Kayısı suyu neye iyi gelir kayısı suyunun faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Kayısı suyu neye iyi gelir kayısı suyunun faydaları nelerdir ?
Kayısı suyu tüketilen en sağlıklı içeceklerden biridir. Kemik sağlığınızı güçlendirmekten, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye kadar , kayısı suyunun birçok sağlık yararı vardır.Kayısı, hafif müshil olarak işlev gören ve kabızlığı tedavi eden pektin ve selüloza sahiptir. Suyu, sindirim sisteminizdeki istenmeyen atıkları temizler ve vücudun sindirim suyunu alkalin bir ortam yaratmasına yardımcı olur. Besin ve mineral yüklü, kayısı vücudun sağlıklı ve formda kalmasına yardımcı olur. Kayısı suyunda bulunan besinler de saç dökülmesini önler ve saç büyümesini uyarır. Ayrıca cildin esnekliğini artırmaya yardımcı olur. Makalemizin devamında kayısı suyunun faydaları tüm detayları ile ele alınacaktır. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.




kayısı suyu bağırsakları çalıştırırmı.jpg





Sevilen yaz meyvelerden biri olan kayısının faydaları , göz bozukluklarını önlemeyi, kemikleri güçlendirmeyi, sindirimi arttırmayı, cilt sağlığını geliştirmeyi, kalp-damar sağlığını korumayı, anemiyi önlemeyi, kanserli hücrelere karşı savaşmayı, psikolojik sağlığı iyileştirmeyi, hamileliği desteklemeyi, serbest radikallerle savaşmayı ve astım krizini önlemeyi içerir. Sürekli kabızlık yaşıyorum kayısı suyu bağırsakları çalıştırır mı diye sorular almaktayız. Evet kayısı suyu bağırsakları çalıştırır ve kayısı suyu kabızlık problemine iyi gelir bağırsakları çalıştırır. Meyve suyundan bol miktarda diyet lifi elde edebilirsiniz. Besin sindirim sistemini korumak için esastır. Yetersiz düzeyde olması safra üretiminin yetersizliğinden dolayı hazımsızlığa katkıda bulunabilir. Taze kayısı suyu tüketmek, uygun sindirime yardımcı olan safra çalışmasını destekler.




kayısı suyu neye iyi gelir.jpg







Kayısı suyu kalori Besin değerleri


Bakır 6g
Demir 9g
Manganez 2 g
Magnezyum 3 mg
Niasin 4 g
Potasyum 5 mg
Fosfor 3g
A vitamini% 11
C vitamini% 8
E vitamini% 8
K vitamini% 3


Kayısı suyunun sağlığa faydaları nelerdir?



Kemik sağlığını iyileştirir
Cildiniz için şaşırtıcı
Göz sağlığını iyileştirir
Sindirim teşvik
Harika bir antioksidan kaynağıdır





kayısı suyu zayıflatırmı.jpg




Kayısı suyu zayıflatır mı ? Kuru veya taze olsun, kayısı iyi bir diyet lifi kaynağıdır . Kayısındaki retinolün yağda çözünür olduğu göz önüne alındığında, meyve vücutta kolayca çözünür ve önemli besinler sistem tarafından kolayca emilir. Ve yağ asitlerini hızlı bir şekilde parçalar, kilo vermenize yardımcı olur. Kayısı, çok fazla mangan, bakır ve fosfor içerdiği için kemik sağlığınız için harika olabilir. Bu bileşenler sadece kemiklerinizi güçlendirmekle kalmaz, kemiklerinizin genel sağlığınıda korur. Özellikle osteoporoz gibi kemik problemlerinden sizi korur. Kayısı kemik sağlığını iyileştirmeye yardımcı olan ve yaşa bağlı osteoporozu önleyen önemli miktarda kalsiyum içerir. Özellikle kadınlar kayısı suyunu düzenli olarak tüketmeli, çünkü kemik bozulmasına daha meyillidirler. Kuru kayısı, metabolizma gibi bedensel işlevler için gerekli olan potasyum içerir; bu nedenle, kas geliştirme ve vücut gelişimi için önemlidir.


Kayısısı suyu neye iyi gelir ?

Kayısı zengin bir lif kaynağıdır. Genellikle, bir meyvede bulunan tüm lifler, meyve suyu hazırlama işlemi sırasında kaybolur. Kayısı suyu lifin çoğunu korur ve kabızlığın giderilmesine yardımcı olur. Meyvenin müshil özelliği, daha iyi bağırsak hareketleri sağlar.Kayısı, kalbinizin sağlıklı ve güçlü kalmasına yardımcı olan harika bir meyvedir. Kalbi felç, kalp krizi ve aterosklerozdan korur. Meyvelerdeki C vitamini içeriği kalbi serbest radikallerden korurken, potasyum kan damarlarını ve arterleri gevşeterek kan basıncını düşürür. Kayısı suyu kanseri önler. Antioksidan ve karotenoidler kanseri tedavi etmeye yardımcı olur. Aynı zamanda vücuttaki serbest radikalleri de azaltır. Kayısı suyu, kanseri önlemeye yardımcı olan likopen içerir.


