Kedim çok fazla tüy döküyor nedeni nedir?

Ecem ;)

Aktif Üye
Üye
Kedim çok fazla tüy döküyor nedeni nedir?
Kızlar merhaba bir kedi sahiplendim ama inanın pişman oldum evin her yeri kıl tüy. Astım hastasıyız eşimle Dr kediyi evden çıkarın dedi ama kıyamıyorum sizce ne yapmalıyım neden tüy döküyor tüy dökmesi önlenebilir mı? Aşağıdaki görseldeki minderin rengi siyah tüyden renk anlaşılmıyor

20190614_134544.jpg
 
Merhaba, kedilerde tüy dökmenin çeşitli nedenleri vardır. Düzensiz beslenmesi, kalitesiz mamaların verilmesi , stres ve B vitamin eksikliği tüy dökmesine neden olabilir. Kedinizi veterinere götürün muhtemelen mama ve B vitamini takviyesi tavsiyesinde bulunacaktır. Kedinizin tüylerini düzenli olarak tarayın. Genelde tüyleri dökülen kedileri traş ediyorlar bu tercih kediyi daha çok strese sokabilir ayrıca tüylerin kesilmesi deri hastalıklarına davetiye çıkarabilir. Kediler çok aşırı susuz kalırsa buda tüy dökmeye neden olabiliyor. Su kabına sık sık taze su ilave edin. Son olarak kedinizin veteriner kontrollerini aksatmayın..
 
Yahu bu kedi değil ki sadece tüy :D:D Bu nasıl bir tüy dökmektir anlamadım. Hiç veteriner ile görüştünüz mü belki de bir ilacı vs vardır bu kadar zulüm gibi geliyor bana Allah yardımcınız olsun.
 
Yahu bu kedi değil ki sadece tüy :D:D Bu nasıl bir tüy dökmektir anlamadım. Hiç veteriner ile görüştünüz mü belki de bir ilacı vs vardır bu kadar zulüm gibi geliyor bana Allah yardımcınız olsun.

Birazdan veterinere götüreceğiz. Rutin kontrolleri yapılacak aşı olacak. Bakalım tüy dökme sebebi neymiş sonucu paylaşırım sizlerle.
 
Belki kızgın dönemidir belki başka bişey di r bilemiyorum ki haber et bakalım mrk ettim :D Kedi almaktan sayende vaz geçtim soğudum diyebilirim
 
Kedim daha küçük kızgınlık döneminde değil. Kedimizi veterine götürdük . Sağlıkla ilgili bir sorunu yok şükür. Tüy dökmesi mevsimsel olarak normalmiş. Kışlık kalın tüylerini döküyor muş. Kışa girerken tekrar dökülmeler olacakmış. Veteriner bir takviye verdi günde yarım kedimize bunu vermeye çalışıcaz. Dün verdik ağzından çıkardı . Bu takviye tüy dökümünü tamamen ortadan kaldırmayacak mış ama fazla dökülmesini önleyecekmiş. Önceki veteriner kediye kuru mama ve su dışında asla bir şey vermeyin demişti. Dün götürdüğümüz veteriner ise arada sırada yoğurt , ve ıslak mama vermemizi önerdi. Dün kedi maması olarak balık yedirdik çok hoşuna gitti. Bu arada ben tüy dökümünden dolayı kediyi tıraş ettirmek istedim veteriner tıraşı kesinlikle önermedi. Diğer veteriner ise kliniğinde kedileri tıraş ediyor . Valla açıkçası çok şaşkınım iki veteriner iki farklı değerlendirme . Son olarak ben kedime süt veriyordum veteriner süt vermemizin doğru olmadığını belirtti. Kedim de gelişen değişimleri buradan paylaşacağım.
 
Geri
Üst