Kettle Temizliği İçin Pratik Öneriler

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kettle Temizliği İçin Pratik Öneriler

Evde Kettle temizliği, su ısıtıcısı nasıl temizlenir, kettle nasıl temizlenir ? Ketıl

Hemen hemen her evin mutfağın da yer alan su ısıtıcısı kettle kullananlar çok iyi bilir ki zamanla kettle içi suyun etkisi ile kireçli bir hal alır. Kettle temizliği için her bayan farklı yöntem uygulayabilir . Bizler melekler mekanı.com olarak sizlere en pratik şekil de kettle temizliği hakkın da bilgileri sunuyoruz.

kettle temizligi.jpg

Kettle, yani elektrikli su ısıtıcısı günümüzde neredeyse her evde kullanılan bir mutfak eşyası. Elektrikli su ısıtıcılar, ısıtıcı aksamı direk olarak su ile temas ettiğinden dolayı suyu, ocak türü ısıtıcılardan çok daha hızlı kaynar hale getirir. Fakat suyun içinde bulunan kireç, tuz ve benzeri mineraller su ısıtıcınızda lekelenmeye neden olur. Aşağıdaki maddeleri takip ederek su ısıtıcınızı temizleyebilirsiniz. Kettle’ı fişten çıkarın ve soğumasını bekleyin. Kettle’ın varsa ibriğini çıkarın, kapağını ve etrafındaki daireyi bir sentetik temizleme bezi veya sert bir plastik cisimle tutarak çıkarın. Sadece yeterli olacak derecede güç kullanın ve kettle’ın bir tarafına hasar vermemeye çalışın. Kettle’ın dörtte üçünü solüsyonlu su ve sirke ile doldurun. Kettle’ın fişini prize takın ve solüsyonu bir kaba dökün ardından 20 dakika daha ilaveten ısınması için bekleyin. Kettle’ın fişini prizden çıkarın ve soğumasını bekleyin. Sirke solüsyonunu dökün ve kontrol edin, eğer kettle’da hala ince metal parçacıkları kalmışsa, bu işlemi bir daha tekrar edin. Kettle’ı yarısına kadar su ile doldurun ve ısıtma elemanlarında herhangi bir birikim olmaması için 30 saniye kadar çalkalayın. Kettle’ı boşaltın ve herhangi bir sirke solüsyonu kalmaması için 2 kere daha bu işlemi tekrar edin. Kettle’ın dışını su ve sıvı bulaşık deterjanı ile yıkayarak temizleyin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ben doğal olsun diye limon tuzu ile kettle temizliğini yapıyordum ama eve arıtıcı taktırdığımızdan beri çaydanlık ve kettle da hiç kireçlenme olmadı tertemiz pırıl pırıl içleri kireç temizlemekten kurtuldum:))
 
Bende demlik ve kettle temizliği için limon tuzu kullanıyorum. Gerçekten pırıl pırıl oluyor kireçten eser kalmıyor . Kimyasal kullanmaya da gerek olmuyor. Kaynayan suya limon tuzunu atıyoruz ve bir kaç dakika daha kaynatıyoruz. Kaynadıkça kireç tortusunun kaybolduğunu göreceksiniz. Demlikte kalan suyu tuvalet veya banyo lavabolarına musluklara dökün . Burdaki tortularında çıktığını göreceksiniz.
 
Geri
Üst