Kavanozda Kışlık Domates Konservesi Yapılışı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kavanozda Kışlık Domates Konservesi Yapılışı
kışlık domates nasıl yapılır, konserve domates yapılışı, konserve domates nasıl yapılır

Eylül ayının sonlarını yaşadığımız şu günler de artık çoğu evde kışlık hazırlıklar bitti yada devam ediyor. Halen kışlık domates konservesi yapmadıysanız bence bir an önce acele etmenizde fayda var. Birkaç gün önce bende kışlık domates konservelerimi tamamlayarak 50 kavanoz kadar konserve hazırladım. Bunun yanında henüz çok fazla birşey koymuş değilim. Taze fasulye, barbunya ve közlenmiş biber şu ana kadar hazırlayabildiklerim.

Kışlık domates için özellikle Bursa domatesini tercih etmenizi öneriyorum. Hem rengi hemde tadı harika oluyor. Kış aylarında menemen, kızartma, makarna ve yemekler de rahatlıkla yaz domatesin tadı ile kullanabilirsiniz.

Ben şimdilik az yapacam diyenler için 10/12 kavanoz kadarlık konserve kışlık domates hazırlama işlemimiz ise şöyle;
kislikdomates.jpg


10 kilo domates (Bursa domatesi)
tuz
10 / 12 kadar cam kavanoz ve yeni kapak

Kapakların mutlaka yeni olması gerekiyor buna dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Hazırlanışı: Domatesleri yıkayıp kabuklarını ince ince soyup yemeklik doğrayalım. Ve Büyükçe bir tencereye doğradığımız domatesleri alalım. Orta dereceli ateşte domateslerimizi pişirelim. Ocaktan almaya yakın damak tadınızı göz önünde bulundurarak dilediğiniz miktarda tuzu atıp karıştırın. Kavanozları ve kapaklarını sıcak suya batırıp çıkaralım ve kepçe yardımıyla domates konservelerini kavanozlara dolduralım. Kavanozların üzerinden 1 ya da 2 parmak eksik kalacak şekilde dolduralım. ve kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirelim. Bu şekilde bütün domatesleri kavanozlara dolduralım. Bir gece ters şekilde kalıp soğuyan kavanozları ertesi gün düz bi şekilde koyarak kaldırabilirisiniz.

Dip Not: Daha fazla kavanoz yapmak isterseniz kavanoz sayılarını ve domateslerin kilosunu arttırabilirsiniz.
 
bizim evden asla eksik olmayan kışlık bir konserve bu domatesler kışın inanılmaz güzel ve kullanışlı oluyor hemde yaz domatisi olduğu için lezzeti de güzel oluyor geçenlerde televizyonda ne yazikki konserveden birileri zehirlenip hayatını kaybetmiş bu beni bayağı korkuttu ama hijyenik koşullarda yapılması ve özellikle kapağının sıkı kapatılması büyük önem taşıyor buna çok dikkat etmek gerekiyor.
 
Geri
Üst