Adetten sonra gelen kahverengi akıntı ile oruç bozulur mu melekler ?

  • Konbuyu başlatan kafası karışmış
  • Başlangıç tarihi
K

kafası karışmış

Forum Okuru
Adetten sonra gelen kahverengi akıntı ile oruç bozulur mu melekler ?

Kahverengi akıntı orucu bozar mı orucum bozuldu mu ?


Selam kızlar öncelikle herkesin Ramazan ayı mübarek olsun. Umarım bu ayın feyzinden bereketinden herkes faydalanır. Biz hanımların hayız günü var sıkıntı. Neyse adetimi oldum bitti ve oruca niyet ettim. Adet donemim bitti bittigi gunun ertesi sabahi kahverengi akinti geldi orucum bozulur mu yardim edin :(

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayızın sona ermesi için kesilmesi esastır. 10 günden fazla olan adet günleri özür sayılır. İki adet halinin arasında 15 gün geçmişse ondan sonra gelen kan hayız kanı olarak değerlendirilir. Kadınlar adet hallerine çok dikkat etmelidirler. Çünkü bu haller, onların birçok din görevleri ile ilgilidir.
 
Selamlar hayatım. Eski konu ama yine de cevap vermek icap ediyor. Hayatım tam anlamı ile adetin bitmeden bu dönemde oruç tutulamaz. Arada adetin kesilir tekrar başlar sa da bu hüküm maselef değişmez. Yani bu biz kadınların özürü hayatım. Bu günlerde oruç tutulamaz tutman gerekmiyor. Ha niyet ettin tam geçsin bekle bu günü bir kez daha tutarsın. Tabiki fusül abdestini almayı unutma lütfen.

Adet bitiminden sonra gelen akıntı kahverengi akıntı her türlü akıntı için Diyanetin Fetvası

Hayatım bu diyanetin dediğine göre adetin bittikten sonraki üç gün sonra bile kanaman gelse halen adet sayılıyormuşsun. Kaza etmene de gerek yokmuş. Her türlü pembe akıntı kahverengi akıntı ve lekeler adetten sayılır ve bu günlerde oruç tutamazmışsın bilgin olsun.
 
Geri
Üst