KEP kullanımına başlamak için izlemem gereken adımlar nelerdir?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
KEP kullanımına başlamak için izlemem gereken adımlar nelerdir?
kep kullanımına nasıl başlarım,kep kullanabilmek için neler yapmalıyım,kep hesabı nasıl açabilirim,kep hesabı kullanabilme hakkında bilgiler
indir (6).jpg



3 basit adımla KEP Kullanımınıza başlayabilirsiniz.
1. KEP Abonelik Basvurusu

Bireyler
• Elektronik veya mobil imzanız var ise; www.tnbkep.com.tr adresinde bulunun online bireysel başvuru formunu doldurup, bireysel kullanıcı taahhütnamesini e-imza ya da mobil imzanız ile imzalayarak,
• Elektronik veya mobil imzanız yok ise; www.tnbkep.com.tr adresinden online bireysel başvuru formunu doldurup, gerekli belgelerle kimlik doğrulama merkezine gelerek, kimlik doğrulamanızı yaptırarak, başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Kurumlar
• Kurum yetkilinizin, www.tnbkep.com.tr adresinde bulunun online kurumsal başvuru formunu formunu doldurması ve gerekli belgelerle kimlik doğrulama merkezine gelerek, kimlik doğrulamasını yaptırması ile başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Tüzel kişilerin KEP hesabı sahibi olması zorunludur. Kamu Kurumları:
• Kurum yetkiliniz, www.tnbkep.com.tr adresinde yer alan online kamu ön başvuru formunu doldurulur. Başvuru formunda belirttiğiniz e-posta adresinize Kamu Başvuru Klavuzu ulaştırılır. Başvuru klavuzunda yer alan süreç takip edilir.

2. Basvuru Onayı:
Başvurunuz TNB KEP yetkilisi tarafından değerlendirilir, belgelerinizin eksiksiz ve geçerli olması durumunda onaylanır.

3. KEP Kullanımına Başlama:
Başvuru sırasında bildirdiğiniz e-posta adresine gelen hesap bilgileriniz ve SMS ile cep telefonunuza gelen aktivasyon kodu ile KEP hesabınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst