Keratin nedir hangi besinlerde keratin bulunur ?

Uzman SühaN

Administrator
Keratin nedir hangi besinlerde keratin bulunur ?
Keratin hangi besinlerde bulunur
Keratin saçlarınızı, tırnakları ve cildinizin dış tabakasını oluşturan proteindir.Keratin eksikliği saç dökülmesine, ve tırnak
kırılmasına neden olabilir. Keratin ve diğer besin maddelerinden zengin bir diyetle doğal olarak keratininizi artırabilirsiniz.Nasılmı ? Ayrıntılar makalemizin devamın da !


Sağlıksız saçların birçok nedeni vardır: hormon dengesizlikleri, yetersiz beslenme, sigara içmek , stres ve mineral eksikliği en yaygın olanıdır.Ciltte ve saçlarda meydana gelen değişiklikler, vitamin eksikliklerine neden olan ipuçları verir. Saçlar ve cilt vücudun genel durumunu yansıttığından, durum çabuk teşhis edilebilir. Keratin eksikliğin den genelde yaygın olarak en sık görülen durum saç dökülmesidir. Saç dökülmesi kadın ve erkekler için ortak bir sorun dur. Ayrıca çatlamış ve kırılgan tırnaklara sahip olmakta keratin eksikliğin den kaynaklanmaktadır. Peki keratin eksikliği giderilebilrimi ve keratin içeren besinler varmı ? Elbetteki evet. Doğru besinleri tüketerek vücudunuzun ihtiyaç duyduğu yerlere keratin yükleyebilirsiniz. İşte madde madde keratin içeren besinler..


keratin.jpg





Keratini yükselten besinler


Keratin içeren gıdaları tüketin.


Keratin, doğal olarak, lahana, brokoli, soğan, pırasa ve sarımsak gibi sebzelerde bulunur. Vücudunuzun keratinini doğal olarak yükseltmek için bu gıdaları yemeklerinize ekleyin. Karaciğer, balık, yoğurt ve az yağlı süt, keratitin diğer iyi besin kaynaklarıdır.


Protein açısından zengin bir diyet tüketin.

Vücudunuza daha fazla keratin yapması için diyetinize sağlıklı proteinler ekleyin. Yalın et, kümes hayvanları, balık, yumurta ve az yağlı süt tüketin. Kırmızı etin yağ oranı yüksek olduğunu unutmayın. Vejetaryen iseniz, ceviz, badem ve fasulye gibi yüksek proteinli ürünleri tüketin.


Omega-3 yağ asitleri tüketin.

Yağlı balıkları haftanın birkaç günü yemeklerinize ekleyin. Somon, uskumru, ringa balığı, alabalık, sardalya ve ton balığı, vücudunuza keratin yapmasına yardımcı olabilecek iyi bir omega 3 yağ asitleri kaynaklarıdır.


C vitamini içeren besinler tüketin

Vücudunuzda keratin yapmak için C vitamini gerekir. D vitamini yüksek olduğundan, diyetinize bol miktarda taze meyve ve sebze ekleyin. C vitamini için en iyi ürünün bazıları şunlardır:

Narenciye meyve suyu, portakal ve greyfrut gibi

Kantaron, kivi, mango, papaya ve ananas gibi tropik meyveler

Çilek, yaban mersini, böğürtlen, ahududu, kızılcık ve karpuz

Brokoli, karnabahar ve Brüksel lahanası

Biber (yeşil ve kırmızı), domates ve patates (tatlı ve beyaz)

Lahana, ıspanak ve şalgam yeşillikleri gibi yapraklı yeşillikler


Biyotin bakımından zengin gıdaları tüketin.

Vücudunuz kısmen keratin üretimindeki rolünden dolayı sağlıklı saç ve deri yapmak için biyotine ihtiyaç duyar. Biyotin bakımından zengin yiyeceklerin alımını artırmak saç ve tırnak kalitesini artırabilir

Yumurta (sarısı ile birlikte)

Karnabahar, fasülye, bezelye , soya fasulyesi ve mantar gibi sebzeler

Tüm tahıllar

Muz

Badem, fıstık, ceviz, ceviz, yer fıstığı ve fıstık ezmesi gibi fındık


Keratin üretimini artıran gıdaların meyve ve sebzeleri içermesi sürpriz değil! A vitamini yüksek meyve ve sebzeler, keratin üretiminde vücuda yardımcı oluyor. Meyve ve sebzelerin besin içeriğinin iyi bir göstergesi renginde bulunur. Turuncu, örneğin mango, havuç, tatlı patates gibi besinler keratin üretmine yardımcı olur. Karoten ayrıca ıspanak, yeşilbiber ve kabakta da bulunur.Demirden zengin protein vücuttaki keratin üretimini artırabilir ve cilt, saç ve tırnak sağlığını iyileştirebilir. Karaciğer, balık ve yağsız etler vücudunuzda keratin oluştururlar.

keratin hangi besinlerde bulunur

Demir açısından zengin yiyecek tüketin. Demir, alyuvarların saç foliküllerine oksijen nakletmesine yardımcı olur ve demirden yararlanan diğer dokulara da yardımcı olur. Hayvan proteini, vücuda kolayca emilen demir sağlar. Demir açısından zengin hayvansal protein, hindi, ördek, tavuk, karides, yumurta, yağsız sığır eti ve kuzu içerir. Demir açısından zengin protein içeren bitki gıdaları arasında fasulye, ıspanak, bezelye, soya fasulyesi, tofu ve mercimek bulunur.Bol miktarda C vitamini bulunan gıdaları tüketin. C vitamini açısından zengin gıdalar brokoli, Brüksel lahanası, lahana, biber, papaya, greyfurt, portakal, ananas, çilek ve limonu içerir.


