Kimyasal boyalar olmadan beyaz saçı siyahı döndürmek için ev çözümleri !

Uzman SühaN

Administrator
Kimyasal boyalar olmadan beyaz saçı siyahı döndürmek için ev çözümleri !
Saçların beyazlaması genelde yaşlandıkça ortaya çıksada , 20' li yaşlarda da bu mümkün olabiliyor. Saç nasıl beyazlar ? Saçların beyazlaması saçınızın pigmentini kaybetmesinin bir sonucudur. Pigmentte belirgin bir azalma olduğunda, saç gri renge döner. Kesinlikle hiç pigment olmadığında, beyaz olur. Bunun kesin nedeni bilinmesede saçların beyaza dönmesine yolaçan faktörler bulunmaktadır. Genetik, yaş ve vücuttaki doğal kimyasal değişiklikler saçalrın grileşmesine ve beyazlamasına sebep olabiliyor.Diğer nedenler diyet ve stres gibi tedavi edilebilecek dışsal faktörlerden kaynaklanmaktadır. Makalemizin devamında beyaz saçlara kesin ve doğal çözüm ler yer alacaktır. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.




beyaz saç kaç yaşında çıkar.jpg







Beyazlaşan saç telleri yaşlanma belirtisi olarak görülsede genç yaşlarda saçların beyazlamasına maruz kalabilirsiniz. Genç yaşlarda saçların beyaza dönmesi sinir bozucu olabilir, estetik açıdan kaygıda oluşturabilir. Daha önce belirttiğimiz bir kaç faktör saçların beyazlamasına neden olabiliyor. Beyaz saç kaç yaşında çıkar ? 20 li yaşlarda da çıkabilir , 40 lı yaşlarda da. Beyaz saç tekrar siyahlaşırmı ? Evet doğal yöntemlerle saçalrınızda ki beyazlardan kurtulabilirsiniz. Beyaz saçları siyahlaştırmak için makalemizin devamında uygulayabileceğiniz kürler yeralacaktır. Makalemizi okumaya devam edin..



beyaz saçları boyamadan  eski rengine döndüren formül.jpg








Genetik , Saçınızın pigment kaybını kaybettiği yaşı belirlemede en önemli faktördür. Erken yaşlarda bile saçlarınız siyahtan beyaza dönebilir.Vakaların çoğunda, melanin eksikliği saç beyazlamasının başlıca nedenidir. Melanin üretimi uygun beslenmeye ve protein takviyelerine bağlıdır. Bu besinlerin eksikliği melaninin kabul edilebilir seviyelerin altına düşmesine neden olur. Yaşın yanı sıra, bir insanın saçının beyazlamasına vitamin eksikliği bile neden olabilir. ( B-6, B-12, biotin , D vitamini veya E vitamini ) Bu durumda tek tük çıkan beyaz saç tellerini görebilirsiniz. Eksikliğin yüksek olması durumunda beyaz saçlar daha yoğun görülebilir.




Erken yaşta saç beyazlamasının nedenleri




Genetik eğilim

Kalıtım - Gri saçların erken başlangıçlı aile öyküsü

Vitiligo, tübüler skleroz, Waardenburg sendromu, nörofibromatozis ve Grave hastalığı veya Hashimoto hastalığı gibi aşırı aktif veya hafifletici olmayan tiroid koşulları gibi
tıbbi durumlar

Beslenme eksiklikleri

Yüksek stres

Sentetik şampuan ve sabun kullanımı

Sigara veya pasif sigara içmeye maruz kalma






beyaz saç tekrar siyahlaşırmı.jpg





Hormonlarınızın saçınızın pigmentasyonu üzerinde büyük etkisi var. Bir dengesizlik saçınızın beyazlamasına neden olabilir.Bazı altta yatan tıbbi durumlar saçınızdaki pigment kaybını tetikleyebilir. Bunlar B12 vitamini eksikliğini veya tiroid ve hipofiz bezleriyle ilgili problemleri içerir . Stres , aşırı alkol ve abur cubur tüketimi saçlarda beyazlamanın önemli bir nedenidir .Bazen kimyasal bazlı şampuanların, sabunların, saç boyalarının vb. Kullanımı doğrudan bu soruna neden olabilir. Bununla birlikte, bazı alerjik enfeksiyonlardan da kaynaklanabilir.Saç renginizdeki değişiklikler, iklim, kirlilik ve belirli kimyasal maddelere maruz kalma gibi dış etkenler nedeniyle oluşabilir. Bu faktörler yaşlanma sürecini hızlandırır.





Saç beyazlamasını önleyen şampuan var mı ? Evet var bunlardan biri Dermaderm Beyaz Saç Karşıtı Bitkisel Şampuan. Saç beyazlaması tedavisi var mı ? Evet var PRP tedavisi, saç beyazlamasına karşı en etkili medikal tedavidir.Beyaz saçları boyamadan eski rengine döndüren formül ; Hindistan Cevizi yağı ve limon suyuBirlikte karıştırmak saçları koyulaştırmaya yardımcı olabilir. Bu ikisinin kombinasyonu, bir süre boyunca saçı doğal olarak karartan kimyasal bir reaksiyona neden olur. Hindistan cevizi yağı tüm saç problemleriniz için en iyi çözümdür . Kına saçınızı renklendirmenin doğal bir yoludur. Kına, istenmeyen gri tüylerden kurtulmada yardımcı olabilecek doğal boyama özellikleri sergiler . Düzensiz renklenmeyi önlemek için siyah kına kullanın. Siyah çayın saç beyazlamasını önlediğini biliyormuydunuz. Tek yapmanız gereken çayı uzun süre demeleme ve demlenen çay ila saçlarınızı yıkamak.





