karıncalardan kurtulmanın yolları!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
karıncalardan kurtulmanın yolları!
karıncalardan kurtulmanın yolları
fay0133.jpg
Karıncalar belkide evimizdeki zararlı böceklerin en zararsızıdır. Zararsız olmalarına karşın tek kötü tarafları ise genelde evinizde bir kaç değil binlerce karınca olmasıdır.

Karıncalar yiyeceklerinizi yerler ve bozarlar, duvarlarınızda yürürler ve cinslerine göre sizi ısırırlar. Bunlara ilaveten etrafta görünmeleri canınızı fazlasıyla sıkar. Karıncalardan kurtulmayı zorlaştıran en büyük sebep, binlercesinin bir arada olmasıdır.

Mücadeleye başlarken önce kaynaklarını bilmeniz gerek; yuvalar evinizin içinde mi yoksa dışarda mı? Karınca gördüğünüz zaman takip edip nereye doğru gittiklerine bakın.

Nasıl kurtulunur;
Her zaman engelleyici tedbirlerden işe başlayabilirsiniz. Önce yiyeceklerin ağzını (özellikle tatlıların) sıkıca kapayınız. Eğer meyva suyu ya da kola türü bir meşrubatı yere dökerseniz hemen siliniz. Şekeri görünce karıncalar çılgına döner.

Evinizin çevresini toz yada sprey ilaçlarla ilaçlayın. Kalorifer böceklerine etkili olan borik asit evin içinde yuva yapmış karıncalara da etkili olur.

Marketlerde ve tarım ilaçı bayilerinde satılan çeşitli tür ilaçlarda etkili olur. Ama en önemlisi kaynağın doğru tespitidir.
 
Geri
Üst