Kırmızı fasulyenin faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Kırmızı fasulyenin faydaları nelerdir ?
Mutlu ve sağlıklı olmanın mükemmel bir yolu, iyi beslenerek ve farklı yiyeceklerin vücudunuz üzerindeki etkilerini bilmektir. Birçok baklagil, özellikle fasulye etkileyici sağlık yararları göstermektedir. Fasulye en iyi çözünebilir lif kaynaklarından biridir (bu da sizi dolu hissettirir ve kolesterolü düşürür). Ayrıca protein ve demir almak için harika bir yoldur. Fasulyelerin sağlık yararları genellikle göz ardı edilir. Fasulyelerin sağlığa faydalarının çok fazla olmasının nedenlerinden biri, çok miktarda lif içermesidir.Böbreklere renk ve şekil olarak benzediğinden dolayı ismi böbrek fasulyesi olan kırmızı fasulye sağlık açısından bir çok faydaya sahiptir, tıpkı diğer fasulyeler gibi. Böbrek fasulyesinin faydalarını öğrenmek için makalemizi okumaya devam edin.


kırmızı fasulye.jpg





Et bazlı proteinlerin aksine, fasulye doğal olarak yağdan düşüktür, doymuş yağ ve trans yağ içermezler ve kolesterol içermeyen bir protein kaynağıdır.Araştırmalar, fasulye içeren bir diyetin kalp hastalığı riskinizi azaltabileceğini göstermektedir.Besin açısından zengin bir gıda olan fasulye, protein, kompleks karbonhidratlar, lif, antioksidanlar ve folat, manganez, potasyum, demir, fosfor, bakır ve magnezyum gibi önemli vitamin ve mineralleri içerir. Folat, hamile kadınlar ve doğmamış bebekleri için çok önemli bir vitamindir. Hamilelik sırasında, kadınların daha fazla folat ihtiyacı var. Fasulye iyi bir folat kaynağıdır.Bu bitki kaynaklı protein kaynağı kilo verme diyetine dahil edilebilir.

Bütün kuru baklagiller mükemmel bir diyet lifi kaynağıdır. Kırmızı fasulye, kalp sağlığını çeşitli şekillerde destekler.Kırmızı fasulye, kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi kan basıncını kontrol etmek için önemli olan üç mineral içerir.Tüm baklagiller gibi, kırmızı fasulye de kilo vermeyi teşvik etmek veya kilo alımını önlemek için bir kilo yönetimi diyetinin ideal bir bileşenidir. Kardiyovasküler sağlığı destekleyen ve vücut ağırlığını yönetmeye yardımcı olan çoğu gıda, tip 2 diyabetlere karşı korunmada etkilidir ve aynı durum kırmızı fasülye için de geçerlidir. Bu etki büyük ölçüde yüksek diyet lifi ve nişasta içeriğinden kaynaklanır. Fasulye protein bakımından zengindir. Bunlar, kas kütlesinin oluşturulmasına yardımcı olan bir bitki proteini olan en zengin kaynaklardan bazılarıdır. Fasulyenin içindeki lif sindirim sağlığını artırır ve kolorektal kanser gibi ciddi rahatsızlıklardan korur..

Düşük yağ ve kompleks karbohidratlar, mineraller, proteinler ve vitaminler bakımından zengin olan böbrek fasulyesi çeşitli kanser, kalp hastalığı ve diyabet riskinin azalmasına yardımcı olur. Böbrek fasulyesi çok protein, vitamin, karbonhidrat ve mineral içerdiğinden besleyicidir. Fasulye dengeli bir diyetin sağlıklı bir bileşeni olarak kabul edilir . Bunlar kırmızı, siyah, beyaz, lekeli, benekli ve çizgili gibi çeşitli varyantlarda mevcuttur. Böbrek fasulyesi iyi bir protein kaynağıdır ve esas olarak lifler ve karbonhidratlardan oluşur.. Zengin bir protein ve karbonhidrat kaynağıdır.Bu özel fasülye manganez ile yüklü ve antioksidanlar olarak hareket eder. Fasulye ayrıca K vitamini içerir kansere karşı koruma sağlar. Özellikle kolon kanserini önler.


Kırmızı fasulye sadece zengin bir protein ve karbonhidrat kaynağı değil, aynı zamanda zengin bir antioksidan kaynağıdır. Hücrelerin neden olduğu hasarı sınırlandırdıkları ve yaşlanma karşıtı özelliklere sahip oldukları için yaşlanmayı geciktirir.Böbrek fasulyesi ayrıca fasulyesi iyi bir çinko kaynağıdır.Çinkonun tırnaktan saça genel sağlımıza kadar bir çok faydası vardır. Vücuttaki kan kolesterol seviyesi, yemeklerde düzenli lif alımı ile kolayca azaltılabilir. Böbrek fasulyesi, demir , manganez, magnezyum , vitaminler, proteinler ve lif içeriği bakımından zengindir. Böbrek çekirdeklerinde bulunan Manganez, vücudun metabolizmasında faydalıdır ve vücuttaki besin maddelerini parçalara ayırır ve vücut için gerekli enerjiyi üretir. Manganez göz ardı edilen bir mineraldir ancak enerji üretiminde ve mitokondriyal fonksiyonda yer alan enzimlerin üretimi de dahil olmak üzere vücutta onlarca anahtar rol oynar . Enerji seviyenizi yüksek tutmak istiyorsanız böbrek fasulyesi tüketebilirsiniz.