Geleneksel saç boyaları gri saçı kaplayabilse de, birçok zararlı kimyasal içerir - bu saç kaybına, daha gri saçlara ve hatta sağlığınıza olumsuz yönde etki edebilir.Neyse ki, doğa bize eski zamanlardan beri kullanılan basit ve güvenli doğal çözümler sunar.Türk kahveside beyazlayan saçları onarabiliyor. 2-3 bardak su 4-5 çay kaşığı kahve tozu. Kahve karışımını kaynar suda karıştırın. Soğumaya bırakın. Daha sonra karışımı saçlarınıza uygulayın.B12, B7 (biotin), B9 (folik asit) ve D3 vitaminlerindeki eksiklikler sıklıkla erken grileşme ile ilişkilidir . Bu nedenle, doktorunuza danıştıktan sonra besinsel eksiklikleri gidermeniz önerilir. Bektaşi üzümü, saç bakını sağlayan en doğal çözümlerden biridir. .Yaşlanma karşıtı olmasının yanısıra saç foliküllerinizdeki pigmenti canlandırır. C vitamini açısından zengindir. . Saç beyazlamasını önleyen yağlar var mı ? Evet var bunlardan en etkili olanı hindistan cevizi yağı , karaçörekotu yağıdır.





Taze amla suyu içmek gri saçları tersine çevirebilir ve cildiniz ve genel sağlığınız için mükemmeldir. Saçınızı ev yapımı amla yağı ile masaj yapmak saç derinizi nemlendirir ve besler ve gri saçların büyümesini azaltır.Ayrıca saçınızı amla suyuyla durulayabilirsiniz . Saçınızın dokusunu ve durumunu iyileştirmekle kalmayacak, birkaç ay içinde gri saçlarda belirgin bir düşüş olduğunu fark edeceksiniz. Soğan, saçın doğal rengini geri kazandıran antioksidan enzim katalaz bakımından zengindir. Ayrıca soğandaki fito-besin maddeleri, C vitamini, folik asit ve bakır ile birlikte saçların grileşmesini geciktirmeye de yardımcı olur. Soğan yemek, rengini tersine çevirme gücünü kullanmanın bir yoludur. Günde bir soğan yemenin yanısıra saçlarınızı soğan suyuyla yıkamakta etkili olacaktır.





Yeni araştırmalar , saçları griye çeviren saç pigmentlerinin kaybı olmadığını gösteriyor; saç köklerinin içinde kelimenin tam anlamıyla saçın içini beyazlatan hidrojen peroksit birikimidir. Hidrojen peroksit vücudumuzda doğal olarak düzenli metabolizmanın bir yan ürünü olarak üretilir. Ayrıca, X ışınlarına, ikinci el duman, stres ve kirlenmeye maruz kalma sonucu oluşur. Stres ve zayıf beslenme gibi faktörler bile katalaz seviyelerinin düşmesine neden olabilir. Bu, saç foliküllerinde hidrojen peroksit birikmesine neden olur - bu da saç pigmentlerini parçalar ve sonuç olarak saç beyazlaşır.İyi haber şu ki, bazı gıdalar yüksek seviyede enzim katalaz içermektedir. Ve onları düzenli olarak yemek, doğal saç renginizin geri dönmesine yardımcı olacaktır. Katalaz bakımından zengin gıdalar şunları içerir: badem, buğday çimi, sarımsak, soğan, pırasa, lahana, brokoli, lahana, salatalık, hardal, şalgam, yeşillik, havuç, turp, kiraz, patates ve tatlı patates.





Buğday çimi suyu beyaz saçları onarabilir. A, B kompleksi, C, E, klorofil, amino asitler, demir, selenyum, bakır, kalsiyum, iyot ve antioksidan enzim katalaz vitaminleriyle doludur. Buğday çimlerindeki olağanüstü antioksidanlar, gri saçlara ve kırışıklıklar, yaşlılık lekeleri, artrit ve demans gibi diğer yaşlanma belirtilerine neden olan hidrojen peroksitten kurtulmaya yardımcı olur. Buğday çimi suyu, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt problemlerinde de faydalıdır. Tek yapmanız gereken günlük olarak buğday çimi suyu tüketmeniz.. Köri yaprakları, A, C ve E vitaminleri dahil güçlü antioksidanlar ve kalsiyum, fosfor, demir, magnezyum ve bakır gibi mineraller içerir.Sadece gri saçların büyümesini tersine çevirmekle kalmaz, saç köklerini besler ve güçlendirir, sağlıklı saç büyümesini teşvik eder.

Geleneksel Çin Tıbbında siyah susam tohumları saç için en iyi gıdalardan biri olarak kabul edilir. Saç derisini besleyen ve saç büyümesini teşvik eden siyah susam tohumları, melanin üretme melanosit aktivitesini teşvik edebilir - saç renginden sorumlu pigment.Ayrıca yaşlanma karşıtı faydaları vardır . Gri saçlarınızı doğal olarak iyileştirmek için haftada 2 ila 3 kez siyah susam tohumu tüketin. Biberiyede beyaz saçlara iyi gelmektedir. Biberiye aynı zamanda saçları canlandırır.Ayrıca, kepek, kafa derisi tahrişi ve kaşıntıya karşı süper etkilidir. Tek yapmanız gereken kayanatıp soğuttuğunuz biberiye çayı ile saçlarınızı yıkamak.Taze meyve ve sebzelerinizin alımını artırın . Kafein, abur cubur ve alkol alımınızı azaltın. Sigara içmekten kaçının. Saç köklerine kan akışını artırmak için saç derinize parmak uçlarınızla masaj yapın.Bu öneriler umarız işinize yarar.
 
Geri
Üst