Kaş uzatma yöntemleri

Uzman SühaN

Administrator
Kaş uzatma yöntemleri
Güzel bir kaşa sahip olmak bir çok kadının hayalidir. Kaşlar yüze ifade katan en önemli detaydır. Yanlış kaş alımı kişiye olduğunun dışında bir ifade kazandırmakla birlike yüzü çirkin gösterebilir. Çoğu insanın kaşları muntazam olurken bazılarının ise ince ve seyrek olabiliyor. Bu kaş düzensizliği günümüzde kaş dövmesi ile giderilirken yapay durmasından dolayı herkes tercih etmiyor.Durum ne olursa olsun, muhtemelen daha kalın kaşların nasıl elde edileceğini anlamaya çalışıyorsunuzdur. Makyaj sırları kadar doğal ilaçlar da vardır. Peki doğal ve kalın kaşlara sahip olabilmek için ne yapılmalı ? Kaşları kalınlaştırmanın yolları varmı ? Kaş bakımı ile ilgili tüm detayları makalemizin devamın da bulabilirsiniz.

kaş uzatma.jpg







Daha kalın kaşlar için yapılması gereken kürler


1. Hintyağı yağı


Hint yağı saç uzamasını teşvik etmek için harika bir yoldur, hatta kaşlarınızda da olabilir. Saçınızın folliküllerini besleyen besinler doludur. Antioksidanlar yanında, vitaminler, protein ve yağ asitleri içerir. Ayrıca, bakteri üremesine engel oluşturur. Cildinizin hint yağına duyarlı olabileceğini dikkate alın, herhangi bir tahriş varsa hemen kullanmayı bırakın.

Kulak çubuğunu hint yağı içine batırın ve her bir kaşa sürerek doyurun.

Alana 3 dakika boyunca masaj yaparken parmak uçlarınızı hafifçe kullanın.

En az 30 dakika bekletin.

Hafif bir temizleyici ve ılık su ile yıkayın.

Haftada 2-3 defa tekrarlayın.


2. Hindistan Cevizi Yağı


Hindistan cevizi yağı, saç uzamasını ve kalın kaşları destekleyen demir, proteinler ve E vitamini içerir. Uygulandığında, bunları daha koyu görünmesini sağlayabilir.


Birkaç damla hindistancevizini parmak uçlarınızı kullanarak, kaşlarınızın her birine uygulayın.

2-3 dakika bölgeyi hafifçe masaj yapın.

İşemi gece yapın .Uyandıktan sonra, ılık su ile hafifçe durulayın.

Maksimum sonuç almak için bunu 4-8 hafta boyunca günlük olarak devam ettirin.


3. Zeytinyağı

Zeytinyağı, yüzyıllar boyunca tıbbi amaçlı kullanılmıştır. Daha kalın kaşları elde etmek için aktif ve etkili bir bileşen de dahil birçok şey için iyidir. E Vitamini bakımından zengindir, Kaşlara daha koyu bir görünüm verirken daha kalın ve daha hızlı büyümelerine izin verir.


Yatmadan önce, kaşlarınıza birkaç damla sıcak zeytin yağı uygulayın.

4-5 dakika boyunca hafifçe masaj yapın.

Sabahları ılık su ile durulayıp gece boyunca bırakın.

Sonuçlardan memnun kalana kadar daha kalın kaşların nasıl alınacağı konusunda günlük olarak devam edin.

Zeytinyağı gerektiren alternatif bir yöntem bal ile karışımıdır. Sadece birkaç damla bal ve ½ çay kaşığı zeytinyağı ekleyin. Kaşlarınızı 2-3 dakika masaj yapın. Hafif sabunlu ve ılık su ile yıkamadan önce yaklaşık 30 dakika bekleyin.


4. Soğan Suyu

Soğan suyundaki kükürt, kaş kalınlaşmasını ve uzaması için gerekli olan kolajen üretimini teşvik eder. Ne zaman kullanırsanız, kullanın daha yoğun, daha kalın ve daha güçlü saçlara sahip olucaksınız.


Bir soğanı rendeleyin ve suyunu çıkarın Soğan suyunu dikkatli bir şekilde kaşlarınıza uygulayın ve 4-5 dakika boyunca masaj yapın.

Kurumaya bırakın.

Soğuk su ve hafif sabunlu ile yıkayın.

Bu yöntemi kullanırken, gözlerinize soğan suyunu bulaştırmayın.

İstediğiniz sonuca ulaşana kadar tedavinizi sürdürün.


5. Yumurta sarısı

Yumurta sarısı, saç uzamasını teşvik etmek için protein açısından zengin bir besin . Seyrek kaşlara da iyi gelen yumurta sarısı kaşları gürleştirirken aynı zaman da çabuk uzamasını sağlıyor.

Bir yumurta beyazını sarısından ayırın.

İçine 1 diş sarımsak rendeleyin

Pamuklu çubukla kaşlarınıza hafifçe uygulayın.

15 dakika bekletin ve daha sonra yıkamak için soğuk su kullanın.

İstediğiniz sonuçları elde edene kadar haftada iki kez tekrarlayın.


Süt

Süt D vitamini ile zengindir.Saç ve tırnak büyümesini teşvik eder.

Kulak temizleyicisini süte batırın .

Kaşlarınıza uygulayın ve kurumasına izin verin.

Durulamak için ılık su kullanın.

Sonuç görene kadar günlük devam edin.
 
Ben kaşlarıma zeytin yağı ve badem yağıkarışımını sürüyorum .Kaşlarım hem gürleşiyor hemde parlak görünüyor. Bu iki yağ kaşların dökülmesini de engelliyor. Zeytin yağını ve badem yağını kirpiklerinize de sürebilirsiniz fakat gözünüzün içine temastan kaçının.
 
Benim kaşlarım çok güzeldi zamanla dökülüp seyrekleşti. Şimdi kaşlarıma özel bakımlar uyguluyorum . Bepanthen iğne, b 12 vitamin iğnesi zeytin yağı, çam terebenti bunları karıştırıp kaşlarıma sürüyorum . 1 saat kaşlarımda kaldıktan sonra yıkıyorum. Şimdilik dökülme kesildi bakalım kaşlarım bu kürle kalınlaşacakmı.
 
Geri
Üst