Kaliteli Uyku İçin...

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Kaliteli Uyku İçin...
Kaliteli Bir Uyku İçin Bunları Yapın



Dr. Mehmet Öz, uykusuzluğu ortadan kaldırmak için yapmanız gerekenleri sıralıyor. İşte uykusuzluğun çözümü.

saglikli_bir_yasam_icin_uykusuzluga_son_verin_o-32f.jpg


Kaliteli bir uyku, insomniadan (uyuyamama hastalığı) kaçınmanın en iyi yoludur.

Her gece aynı saatte yatmak ve her sabah aynı saatlerde uyanmak gerçekten çok önemlidir. Ayrıca, bir uyku öncesi rutini oluşturmak beyninizi yatma vaktine hazırlamaya yardımcı olur. Ilık bir duş almak veya kitap okumak gibi rahatlatıcı bir aktivitede bulunun. Eğer uyumadan önce kitap okuyacaksanız, bunu yatağın içinde yapmayın çünkü beyniniz yatağı sadece uykuyla bağdaştırmalıdır. Aynı şekilde, uyumadan önce televizyon veya bilgisayarın ekranı başında vakit geçirmeyin. Televizyon ve bilgisayar ekran ışıklarının beyin faaliyetlerini hızlandırıyor.

Gün içinde şekerleme yapın!

Televizyon, bilgisayar gibi yapay ışık kaynaklarından meydana gelen zararlı mavi ışıklar beyninizi harekete geçirirken, akşam güneşi rengine benzeyen turuncu ışıkları sizi sakinleştirir ve beyninizi uykuya hazırlar. Yatak odanızda turuncu renkte ampul kullanmayı deneyin. Son olarak şunu söylemeliyim ki, gün içinde şekerleme yapmamalısınız çünkü bu biyolojik saatinizi şaşırtabilir. Gün içinde fiziksel aktivitede bulunmak da gece uyuyamama sorununuzu rahatlatmaya yardımcı olacaktır.

Kediotu çayı rahatlatıyor...


Eğer gerçekten uyumakta güçlük çekiyorsanız melatonin gibi doğal bir uyku ilacı almayı deneyebilirsiniz. Melatonin, vücudunuzun uyku hormonudur. Uyumadan iki veya üç saat önce 1 mg alın. Uyumanıza yardımcı olacak bir diğer takviye ise kediotu köküdür. Kediotu kökü rahatlamanıza yardımcı olur. Kediotu çayı yapabilir ve uyumadan önce içebilirsiniz.

Uykumuzu kaçıran faktörler neler?

Uygun uyku ortamını oluşturmak, kaliteli bir uykuyu garantilemenin ilk koşullarından biridir.

Öncelikle, vücut ağırlığını eşit olarak dağıtabilen iyi bir yatak almakla başlayın.

Her hareketinizde gıcırdayan bir yatak istemezsiniz elbet. Bu sizin uykunuzu böldüğü kadar, partnerinizin uykusunu da böler.

Geceleri, özellikle sese karşı duyarlıysanız kırmızı gürültü veya okyanus sesi veren ses aygıtları mucizeler yaratabilir.

Işığa karşı duyarlıysanız yatak odanıza hiç ışık sızmadığından emin olun çünkü bu beyindeki melatonin seviyesini azaltabilir.

Beyniniz, sizi uyaran mavi ışığa karşı bilhassa duyarlıdır bu yüzden dijital çalar saatinizi yatağınızdan uzak bir yere koyun. Ayrıca derin uykunuzu bölebileceğinden cep telefonunuzu da kapatın.

Derin ve dinlendirici bir uyku için yatak odanızın sıcaklığını düşürün çünkü insanlar daha soğukta daha iyi uyurlar. Ancak; ayaklarınızın üşümemesi koşuluyla! O halde; sıcaklığı düşürdükten sonra çoraplarınızı giymeyi unutmayın!
 
Geri
Üst