Kadınlar her ay yumurtlarmı ?

Herkes, hamile kalabilmek için bir sperm ve bir yumurta nın olması gerektiğini biliyor. Araştırmacılar, bir kadının ovulasyondan iki gün önce gebe kalma şansının, muhtemelen daha fazla olmasa da, yumurtlamadan önceki güne kadar muhtemel olduğunu keşfetti. Bir erkeğin spermi kadının üreme yerinde beş gün kadar yaşayabilir.Bir erkeğin sperminin kapasitasyon sürecini tamamlaması ve bir kadının yumurtasını döllemesi 10 saate kadar sürebilir. Bu yüzden ovulasyon öncesi gün çok önemlidir. Yumurtlama gerçekleştiğinde, sperm yumurtayı döllemek için çok kısa bir zaman penceresine sahiptir. Bunun anlamı, gebe kalmaya çalışan çiftler için, birlikteliğin zamanlaması, yumurtlamadan iki gün önce gerçekleşmesi ve yumurtlamadan önceki gün gebe kalma şansını yükseltiyor.
 
ben her ay düzenli yumurtladığımı sanıyordum. takvim yöntemiyle bu günleri belirliyorum .Bazen yumurtlama belirtileri oluyor bazen olmuyor .Bende tükürükten ovülasyon testi aldım durumu test etmek istedim. normalde 14. günü yumurtlamam gerekirken 18-19. gün bazen yumurtluyorum. Demekki her zaman beklenen tarihte yumurtlama olmayabiliyormuş.
 
Yumurtlama, bir yumurtanın yumurtalıktan salınmasıdır. Aylık döngü sırasında yumurtalık folikülü, genellikle en büyük yumurta olan bir yumurta bırakır. Nadiren, aynı anda iki veya daha fazla yumurta bırakılabilir. Yumurta fallop tüplerinde bırakılır ve rahim yoluna girer. Bu süre zarfında, yumurta döllenebilir ve hamileliğe neden olabilir. Eğer yumurta döllenmezse, parçalanır ve kadının menstrüel akışı sırasında vücuttan salınır.

Kadın döngüleri değişebilir ve her zaman saat gibi düzenli değildir.Bazı kadınlar için yumurtlama her zaman gerçekleşmez veya düzensiz olabilir. Genel olarak, hamiliyseniz, menopoz girdiyseniz veya doğum kontrol haplarınızı tutarlı ve zamanında alırsanız yumurtlama gerçekleşmez. Düzensiz döngü ile gerçek ovulasyonu izleme daha zor olabilir
 
Merhaba, doğum kontrol hapı kullandığınız için yumurtlamanız gerçekleşmez.İlaç yumurtlamayı baskılıyor ve gebelikten koruyor. İlaç kullanımını bıraktıktan sonra yumurtlamanız gerçekleşir.
 
benim yumurtlama bozukluğum var tedavi oluyorum adetime 14 gün var sabah tuvalete gittim kanlı akıntım vardı sizce yumurtlamam olmuşmu?
 
Merhaba, yumurtlamaya bağlı olarak lekelenme olabilir. Yumurtlama kanaması bir iki defa olur yoğun olmaz . Genelde şeffaf akıntıyla birlikte gelir. Bu gerçekleşirken kasıklarınız da dolgunluk ağrı batma hissedebilirsiniz. Bunların hepsi yumurtlamaya bağlıdır normaldir.
 
iyi günler bende yeniyim yumurtlama döneminde ilişkiye girdim aşırı akıntım var birde bel ağrım bacağıma kadar vuruyor salı günü adet olmam gerekiyor şimdi test yapsam çıkarmı
 
Merhaba, geç döllenme gibi durumlarda gebelik testte çıkmayabilir. Bu nedenle adetiniz de gecikme olursa test yapın. Erken yapılan test sonuçları yanıltabilir. Ayrıca belirtileriniz gebelik belirtisi olduğu gibi adet öncesi sendromla da benzemektedir. Bu nedenle belirtilere dayanarak gebelik teşhisi nin yapılmasını doğru bulmuyoruz.
 
bugün adetimin 12. günü kasıklarımda ağrı ve şefaf akıntım var bir damlada peçeteye silinirken kan geldi yumurtlamam olmuş olabilirmi bebek çok istiyorum
 
Geri
Üst