Kıdem tazminatı tavanı nedir bilgi verirmisiniz ?

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
Kıdem tazminatı tavanı nedir bilgi verirmisiniz ?
Selamlar. Yeni işe başlayan bir devlet memuruyum.Arkadaşlar konuşurken duydum kıdem tazminatı nedir ?
 
Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 29/5/2012 Tarihli ve 2012/1 Sayılı Kararı” ile memur maaş katsayıları yeniden belirlenmiş ve 1 Haziran 2012 tarihli resmi gazetede yayınlanmıştı.Bu kararın 4. maddesine göre 2013 yılına ilişkin memur maaşları belirlendi.

Kıdem tazminatı, işçinin çeşitli sebeplerle işyerinden ayrılırken işveren tarafından iş kanunu gereğince işçiye vermiş olduğu bir tazminat şeklidir. İşçinin kendi isteğiyle işten ayrılan işçi kıdem tazminatına hak kazanamaz.

Kıdem Tazminatının Hesaplanması: Kıdem tazminatının hesabında, işçinin iş yerinde son aldığı giydirilmiş brüt ücret dikkate alınır. Giydirilmiş brüt ücret, çıplak ücret, ücret benzeri sürekli yapılan ödemeler, toplu iş sözleşmesi zam farkları ve sosyal yardımlardan (yemek, yolluk vs.) den oluşur.Yaklaşık her yıl bir bürüt maaş kadar kıdem tazminatı kazanılıyor. Tam yıldan arta kalan, yıl küsurları (ay ve günler) için günlük ücret üzerinden kıdem tazminatı hesaplanır. Kıdem tazminatından %0.66 (binde 66) damga vergisinin dışında herhangi bir yasal kesinti yapılmaz.
 
Geri
Üst