kalıcı makyaj!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
kalıcı makyaj!
Çinlilere ait olan bu çok eski metod, Amerika’nın özel olarak geliştirdiği elektrikli pigmentasyon cihazıyla, Amerika’da 7-8 yıldır permanent make up adı altında yapılmaya başlanmış ve Avrupa’ya da yayılmıştır.

Bu metodla işlem yapılan hanımların sabahları makyajları için harcadıkları zaman kaybı tamamen ortadan kalkmış olmaktadır. Bu işe başlamadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır.


Önce çalışılacak bölge dezenfekte edilerek estetisyenle işlemi yaptıran şahsın yüzüne en uygun olacak kaş, eye liner veya dudak konturu müşterek karar neticesinde eskiz mahiyetinde çizilir. Çalışılacak bölge yüzeysel olarak uyuşturulur ve işleme geçilir. Uygun renkler bir palet üzerinde tesbit edilir ve her müşteriye ayrı iğne (Disposible) seçilip elektrikli pigmentasyon cihazına takılır. Seri ve dikkatli bir şekilde işlenir. Çalışma yapılırken kan çıkmamasına dikkat edilir. Sadece epidermisin (üst deri) çizilmesi söz konusudur.


Deri boyayı alıncaya kadar işleme devam edilir. Bu işlem aşağı yukarı bir saat sürmekte olup istenilen şekilde kaşlara kıl görünümü verilerek veya bütün kaş yekpare boyanarak ya da sadece araları doldurulup dolgun bir görünüm verilerek yapılabilir. Bu olayın hem estetisyenin, hem de müşterinin müşterek kararıyla olması gerekmektedir.


Aynı işlem dudaklar için de geçerlidir. İnce olan dudaklar daha dolgun, kalın ve şekilsiz olan dudaklar ufak bir hileyle güzel bir şekle sokulabilir. İstenilen renklerle (lila, kırmızı, pembe, açık ve koyu kahve) çalışılır. Bunların içinde en dikkat edilmesi gerekeni eye liner çizgisidir. Çok özel bir dikkat ister. Çünkü çalışılacak bölge çok ince ve düzgün bir hattır. Ufak bir el titremesi hattı bozabilir.


Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra, üç gün kullanmak kaydıyla bir pomat verilmektedir. Deri üzerinde 4-5 gün sonra boyanın % 70’i kepek şeklinde deriden dökülüp yok olmaktadır. Geriye kalan % 30’luk kısım ise tutmamış izlenimi verebilir. Aslında natürel olan renk budur. Fakat Akdeniz ikliminde olanlar için bu olay eksik olarak nitelendiğinden müşterinin arzusuna göre 25 gün sonra bir rötüj yapılmakta, bu da daha kaılıcı olmasını sağlamaktadır. Permanent make up gözlük kullanan, spor yapan, makyaj yaparken elleri titreyen hanımlar için bir ihtiyaç halindedir. Bence son yıllarda kozmetik ve estetikte bulunan ve uzun süre neticesi devam eden insanları mutlu kılan ve kendilerine güveni artıran bir olaydır. Senede bir defa kısa bir seansla da ömür boyu makyajla yatıp makyajla kalkmak artık elinizde.

signature.gif
 
Kak Kontürde arist estetik arzu hanım diyorum ve gördüğüm her yerde mutlaka şiddetle tavsiye ediyorum kanser hastasıydım kaşsızdım sayesinde yüzümde güller açtı yeniden
 
Merhaba , biraz daha detaylı bilgi verirmisiniz ? Kaş kontürün de ne tür malzeme kullanıldı ? Doğal malzememi yoksa bildiğimiz dövme malzemesimi ? Dövme malzemesinin 1 yıl sonra çok belirgin mavi bir iz bıraktığını , kaş kontürü yaptıranlar söylüyor. Haliyle kaş kontürü yapanların çoğu memnun kalmıyor. Yapacak olanlar da tereddüt ediyor. Bu konuda bize biraz açıklayıcı bilgi verirseniz sevinirm.
 
evet kaş kontürün de kesinlikle dövme boyası tercih etmeyin çünkü rengi soluklaştıkça görüntü kötü oluyor ve ömür boyu sizinle bu görüntü kalıyor tabi yenilemeniz gerekiyor ama 3d kıl tekniği böyle değil kesinlikle kaş kontüründe size kıl tekniğini öneririm asla yapay durmuyor kendi kaşlarınız gibi duruyor bitkisel boyalarla yapılıyor zaten bildiğim kadarı ile iki rengi var siyah ve kahverengi size hangisi uygunsa o renk tercih edebilirsiniz.
 
Geri
Üst