Kırmızı fasulye, antioksidanlar açısından da zengindir, bu da sonunda kansere yol açabilecek serbest radikal hasarını önlemeye yardımcı olur. Özellikle meme kanseri kolon kanseri rahatsızlığı olanlar böbrek fasulyesi tüketmelidir. Çalışmalar daha fazla baklagil yiyen insanların daha düşük kalp hastalığı riskine sahip olduklarını ve fasulyede bulunan fitokimyasalların buna karşı koruma sağladığı görülmüştür.Fasulye, vücuda kan kolesterol seviyelerinin kontrol edilmesinde önemli bir rol oynayan çözünür lif sağlar.Lif iyi sindirim sağlığını ve bağırsak düzenliliğini arttırmaya yardımcı olur . Bir fincan böbrek fasulyesi 16 gram protein içerir ve bu da vejetaryenler için mükemmel bir protein kaynağıdır. Böbrek fasulyesi ayrıca folat gibi mükemmel bir B-vitamin kaynağıdır. Gebe kadınlarda folat eksikliği, düşük kilolu bebeklerin doğumuna yol açabilir ve ayrıca yenidoğanda nöral tüp defektlerine yol açabilir.


Böbrek fasulyelerindeki antioksidanlar, özellikle başlangıç evrelerinde kansere karşı savaşmaya katkıda bulunurlar.Fasülyede ayrıca yüksek lif ve protein içeriği vardır, bu da sizi çabuk doyurur ve tok tok tutarak kilo vermenize yardımcı olur. Kilo kaybına katkıda bulunarak, böbrek fasulyesi sonuç olarak diyabetle mücadeleye de yardımcı olur. Doğru yiyecekleri yemek hipertansiyon veya yüksek tansiyon gibi durumlarda olumlu etkilere sahip olabilir. Zengin protein, lif, enerji ve magnezyum kaynağı olduğu için tansiyonunuzu böbrek fasulyesi ile yönetebilirsiniz.Hepimiz genellikle büyük bir problem gibi görünmeyen küçük bir unutkanlık seviyesi yaşarız. Bununla birlikte, böbrek fasülyesi tüketerek unutkanlığı giderebiliriz.Tiamin (vitamin B1) eksikliği, özellikle alkoliklerde, çoklu bilişsel konulara bağlanmıştır. 14 Bu vitamini böbrek fasulyesinde bulunabilir.Dalgalı şeker seviyeleri, migrenlerin en yaygın nedenlerinden biridir. Böbrek fasulyesi gibi glisemik indekste düşük olan gıdalar, kan şekeri seviyelerinde daha az bir artışa neden olur. Bu nedenle böbrek fasulyesi migreni önleyebilir.


Kötü kemik sağlığının bazı nedenleri protein, magnezyum ve çinko eksiklikleridir.Tüm bunlar, diğer yiyeceklerin yanı sıra, diyetinizdeki fasülye fasulyesi de dahil edilerek düzeltilebilir. Böbrek fasulyesi kemik sağlığınızı korur ve güçlendirir. Fasulyenin hamilelik sırasında dikkate alınmasının nedenlerinden biri demir içeriği içindir. Hamile anneler gastrointestinal sorunlara daha yatkındır ve böbrek fasulyeleri genellikle bu rahatsızlıkları şiddetlendirir. Diyetinize fasulyeyi dahil etmeden önce doktorunuzla görüşün.Yaşam tarzı seçimleriniz, kalp sorunları da dahil olmak üzere tüm sağlık koşullarının kökenindedir. Diyabetiklerin kalp krizi ve inme gibi kalp rahatsızlıklarına yakalanma şansı daha yüksektir. Böbrek fasulyesi diyabet tedavisine yardımcı olduğundan, bu tür sorunları önlemeye yardımcı olabilir. Fasulye ayrıca, kalp sağlığına katkıda bulunan yüksek miktarda potasyum içerir.

Böbrek fasulyesinin en önemli yararları arasında vücudu detoksifiye etme, sindirimi artırma , kan basıncını düşürme, kolesterol seviyelerini düşürme , kas kütlesini artırma , şeker hastalığını önleme , dolaşımını artırma , doğum kusuru riskini azaltma, bağışıklık sistemini uyarma, görme sağlığına yardımcı olma Güçlü kemikleri teşvik etmek, enerji seviyelerini desteklemek ve diğerlerinin yanı sıra bilişsel sağlığı güçlendirmektir. . Böbrek fasulyesi belirli sağlık riskleri içerir. Protein, karbonhidratlar, vitaminler ve lif bakımından zengindirler. Zararlı risklerden kaçınmak için diyete uygun miktarda böbrek fasulyesinin eklenmesi çok önemlidir. İyi sonuçlar ve iyi sağlık için diyete 25 ila 38 gram lif dahil edilebilir, ancak yaşla birlikte azaltılabilir. Çok miktarda böbrek fasulyesi yemek bağırsak sağlığı ve sindirim sorunlarına neden olabilir. Ortaya çıkabilecek sorunlardan bazıları tıkanmış bağırsak, karın ağrısı , ishal ve gazdır.
 
Geri
Üst