Kiremit kebabı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kiremit kebabı
kiremit kebabı kiremitte kuşbaşı tarifi kiremit tava tarifi tava kiremitte kebap
Osmanlı mutfağından sizlere kiremit kebabın tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum
kiremit-kebabi1-7831.jpg

5 kişilik

Malzemesi:

-1 kg yaglı koyun eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
-300gr. soğan (ince kıyılmış), (3 orta boy)
-300gr. domates (kabukları soyulup, ince doğranmış), (3 orta boy)
-tuz
-taze çekilmis karabiber
-1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
-1 çay kş. kekik.

Yapılışı:

1.Eti bir kaba koyun. Soğanları, domatesleri, tuzu, biberi ekleyip, bu terbiyenin etlerle iyice kaynatması için elinizle biraz karıştırın.

2.Firınınızı 130°C'ye getirip, ısıtın; İki temiz kiremit alın, birini ters yatırın İçine etleri koyup, düzgünce yayın. Üzerine öteki kiremîti kapak gibi kapatıp, bir tepsiye yerleştirin. Fırına sürerek 1,5 saat pişirin.

3. Pişen kebabı fırından alıp, üstteki kiremiti kıldırın. Biraz kuruca olan bu kebabı üzerine ince kıyılmış kekik ve maydanoz serperek servis yapın
 
bu yemeği hemen yapmalıyım

Bu yemeği akşam olmadan pişirmeye başlasam iyi olur bizimkiler parmaklarını yicekler. Görüntüsü bile iştah açmaya yetiyor. :)
 
offf mükemmel tadı var yaa ağzımın suları aktı hahahaha:D
 
Geri
Üst