gelişmesini gösterir. Onun için din, felsefe gibi konularla ticaret, ekonomi gibi konular Jüpiter'e bağlıdır.

Güneş sistemindeki tüm gezegenlerin toplamından (Güneş dışında, o bir yıldızdır) daha büyük olan Jüpiter'e bolluk gezegeni denir. Büyük bir resim çizerek sizin her konuda büyük düşünmenizi ister.

Bazen Jüpiter geçtiği evle ilgili konularda daha derin anlamlar arayarak felsefe yapmanıza sebep olur. Eğitimi, özellikle yüksek okul eğitimini destekler. Uzak yolculuklar da eğitim evinin bir parçasıdır ve Jüpiter haritanızda harekete geçtiği zaman çeşitli nedenlerle uzak yolculuklara çıkabilirsiniz.

Jüpiter, vücutta karaciğeri ve hipofiz bezini yönetir. Astrolojik olarak Yay burcunun yöneticisidir. Zodyak'taki turunu 12 senede tamamlar ve bir sene boyunca bulunduğu burca şans dağıtır
 
çook güzeel çok işime yaradı çok sağol admin tşk ederiim :)
 
Geri
Üst