Kabak çekirdekli ekmek
Melişlerim güzel bir ekmek tarifi buyurunn
Malzemeler
1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yogurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı kabak çekirdeği
1 yemek kaşığı keten tohumu
1 yemek kaşığı haşhaş
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Yaş mayayı ılık sütün içinde eritip yoğurma kabına alın.Yoğurt,sıvıyağ ,tuz,toz şeker ,haşhaş,keten tohumu ve kabak çekirdeğinin yarısınıda koyup karıştırın .Un ekleyerek yumşak bir hamur tutun.Hamuru üstü örtülü olarak sıcak yerde 30_35 dk bekletin.Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın şekillendirip yağlanmış fırın tebsisine dizin.Hamurların üstüne bıçakla derin çizgiler çizip kabak çekirdeği koyun.30 dk bekletin.180 derecelik fırında 20_25 dk pişirip servis yapın.
Malzemeler
1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yogurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı kabak çekirdeği
1 yemek kaşığı keten tohumu
1 yemek kaşığı haşhaş
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Yaş mayayı ılık sütün içinde eritip yoğurma kabına alın.Yoğurt,sıvıyağ ,tuz,toz şeker ,haşhaş,keten tohumu ve kabak çekirdeğinin yarısınıda koyup karıştırın .Un ekleyerek yumşak bir hamur tutun.Hamuru üstü örtülü olarak sıcak yerde 30_35 dk bekletin.Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın şekillendirip yağlanmış fırın tebsisine dizin.Hamurların üstüne bıçakla derin çizgiler çizip kabak çekirdeği koyun.30 dk bekletin.180 derecelik fırında 20_25 dk pişirip servis yapın.