Kimyonlu köfte

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kimyonlu köfte
kimyonlu köfte
Osmanlı mutfağından sizlere şimdiki tarifim kimyonlu köfte evet arkadaşlar köftemiz için gerekli olan malzemeleri ve yapılışı hakkında bilgilere geçiyorum
kimyonlu-kofte1-2968.jpg

5 kişilik

Malzemesi:

-1 kg. yağlı koyun kıyması
-200 gr. soğan (ince kıyılmış),
(2 orta boy)
-1 adet ekmek içi (ıslatılıp, sıkılmış)
-tuz
-taze çekilmiş karabiber
-1 çay kş. kimyon
-100 gr. tereyağı (6,5 çorba kş.)

Yapılışı:

1.Kıymanın içine soğanı, ekmek içini, tuzu, biberi, kimyonu katın. Gerekiyorsa biraz da su ekleyip yoğurarak bir köfte harcı hazırlayın. Hazırladığınız bu harçtan kuşbaşından biraz daha iri parçalar koparıp iki avucunuzun arasında yuvarlayarak parmak biçiminde köfteler elde edin.

2.Tereyağını tavada eritin. Yağ kızınca köfteleri tavaya yerleştirin, Her yanma eşitçe kızartıp, süzdürerek yağdan alın. Kızaran köfteleri bir servis tabağına aktararak üzerine kimyon serpip sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst