Kelebek Kurabiye (resimli anlatımlı)

HaYaL

Daimi Üye
Üye
Kelebek Kurabiye (resimli anlatımlı)
kurabiye kelebek kurabiye kelebek tarifi kelebekli
Misafirlerimizin ya da minik evlatlarımızın hem şekil hem de lezzet olarak çok beğeneceği bir tarif sunuyorum sizlere. Buyrun bakalım melekler...

Malzemeler:

1 su bardağı nişasta(fazladan 2 yemek kaşığı nişasta ekledim)
2 su bardağı un (fazladan 2 yemek kaşığı un ekledim)
150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 çorba kaşığı kakao
1 yumurta
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu

Hazırlanması:

Yumuşamış margarin ve pudra şekerini derin bir kabın içerisinde elinizle iyice karıştırın.
Yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
2 su bardağı un ve 1 su bardağı nişastayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Eğer hamur ele yapışıyorsa azar azar un ve nişastadan eşit miktarlarda ekleyerek hamuru toparlayın. (bu aşamada ben 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişasta ilave ettim.)
Yaptığınız hamuru iki eşit parçaya ayırıp birine kakaoyu ekleyerek yeniden yoğurun ve kakaonun hamura eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.
Hamurları bir kaba koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Buzdolabından çıkardığınız ve bir kaç dakika oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz iki hamuru da aynı büyüklükte açın (ben hamurlar daha düzgün açılsın ve üst üste koymak kolay olsun diye iki streç film arasında açtım) ve hamurları dikkatlice birbirinin üzerine koyun.



1-38f.jpg


Bir kenardan başlayarak hamurları rulo haline getirin.(hamurları rulo olarak sararken biraz sıkı sarın, boşluk kalırsa keserken şekil bozuk oluyor).
Hamurun sonda kalan kenarını keskin bir bıçak yardımı ile düzgünce kesin.(kelebeğin antenlerinin düzgün olması için)


22-d4.jpg



Daha sonra ruloyu tam ortasından ikiye bölüp, streç filme sarıp dondurucunuzda yarım saat bekletin.(Yoksa düzgün kesemezsiniz).

Soğuyup biraz sertleşen hamurların bitiş yerleri üste gelecek şekilde sade ve kakaolu hamuru yan yana getirin ve birbirine hafifçe yapışmasını sağlayın.
Keskin bir bıçak yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin.


3-1b9.jpg



Dilimlediğiniz parçaları tezgâhın üzerinde sıralayın (hamurlar çok sert olduğu için bir kaç dakika şekil alabilecek yumuşaklığa gelmesini bekledim).
Başparmağınız ve işaret parmağınız yardımıyla tam ortalarından hafifçe sıkarak ortaya doğru birleştirin (kelebeğin kanatlarının oluşması için).
Bu sayede hem hamurlar birbirine yapışacak hem de kelebek şeklini alacaklar.


k55-268.jpg


Kelebeklerin antenlerini oluşturan parçaları hafifçe birbirinden ayırıp, çekerek daha da belirgin hale getirebilirsiniz. Kelebek şeklini alan hamurları yağlı kâğıt serilmiş tepsiye sıralayın, önceden ısıtılmış 160 deredeki fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.






Alıntıdır...
 
Geri
Üst