Kayısı, sağlık açısından birçok fayda sağlayan tatlı bir meyvedir. Kayısı sağlık yararları çeşitli şekillerde elde edilebilir.Kayısı, cildin elastikiyetini korumak için yararlı olan, bol miktarda C vitamini içeren bir meyvedir. Sadece bu değil, saç sağlığına da faydalı. Kayısı suyundaki besinlerin içeriği saçınızı uzatmak için en uygun şekilde çalışır. Karotenoidler, lutein ve zeaksantin gibi bileşenlerle zenginleştirilmiş kayısı suyu, çeşitli göz bozukluklarıyla mücadelede güvenilir bir kaynaktır. Araştırmalar günlük olarak kayısı suyunun tüketilmesinin gözlerinizin glokom, katarakt ve kas dejenerasyonu gibi hastalıklara avlanmalarını önleyebileceğini iddia etmiştir.



Beslenme uzmanları, meyvenin bağırsak hareketlerinizi düzenlemek için gerekli olan müshil bir özellik içerdiğini belirtir. Bunun dışında kayısı suyu, bağırsak sağlığınız için de faydalıdır. Kötü bakterileri ortadan kaldırarak iyi bakterilerin büyümesini kolaylaştırır. Kayısı suyunda C vitamini bol miktarda bulunur ve cildin esnekliğini arttırır. Sıvının düzenli olarak tüketilmesi, zarar görmüş cilt hücrelerini yeniler.Dahası, meyvede bol miktarda E vitamini var ve cildinizin yaşlanma belirtilerini geciktirerek nem sağlar. Kalbiniz oksidatif strese karşı savunmasız. Bu nedenle, bu konuda önlem almanız gerekir. Kardiyovasküler sağlığınızı kayısı suyu ile yönetebilirsiniz. Kalbinizi serbest radikal hücre hasarının olumsuz etkilerinden koruyacaktır.


Anemi her yaştan insanı etkileyen eden ortak bir sorundur. Demir ve bakır bakımından zengin olan kayısı, vücutta hemoglobin oluşturmaya yardımcı olur. Yorgunluk, metabolik fonksiyon, zayıflık, sersemlik ve sindirim sorunları gibi kansızlık semptomlarıyla savaşmaya yardımcı olur.Kayısı iyi miktarda magnezyum ve fosfor içerir. Bu mineraller beynin çalışmasını iyileştirmeye yardımcı olur ve ayrıca kan basıncını normal seviyede tutmaya çalışır.Hamile kadınların çoğu sabah bulantısından müzdariptir.. Kayısı suyu tüketimi, bulantı ve hazımsızlığın giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca hamile kadınların ihtiyaç duyduğu ekstra kalsiyum, demir, mineral, vitamin ve antioksidanlar sağlar.


Kayısı suyunda bulunan lif içeriği kolesterolün düşürülmesine yardımcı olarak kalp üzerindeki basıncı azaltır. Bu nedenle, düzenli olarak bir bardak kayısı suyu içmek, vücuttaki kötü kolesterolü azaltmaya yardımcı olabilir.Kayısı suyunda bulunan yüksek beta-karoten dozu gözlerdeki kan dolaşımını arttırmaya yardımcı olur, böylece maküler dejenerasyonun etkilerini tersine çevirir. Antioksidan zeaksantin, görmenin desteklenmesine yardımcı olur.Kayısı suyu iyi miktarda fosfor ve magnezyum içerir. Her iki besin de beynin etkili bir şekilde çalışmasına yardımcı olur ve hatta kan basıncı seviyesini düşürür. Kayısı suyu kalorisi düşüktür ve diyet rejiminize dahil etmek kilo vermenize yardımcı olur.




C vitamini içeriği vücutta serbest radikalleri ortadan kaldırmak için faydalı iken. Potasyum sağlıklı kan damarlarını ve arterleri koruyarak yüksek tansiyonu önler. Çeşitli göz hastalıkları da kayısı ile çözülebilir. Bu, lutein, karotenoidler ve zeaksantin sayesinde. Ayrıca kayısıdaki A vitamini de erken yaşlanmayı önlemek için önemlidir. Kayısı ve suyunun tüketimi uzun ömürlülük ile ilişkilendirilmiştir.Kayısı suyu, kanserle mücadelede gerekli olan karotenoidlerin ve antioksidanların güç kaynağıdır. Beslenme uzmanları, psikolojik sağlığı korumak için kayısı suyu tüketimini önermektedir. Kayısı suyu ayrıca hafızanızı güçlendirir.Günlük olarak taze hazırlanmış kayısı suyunun tüketilmesi bağışıklık sistemini güçlendirir . Meyve suyu, ciğerleriniz ve solunum sisteminiz üzerindeki baskıyı ve stresi hafifletmeye yardımcı olabilir ve astım krizinin başlamasını önler . Ayrıca çocuklar ve yetişkinler aynı şekilde taze kayısı suyu da tüketebilir.
 
Geri
Üst