İstiridye, yengeç, hindi, dana eti, tavuk, fıstık ezmesi, buğday tohumu ve nohut gibi çinko içeren yiyecekleri tüketin. Çinko, saç ve doku büyümesini ve onarımını kolaylaştırır ve saç folliküllerini çevreleyen yağ bezlerini korumaya yardımcı olur.


Doğru besleyicilerle şampuan ve saç kremi seçin. E vitamini, vitamin B5, demir, çinko ve bakır ile zenginleştirilmiş saç ürünleri kullanın. Bu besinlerin saçınızın keratin üretimini artırabilmesi mümkündür. Bu besin maddelerini etikette veya içerik listesinde bulun. Elektrikli bir saç düzleştirici kullanmak, saçlarınızdaki keratin liflerinin yapısını değiştirebilir ve zarar verebilir. Saçınızı fön ve maşadan uzun süre koruyun..Güçlü saçlara sahip olmak için güçlü keratin gerekir. Protein açısından zengin yemekler önemlidir, çünkü protein keratin üretiminde yardımcı olur. Az yağlı süt ürünlerinde keratin üretimini artıran esansiyel amino asitler bulunur. Keratin gelişimi için süzme peynir ve organik yoğurt tüketin . Fasulye, badem ve ceviz dahil etten türetilmemiş yüksek proteinli maddeler de keratin üretimini artırabilir. Karnıbahar, lahana, brokoli ve soğan gibi biyotin açısından zengin sebzeleri vücuttaki keratin özelliklerini geliştirmek için yiyin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Keratin eksikliği saç dökülmesine tırnak kırılmasına yol açmaktadır. Bir çok bayanın müzdarip olduğu bu durumu besin takviyeleri ile ekarte etmek mümkündür. Konu da yer alan keratin içeren besinlerin tüketilmesi, saç tırnak ve genel sağlık üzerinde olumlu etkilere sahip olucaktır.
 
Keratin saçlarda, deride ve tırnaklarında bulunan bir proteindir.Saç aslında keratinden oluşur.Keratin saç tellerinin dış yüzeylerini korumaya yardımcı olur.Ancak saçlar fiziksel, kimyasal ya da güneş gibi çevresel faktörlerden zarar gördüğünde saç keratini kaybeder zayıflar ve saç hasarı oluşur.Farklı saç dokuları doğal olarak farklı miktarda keratin içerecektir. Örneğin, doğal olarak kıvırcık veya kıvrımlı saçlarınız varsa, doğal düz saçlı birinden daha az saçınız keratin içerir.Daha önce kimyasal olarak işlenmişse (yani boyalı veya perma yapılmışsa) saçınızda daha az keratin bulunur.
 
Güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık saf keratin bir çok yerde bulunur ve çok değerli bir üründür gerçekten onarım özelliği mükemmel
derece yanlız bunu saf,temiz bir şekilde oluşturmak ve insanlarımıza sunmak günümüzde çok zor gerçekten. Bunu türkiyede tek yapan özel teknolojileri ile türk halkına güzel bir sunum yapmaya dewam ediyor uzun yıllardır. Ben ürünleri genel olarak ordan alırım çünkü yılların bir tecrübesi var ayrıca elaman kalitesi üst düzey üretimi ve müşteri memnuniyeti muazzam gerçekten liquid keratin'e teşekkür ederim bu kaliteden dolayı
 
Keratin eczanesi sitesinde keratinle alakalı ihtiyacım olan her şeyi bulabiliyorum ve sürekli ürün desteği vermeleri gerçekten çok güven veriyor sonuna kadar ürünlerinin arkasındalar hiç problem yaşamadım çok memnunum
 
Çok güzel anlatmışsınız ama saf keratin kullanmak fayda sağlıyor ben bir çok markayı denedim ama çözüm olmadı saç sorunlarıma benim saç dökülmem vardı saçıma dokununca bile elime geliyordu saçlarım liquid keratin dökülmeyi durdurdu saçlarımı canlandırdı. Patentli keratin satıyorlar zaten bu sebeple aklımda soru işareti yoktu aldığımda haksız da çıkarmadı saçlarıma gerekli olan her konuda onlarla iletişime geçiyorum artık.
 
keratinin besinlerin içerisinde bulunduğu ile alakalı hiçbir fikrim yoktu ama ben saçlarıma dipten uca keratin bakımı yapmak için onarıcı full set kullanıyorum çok memnunum
 
öykü yorumun için için teşekkürler canım bana yol gösterdin diyebilirim bende keratin eczanesi full set kullanarak saçlarıma dipten uca bakım uyguladım çok memnun kaldım
 
Bende saç dökülmesi vardı. Sebebinin keratin azlığından öğrendim. İnternette araştırma yaparak keratin bakımı kullanmaya yapmaya karar verdim. Patentli doğal keratin bakım setini kullandıktan sonra saçlarım kısa bir süre içerisinde dökülmesi bıraktı. Şimdi de saç çıkarıcı bakım setini alacağım.
 
Bende saç dökülmesi vardı. Sebebinin keratin azlığından öğrendim. İnternette araştırma yaparak keratin bakımı kullanmaya yapmaya karar verdim. Patentli doğal keratin bakım setini kullandıktan sonra saçlarım kısa bir süre içerisinde dökülmesi bıraktı. Şimdi de saç çıkarıcı bakım setini alacağım.
 
Geri
Üst