Kafa şekline göre karakteriniz

handanca

Daimi Üye
Yönetici
Kafa şekline göre karakteriniz
kafa şekline göre saç modelleri kafa yapısına göre saç modelleri kafaya modeli yuvarlak büyük
Uzun Kafatası
Kaşlardan kafa tasının arkasına doğru, yani profilden uzun, alnı yüksek olan kafalar ekseri kadın başlarıdır. Bu gibi insanlar dost tabiatlı, toplumsal dışa dönük insanlardır. Bir parça nefislerine düşkün olurlar. Yaptıkları işin beğenilmesini mutlaka isterler, ama kompliman budalası değildirler. Sahte iltifatla samimi hayranlığı ayırt edebilirler. İstikbal hakkında planlar kurarlar. Her işi önceden düşünür, tasarlarlar. Sevdiklerini müdafaa etmek gerektiğinde aslan kesilirler ve kendi haklarını da başkalarına yedirmeyi asla istemezler.


Kısa Kafatası
Kaşlardan kafa tasının arkasına doğru kısa olan kafalara genellikle kadınlarda pek rastlanmaz. Bu çeşit başa sahip olanlar seyahat edip yeni dostlar kazanmaya bayılan ve bugünü ancak bugün için yaşayan kimselerdir. Zekaları son derece keskindir ve en yakın arkadaşlarını bile daima hayrete düşüren düşünme kabiliyetleri vardır. Karşınızdakinin içinden geçenleri anlamak sanatında birer usta oldukları için çok çabuk dost kazanırlar. Ama kazandıkları dostları aynı kolaylıkla da kaybederler.

Dört Köşeli Kafatası
Önü ve arkası yassı bir kafaya sahip olan kişi tedbirli bir adamdır. Batıl inançlara sahip olması da çok muhtemeldir. Bir insan alışılmış, hazır yollardan yürümeyi tercih eder. Kendi kendine yeni bir yol açmaktan çekinir. Alıştığı şeyleri, daha iyileri için bile olsa terk etmek onu üzer. Orijinal fikirlerden ve atılganlıktan mahrumdur. Az konuşur ve kendinden pek bahsedilmesini sevmez.

Yuvarlak Kafatası
Önden, arkadan ve yandan bakılınca adeta yuvarlak bir manzara arz eden kafaya sahip olanlar kendilerine pek fazla güvenirler. Nefislerine düşkündürler. Huzursuz olurlar. Yeni yeni maceralara atılmak için sonsuz bir istek duydukları için herhangi bir işe uzun zaman bağlı kalamazlar ve tabi ki maymun iştahlıdırlar. Yaradılıştan kumarbaz olurlar ve herhangi bir şeyde işi şansa bırakmaktan asla çekinmezler.

Uzun Baş
Topyekün başı uzun olan insan iyi ve hayırlı işler yapmaktan hoşlanır. İnsaniyeti bir bütün olarak sever ve insanlığı mesut etmek için kendini fedaya hazırdır. Dindardır, ağır başlı ve mağrurdur. Vazifesini ciddiye alır ve her şeyden üstün tutar. Vicdanen titizdir ve iş hayatında da, ev hayatında da vazifesini hakkıyla başarmak en büyük emelidir.

Uzun Dar Baş
Uzun ve dar başlılar azimkar, ısrarcı ve hatta inatçı olurlar. Girişimci değildirler. Denenmemiş, yeni bir sahaya atılmak bunlar için görülmemiş bir şeydir. Önceden denenmiş ve ispat edilmiş şeyler üzerinde çalışmayı tercih ederler.

Uzun Geniş Baş
Hem boyu uzun hem de eni geniş olan bir baş mücadeleci bir yaradılışın işaretidir. Ama kavgacı değil. Böyle bir kafaya sahip olan insan icap edince çarpışır, fakat mütecaviz değildir. Ona sırrınızı hiç çekinmeden söyleyebilirsiniz. Bu kişi herhangi bir mevzu üzerinde kem küm ederek dolambaçlı yollara sapmaktan hoşlanmaz. İnsanların iyi ve hayatın güzel olduğuna inanır.

Kısa Geniş Baş
Başı geniş fakat kısa olanlar maddi ve pratik tabiatlıdırlar. Böyle bir insan en fazla beş hissi idare eder. Bu tip herhangi bir şey hakkında o şeyin görünüşüne, kokusuna, rengine v.s. göre hüküm verir. Biraz çekingen olmakla beraber etrafındakilerle kolayca geçinir. İstediği zaman pek şirin olmasını bilir. Bedeni faaliyet isteyen işler ve pek beyinle alakadar olmayan, basma kalıp memurluklar için biçilmiş kaftandır.
 
Geri
Üst