Kadınlar her ay yumurtlarmı ?

Uzman SühaN

Administrator
Kadınlar her ay yumurtlarmı ?
Hamile kalmaya çalışıyorsanız, yumurtlama gününüzü bilmeniz gerekiyor Yumurtlamayı saptamak için herşeyden önce menstural döngünüzü bilmeniz lazım. Yani kaç günde bir adet olduğunu bilmeniz yumurtlama günlerinizi belirlemede size yardımcı olucaktır.


Bunu tanımladıktan sonra, ilişkiye girerseniz bu hamileliğe dönüşebilir. Unutmayın ki yumurtlama gerçekleştiğinde , yumurta ölmeden önce düşünmek için yalnızca kısa bir zamanınız olur. Dolayısıyla, düşünme şansınızı optimize etmek için döngününüzü anlamak önemlidir.


kadınlarda yumurtlama.jpg





Adet döngüsünü anlamak, ovülasyon günlerinizi belirlemek için uzman olmak zorunda değilsiniz! Yumurtlamayı yalnızca bir döngüden sonra algılayabilecek kadar bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu kadar basit, ancak harika bir bilgi ile, hamile kalma yolculuğunuzu kısaltabilirsiniz.


Vücudunuzda Yumurtlama Nedenleri Nedir?

Yumurtalıklarınız badem biçiminde organlardır. Yumurtlama için hazırlanan yumurta içeren folliküller geliştirirler. Her döngü, Follikül Uyarıcı Hormonu (FSH) yaklaşık 5-12 follikül gelişimini teşvik eder. En baskın follikül yumurtlamada ortaya çıkar. Büyüyen folliküller östrojen üretir. Kanınızdaki yüksek östrojen düzeyleri sonucunda, Luteinizan Hormon (LH) vücudunuzdaki yumurtlamayı tetikler. Yumurtlama, olgun folikül yumurtalık duvar boyunca çatladığında, LH dalgalanmasından yaklaşık 12-24 saat sonra gerçekleşir. Eğer sperm yumurtayı bekliyorsa veya bu noktada cinsel ilişkiniz varsa hamile kalabilirsiniz. Kadınların% 90'ı için, döngü uzunluğu 23-35 gün arasında değişebilir, yumurtlama döneminin ortasında gerçekleşir. Diğer faktörler (örneğin stres), üçüncü veya dördüncü haftaya kadar ovülasyonun ertelenmesine neden olabilir.



Kadınlar Her Ay Yumurtlarmı ?


Her kadın her ay yumurtlamıyor . Bir yumurtalık olgun bir follikül üretmezse, yumurtlama meydana gelmez. Buna anovulatorik adet döngüsü denir . Endometriyum (rahiminizin astarlanması hamileliğe hazırlanır) her zamanki gibi gelişir ancak yumurta bırakmaz. Kadınların küçük bir yüzdesi 24 saatlik bir süre içinde iki veya daha fazla yumurta salabilir. Vücudundaki hormonal değişiklikler nedeniyle bu saatten sonra daha fazla yumurta salınması mümkün değildir. Bir yumurta döllendiğinde, hormonlar gebeliği korumak ve beslemek için gelecekteki yumurtaların serbest kalmasını önleyecektir.



Servikal mukusunuzu günde birkaç kez gözlemlemek de önemlidir çünkü bu daha güvenilir ovülasyon semptomlarından biridir. Mukusunuz, döngününüzün verimli veya infertil aşamalarına yanıt olarak değişir.


Servikal mukus hormonlarda dalgalanmalarla değişir (örn. Östrojen). Bir dönemin ardından mukus, yapışkan hale gelmeden önce kuru, daha sonra kremsi, daha sonra sulu, en verimli hale gelmeden önce açık, kaygan olabilir ve esneyebilir. Oldukça verimli mukus çiğ yumurta akına benzemektedir. Bu, akıntı yumurta geçişinde spermlere en iyi şekilde yardımcı olur ve vajinanın asidik ortamından alkalin bir koruma sağlar.


Menstrüel Döngünüzün Uzunluğunu Not Alın



Adet döngüsünü izleyerek, luteal ve folliküler fazların normalde ne kadar uzun olduğunu belirleyebilirsiniz.Döngünüzün düzenli olduğu sürece, aynı zamanda yumurtlamayı ne zaman belirlemenize yardımcı olacaktır. Bir e-tablo veya takvim alın ve menstrüel döngünüzdeki ilk gününü bir gün olarak işaretleyin ve menstruasyonun bittiği günü not edin. Sonraki döneminiz başladıktan sonra, bir gün tekrar başlayın. Daha fazla bilgi, verimli günlerinizin daha doğru bir şekilde tahmin edilmesine yol açacağından, bu işleme üç dört ay devam edin


Hamile kalmak için en verimli verimli günlerinizi nasıl hesaplayacağınızı bilmek, ne zaman ovülasyon yaptığınızı belirlemenize yardımcı olur, böylece hamilelikten kaçınmak veya gebelik şansınızı artıracak zaman ilişkiye girmenize izin verir.
 
yumurtlama dönemi için idrardan yapılan ovülasyon testlerinden aldım. çünkü diğer yöntemlerle bu günleri belirlemekte zorlanıyorum. idarardan ovülasyon testini kullanmak çok pratik . Aynı zamanda çok kolay yoldan ovülasyon gününün belirleyebiliyorsunuz. tükürükten yapılan ovülasyon testleri uzun ömürlüymüş biraz pahallı ama onuda almayı düşünüyorum. ovülasyon testlerinden almadan önce yumurtlayıp yumurtlamadığımı bilmiyordum .herkese bu testlerden kullanmasını tavsiye ederim.
 
resim yumurtlama resmimi acaba
 
Merhaba,

Yumurtlama ovülasyon olmadığı halde mensin gerçekleşmesi mümkündür.Bu tür yumurtlama olmadan kanama olmasına anovulatuar kanama veya östrojen kırılma kanaması denir.Yumurtlama olmadan kanama olması genellikle adet kanaması başlayan ilk yıllarda, menopozun yaklaştığı yıllarda, polikistik over hastalarında görülür.
 
günaydın ben doğum kontrol hapı kullanıyorum ama midem bulanıyor hamile olabilirmiyim
 
Merhaba , doğum kontrol hapını düzenli kullanıyorsanız gebelik söz konusu olmaz. Doğum kontrol hapı doğru kullanıldığında en iyi korunma yöntemlerinden biridir..
 
Geri
Üst