Yeni Evlenenlere Evlilik Kredisi geldi haberiniz var mı ?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Yeni Evlenenlere Evlilik Kredisi geldi haberiniz var mı ?

evlilik kredisi kimlere verilir,faiz ödemeden evlilik kredisi nasıl alınır,kimler faizsiz evlilik kredisi çekebilir,evlilik kredisini kimler alabilir,faizsiz düğün evlilik kredisini kimler alabilir,faizsiz evlilik kredisi kimler alabilir hakkında bilgiler


evlilik_kredisi_60891.jpg

Hükümet’in vereceği bu kredinin ayrıntıları açıklandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hazırladığı bu proje ile, evlenecek çiftlere bir sene hiç ödeme yapmadan 4 yıl vadeli kredi kullandırılacak. Krediye başvuracak evli çiftlerin 24 yaşının altında olması şart. Kredi almak isteyen çiftlerden herhangi biri yetim ise bu çiftlere 2 yıl hiç ödeme yapılmadan 5 yıl vadeyle kredi kullandırılacak.

BU KANUNLA ŞARTLARI SAĞLAYAN TÜM ÇİFTLER KREDİ KULLANABİLECEK
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’den gelen açıklamalara göre bu tasarı gelecek günlerde Meclis’te görüşülecek. Kanun tasarısı, çocuk teşvikini de içeren paket kapsamında vatandaşa sunulan evlilik kredisinde maddi durum sınırlaması olmayacak. Bakanlık kapsamında verilecek bu kredi, kamu bankalarıyla halka ulaştırılacak. Bakan Şahin’in açıklamalarına bakılarak evlilik kredisi için yaş sınırı şöyle; üniversite mezunları için üst sınır 26, diğer kişiler için ise 18-24 yaş aralığında olma şartı aranacak. Çiftler, kredi ödeme süreleri zamanında çocuk sahibi olurlar ise kredi ödeme süresi bir yıl ertelenebilecek.

EVLİ ÖĞRENCİ KREDİ ALIYOR İSE BURSA ÇEVİRİLECEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, bir öğrenci evli ve öğrenim kredisi alıyor ise kredisinin bursa çevrilmesi ve barındıkları yer yurt ise yurt parası alınmaması yönünde bir proje geliştirdi. Geçmiş tarihlerde kişi öğrenim kredisi almış ve şimdilerde evli ise tabii ki bu kişiler proje dahilinde değiller. Projeyle birlikte Türkiye’de bin 194 evli ve öğrenim kredisi alan öğrencinin kredisi bursa dönüşecek.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
evlilik kredisi bildiğim kadarıyla ihtiyaç kredisi kapsamında kullandırılan bir kredi türüdür. Faizsiz evlilik veya düğün kredisi veren banka sayısı da pek az. genelde katılım bankaları faizsiz kredi vermekte
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yani gizli şekilde link almak için sevgili Fatoş, bunlara gerek yok ya değil mi kaldırdım linkini :)
 
Geri
Üst