Kışa Hazırlık Salatalık Turşusu Tarifi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kışa Hazırlık Salatalık Turşusu Tarifi
salatalık turşusu nasıl yapılır, salatalık turşusu malzemeleri, turşu yapılışı
Tüm mevsim olduğu kadar özellikle kış ayların da yemeklerin, kısır ve çorbaların yanında hemen hemen hepimiz turşu yemeyi çok severiz. Çocukların bile severek yediği salatalık turşusu bizim evdende eksik olmaz. Özellikle küçük kızım sürekli salatalık turşusu ister benden;)
Kış hazırlıkları içine dahil edebileceğiniz kornişon salatalık turşusu tarifini sizler için paylaşıyorum. Şimdiden yapacak hamarat hanımlara kolaylıklar dileriz.
salatalk_tursus_1.JPG

(3 litrelik kavanoza tam geldi)

Malzemeler:

1 kilo kornişon salatalık
su (mümkünse kaynak suyu)
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 al maydanoz

Yapılışı;

Taze sert yapılı küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur toprak v.b. kirleri yıkayın.
Salatalıkları kavanoza doldurun.
tuzunu uzerine ilave edin
Sarımsaklarınıkavanoza yerleştirin.
Sirkeyi içine boşaltın.
Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
Kapağını sıkıca kapatıp serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.

***Salatalık turşusunun yenilecek olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır:Salatalıkların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat koku ve ekşilikteki değişme ile de anlaşılabilir.
 
Geri
Üst