Kaş ve kirpik dökülmesine ne iyi gelir?

Uzman SühaN

Administrator
Kaş ve kirpik dökülmesine ne iyi gelir?
kaş bakımı,kaş gürleştirme,uzun kirpikler için ne yapmalı,kaş dökülmesine çare,kaşın dökülme nedenleri,kirpiğin dökülme nedeni,dökülen kaşlar için ne yapmalı,dökülen kirpikler için ne yapmalı,kirpik ve kaş gürleştirme hakkında bilgiler
382181_151327271693320_1340951267_n.jpg


Yüz güzelliğinin en önemli öğelerinden biri olan kaşlar, yüz ifadesi ve bakışların etkisinde büyük rol oynar. Ancak birçok sebebe bağlı olarak kalıcı ve geçici kaş dökülmeleri yaşanmakta.Kalıcı makyaj yaptırmak, kaşların yolunması, bağışıklık sisteminin zayıflaması, tiroid yetmezliği, hormon bozukluğu, enfeksiyon kapmak, kaşları sert bir şekilde ovmak ve genetik faktörler de kaş dökülmesine sebep olan faktörler arasında. Kaş dökülmesini önlemek için stresten her zaman uzak durmalı ve beslenmenize dikkat etmelisiniz. Eğer kaşlarınız döküldüyse yeniden çıkmasını sağlayabilirsiniz. Tıbbi ya da doğal yollarla bu mümkün.Detaylar konumuzda..

Kaşlar ve kirpikler dökülmesi genelde insanları utandırır ve onların sosyal hayatlarını etkiler. Çünkü kaşlar ve kirpikkel yüzün güzelliğini etkilerler. Bunlara ek birçok yabancı cismin gözlere girmesini önlerler. Kaşlar ve kirpiklerin dökülmesini herhangi bir şey tetikleyebilir ama en
önemli nedenleri:
1. Yaş ilerlemesi
2. Bazı enfeksiyonlar
3. Bazı cilt iltihapları
4. Hassasiyet
5. Bağışıklı sistemi hastalıkları
6. Uygun beslenmemek
7. Göz kapağının iltihabı ve şişmesi
8. Tiroid bezi hastalıkları
9. Saç, kirpik ve kaş yolma gibi psikolojik kaynaklı hastalıklar

Kaşlar tamamen dökülebilir yada bir bölgede dökülmeler oluşabilir. Sıklıkla kaş dökülmelerine kadınlarda rastlanmaktadır. Bunun nedeni ise işin mutfağında olmayan kişilere kalıcı makyaj yaptırmak. Bir diğer neden ise kontür yaptırmak.
Bunun dışında önemli bir faktör de stres. Hayatın her alanında karşımıza çıkan stres genel sağlık açısından olduğu gibi kaşlar açısından da risk grubunu oluşturuyor. Stres kaynaklı dökülmeler kalıcı yada geçici olabilir. Strese bağlı olarak alopesi areta denilen ve bağışıklık sisteminin zayıflığına bağlı olarak hastalık sakal, saç ve kaşlarda geçici dökülmelere neden olabilir.
Ek olarak küçükken geçirilen laserasyonlar kaşların kalıcı dökülmelerine neden olabilir. Çünkü böyle bir durumda kaşların kökleri zarar görmektedir.
Kaşların sürekli ovuşturulması sonucu yapılan travmalar kaş kayıplarına yol açabiliyor. Bunların dışında kaş dökülmelerine;
Troid rahatsızlıkları
Hormon seviyesinde değişiklik
Genetik öykü yada ailede böyle bir durumun varlığı (Bu durum özellikle 30’lu yaşlardan sonra artmaya başlar. Bu durumdaki kişilerde kaşlar, özellikle uçlardan başlayarak seyrelir. )
Yaralanma ve yanma
Enfeksiyonlar yada geçirilen ağır hastalıklar
Trikomania (kişinin dalgın bir şekilde farkında olmadan kaşları ile oynayarak yolması) neden olabilir.
KAŞ DÖKÜLMESİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Kaş dökülmesinin (madarozis) tedavisini doğal ve tıbbi olmak üzere iki basamakta inceleyebiliriz. Tedavi sabır isteyen bir süreç ister.
DOĞAL TEDAVİ: Doğal zeytin yağı ve badem yağı doğal süreçte kullanılabilecek iki önemli yağdır. Masaj yapılması şeklinde kullanılır. Kullanırken kaşlarınızı hırpalamadan yumuşak dokunuşlarla yapmaya özen göstermelisiniz. Kulak çubuğu ile muamele edebilirsiniz. Diğer bir metot ise aynı zamanda saçkıran tedavisinde halk arasında kullanılan sarımsaktır. Acı verici ama bir o kadar da etkili bir yöntemdir.
TIBBİ TEDAVİ: Genelde tamamen dökülen kaşlar için uygulanır. Kaş ekimini esas alır. Bu tedavi kesin ve net bir çözümdür. Doğala nazaran maliyetlidir.
Yine, kaş köklerini uyarmaları açısından kortizon türü ilaçlar da doktor kontrolünde enjeksiyon ile uygulanabilir. Bu tip ilaç tedavisini esas alan çeşitli uygulamalar da kullanılabilmektedir. Hangisinin en doğru olduğuna siz ve doktorunuz birlikte karar vereceksiniz.
Şayet troid kaynaklı bir rahatsızlıktan ötürü kaşlarınız dökülmüş ise hastalığın tedavi edilmesi kaşlarınızı geri getirebilir.
Kaşlardaki incelmeler ve dökülmeler zehirli guatr hastalığında da meydana geldiğinden bu hastalığın tedavisini aramanızda yarar var.
SONUÇ OLARAK:
Tedavi ararken, doğru tedavi çoğu zaman deneme yanılma ile belirlenir. Zaman isteyen bir süreçtir. Doğal ve tıbbi tedavinin sonuçları kişiden kişiye değişebilir. Bir metot ile alınan sonuç, siz de yararlı olmayabilir. Umudunuzu kaybetmeden denemeye devam etmeli ve sabırlı olmalısınız. Stresten uzak durmalısınız. En kesin tedavi sadece kaş ekimidir. Genetik kaynaklı olanlarda ise bakıma önem vermelisiniz.
 
Geri
Üst