Kandırık Böreği (malatya)

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
Kandırık Böreği (malatya)
Bu tarif hem çok kolay, hemde çok basit bir lavaş tarifidir. Mutlaka deneyin memnun kalacaksınız



2 tane bayat ekmek
Yarım kilo un
Yarım paket yaş maya
Tuz ? İçi için peynir
Kıyma
Evde ne varsa iç malzemesi olarak konabilir


Kandırık Böreği yemeğinin Hazırlanışı

Bayat ekmekleri su ile iyice ıslatın. 10 dakika su içinde bekletin ve sudan alıp iyice sıkın.

Unu, mayayı, tuzu koyup yoğurun. Sert bir hamur elde edeceksiniz. Bu hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartarak 20 cm büyüklügünde açınız.

Teflon tavada iki yüzünü pişiriniz. İçi için peynir, maydanoz, soğan, yağı ,tavada biraz pişirin.

Pişmiş olan yufkanın arasına koyup sıkıca sarıp sıktırınız.
 
Geri
Üst