Kıskançlık bir ruh hastalığı mı? Ve nasıl bastırabilirsiniz?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kıskançlık bir ruh hastalığı mı? Ve nasıl bastırabilirsiniz?
kıskançlık hastalığı kıskançlık nasıl geçer kiskanclik hastaligi hastalık mı nasıl önlenir
Kıskançlık kıskanılan kişi tarafından hoş bir duygu olabilir..

Ya bu kıskançlığın dozu artık karşınızdaki kişiyi bunaltacak daraltacak hatta bunalıma sokacak hale geldiyse.İşte herşeyin dozunun ayarında güzel olduğu gibi kıskançlığında kıskanmanında mutlaka bir dozu olmalı.Dahada ilerisi artık tedavi edilmesi gereken bir hastalık haline dönüşüyor çünkü.

Bir çok yuva ,ilişki bu kıskançlık dozunu abartıp sorun çıkartanlar için bozuluyor.Seven insan kıskanır lafı bir konuma doğuru olabilir ama asla az öncede belirttiğim gibi eğer bu karşınızdaki insanı bunaltacak dereceye varıyorsa ve çoğu kere boşu boşuna kıskançlık krizlerine giriyorsanız lütfen uzman bir hekime görünün!!!

kiskanclik1-1909.jpg




İnsanın doğasında olan kıskançlık, aslında normal bir duygu. Ama ipin ucunu kaçırdıysanız ve karşınızdakini boğacak duruma geldiyseniz önlem almanızda fayda var! Kıskançlığın ilacının ‘sosyalleşme’ olduğunu vurgulayan Medical Park Fatih Hastanesi’nden Uzman Psikolog Sinem Demir, “Aşırıya kaçmamak şartıyla film ve dizi izleyerek ‘imrenme’ duygunuzu bastırabilirsiniz. Ama kıskançlığı dizginlemenin en doğru yolu hobiler edinmek, dans etmek ve resim yapmak gibi sosyal aktivitelere katılmak” diyor.

İşte ‘kıskançlığın esiri’ olmamanız için önerilenler!

* İmrenmek, kendini bir diğeriyle kıyaslamak ve onun yerinde olmak istemektir. Birinin mutluluğuna imreniyorsanız, ‘keşke ben de öyle mutlu olsam’ dersiniz, ama o kişi için kötü hisler beslemezsiniz.

* Kıskançlıkta ise ‘ah keşke’ demenin bir adım ötesine geçer, o kişiyle gerçekten bir sorununuz olmasa bile, varmış gibi davranırsınız. İyi ihtimalle onu görmezden gelirsiniz, kötü ihtimalle o kişiyle ufak tefek hayali sorunlar çıkarırsınız.

* Haset ise bu duyguların en ağırıdır! Yerinde olmak isteğiniz kişinin sahip olduklarını kaybetmesini ister ve bunun için harekete geçersiniz. Kıskançlıktaki ufak tefek sorun çıkarmaların düzeyi artar. Hedef, o kişinin mutluluğunu yıkmaktır. Mutluluk sebebi evlilik ise eşiyle ilişkisini, sosyal hayat ise arkadaşları ile ilişkisini bozmaya çabalar. Bozma araçları; dedikodu, iftira-yalan olabilir. En uç nokta ise fiziksel zarar vermektir.

Herkes imrenebilir, pek çok insan kıskanır, daha az insan haset duyar! İmrenmek olağan bir duygudur ve birçok insan tarafından hissedilebilir. Ancak bir ‘izleyici’ konumunda, sürekli diğerlerinin mutluluklarını gözlemek, bir yaşam tarzı haline gelebilir. Özellikle duygusal yoksunluklar yaşadığına ve diğerleri kadar ‘şanslı’ olmadığına inanan biri bunu yapabilir.

* Duygusal yoksunluklar da herkesin hayatında zaman zaman gözlenir. Bir yoksunluğun (kayıp, ayrılık gibi...) yasını tutmak ya da üzülmek için kendimize bir süre izin vermek sağlıklı olabilir. Ama uzun sürmüş ise bu yoksunluğu ‘yeni var’lara dönüştürmek için harekete geçmekte fayda var!

Evlilik terapisi ne zaman gerekir?
Hasetin hedefi olduysanız ve bu yaşamınızı doğrudan etkileyen bir duruma geldiyse, eğer evliliğinizi etkileyen bir durum varsa evlilik terapisi önerilebilir. Eğer yaşanılan bölgede psikolog veya psikiyatr yoksa, o bölgede hatırı sayılır kişilerden (doktor, öğretmen, hemşire) destek ve önerilerde bulunması istenebilir.
 
kıskıançlık var olan duygularımızından ama yazdığı gibi aşırısı saçma insan biraz knedini de karşı tarafıda özgür bırakmalı
 
ben kendimden örnek vereyim ben çok kıskanç bi bayanım erkek arkadasıma soluk aldırmıyorum ve onun bır kızla yanyana durması bile bana büyük bir işkence sanki tüm vücuduma çiviler saplanıyor gibi acı çekiyorum psikologa gıtmek cok ıstıyorum ama iş yerinden bi dk bile ayrılmak istemediğim için gidemiyorum ve benden oldukça bıktı. inanın hergün acı çekiyor hergün yeniden ölüyorum bu hale düşüceğime inanmazdım ama oldu.. sanırım bunun sebebi benı kendi yatagımda aldatmasına karşılık onu affetmem oldu... şimdi çok kıskanç bi bayan oldum çok gencim 21 yaşındayım sevgilim 33 yaşında ve çokta güzel olduğumu düşünüyorum modellik yapıyorum o beni kıskanmıyor ama ben ona soluk aldırmıyorum.. çok üzgünüm bi çare ararkende burayı buldum işte...
 
ASLI ASLI... bu yorumunda inan katılmıyorum çünki düpe düz aldatılmışsın. ben öyle bi olayı affetmem, ben yapsam affedilmekte istemem! aynı şekilde sevgilimi kıskanıyorum, genellikle arkadaşlıkları hep erkeklerle bu yüzden onu bunaltmaya başladım. ve sanırım yakında evlenicem ama bu nedenden dolayı sanırım bu olmayacak. yukarıdaki yazıda bi hobi diyor.. Bi hobim var zaten balık tutuyorum ama bu sadece yaz aylarında olacak bişey kış ayları için ne yapacağımızı yazmamışlar. Bilmiyorum bu durumu nasıl değiştiricem ama istemediğim bi insan olmak istemiyorum! yani, benim evleneceğim kız bana sadık olmalı sıcak kanlı hep benimle ilgilenmeli benim onunla ilgilendiğim gibi. acıkçası ANNEM gibi olmalı. evet bu tabir daha doğru olur. çünki bi anne evladının hiç birisine öf demez. Daha biz istemeden yemeğimizi yapar çamaşırlarımızı bulaşıklarımızı yıkar, isteklerimiz gerçekleşsin diye uğraşır, gece bi an uyandığında bizi kontrol eder üzerimiz açıkmı diye. İşte ben Bunu istiyorum. ama şansım çok düşük bu konuda yapılacak bişey yok. Yazı İçin Teşekkür Ederim Sinem Hanım.
 
by_miraqe.. sen kendine resmen hizmetci ariyorsun desene.. senin istedigin ilgiyi kadnda isterse butun bunlari karsilayabilme gucune sahipmisin?? Peygamber aleyhisselami kendine ornek alman lazim eger gercekten mutlu bi evlilik istiyosan.. kadinin gorevi islamda belli.. ondan fazlasi esine sadakadir.. kadinlari ne ezmeye ne zorlamaya gelir sadece irz ve namuslarini korusunlar ayni sekilde erkeklerde .. erkek karisini yatarken ortulumu diye bakmali onu sefkat ile sevmeli ona ilgi vermeli cunki kadinlar duygu yukludur hernekadar bunu gizlemeye calissalar bile arada bi eve gelirken supriz yapmali hazir yemek ile cicek ile.. ev islerinde yardimci olmali..kisacasi peygamberi ornek alip islami yasamali hem evde hem sosyal hayatta butun hayat ve duzenimizi kuran ve sunnete gore yapamali..
 
Ben ilk erkek arkadaşıma çok değer vermiştim ve belli etmeden onu çok kıskanıyordum, o kıskandığmı anlayıp bunu oyuna çevirdiğinde bunun oyun olduğnu ben farketmemiştim, oysa her erkeğin kaçamak yapabilceğni söylerken ben onun o erkeklerden olmadını otomatikman kabul etmiştim kendimce, nezaman fikirlerimi sabitledim onun yaptıklarını olanları da görmez duymaz oldum, bir o kadarda dilsiz olmuşum sesiiim çığlıklarım duyulmamış kaybetmişimm, aslında bir sorun yoktu nezaman kıskançlıklarımı kullanmaya başladı ben o günden itibaren üzülmeye başladım ve terk edildim sonunda hayli uzun bir zamandan sonra kendimi iyileştirdim, 5 yıl sonra bir erkek arkadaşım oldu, aslında kıskançlık dibsiz bir kaynak fakat ben 3 maymunu oynadım, yanlış yapan, aldatan kandıran kendine yapar dedim ben bana lazımım, hiçbirşey için kılımı kıpırdatmam, aldatmak tercihtir, kişiyi tercihiyle bıraktım, sonuçta kıskanıldığmı aslında nekadar değerli olduğmu gayet net gördümmm, gerek var mı anlamsız yersiz taktiklere arayışlara vardır belki, yalnız ben değerliyim deneme tahtası değil bu saygısızlığı haketmiycek kadar asilim, en önemlisi insanım haketmediğim davranışları kendimden soyutladım, ne istediğni bilmek ve onurlu olmak için kararlı duruş ve doğru tercihler kurallı adımlar hayatımızı kolaylaştırır bunun dışındakiler serap, kandırmaca ve kurmacalardır artık bir şey istemez beklemez biriyim, kurallar yetiyor insana özü uzaklarda arama!
 
Ben altı yıldır beraber oldugum bı ınsana ıyımı yapıyorum kotu mu bilmiyorum bana bunları kıskanclık mı yaptırıyor yoruldum artık bır ay oldu nısanlıyız ama sureklı tartsjıyoruz ben ıstemıyorum ama o zorluyo benı sureklı arkadaslryla gezıo kahveye gıdıo gezmeye gıdıo bana ısm var dıo ıkı dk snra arkdsı arıo gelıom abı dıo ben bunu onunla konusmaya calısınca da zeytn yag gıbı usste cıkıyor ben ne yapıcam hıc umrunda degılmısım gıbı davranıo butun yaptklarnı unutmamı ıstıyo bana yardmcı olun ne olur altı yıldır beraberz ama ne yapcam lutfen yardm edın bana
 
merhaba arkadaslar . bndede bu kiskanclik hastalik derecesinde . 5 yildir beraber oldgum biri var . evlenmemiz yakin . ama surekli tartisiyoruz . illk uc yilimizda cok capkindi . ustelik bnden onceki sevgilisi kuzeniydi . bide ikinci yilimizda beni baska bir kuzeniyle konusarak aldatti . arkadasimla tanistirdim ondan etkilendi . iste bunun gbi kucuk seyler . ben tahammul edemiyorum . guvensizliktenmi bilmiyorum . ben olgunlasdin adam olsun diye bekledim hep . simdi olgun ve beni cok seviyor . ama kisknaclikrim yuzunden cok bunaliyo . bu gidisle sonumuz ayrilik olucak ben bunu istemiyorum . yillarimi bu adama verdim ben . ustelik benim ilk sevgilim kendisi . kiz olan kuzenlerine tahammulum yok . sosyal hesaplarinda durmasina onlarla konusmadina dayanamiyorum . ben kiskanincada benim hic akrabam olmuycakmi diyo . bna iki kez kuzen vakasi yasatti dedgim gbi . onun akrabalarina kardes gozuyle bakabilecegine inanmiyor mantigim . bu yuzden tartisiyoruz . benim kotu niyetim yok diyo . bunun gbi baska tartixmalarda var . ben napicamm . onu seviyorum kopamiyorumda . birakip gdemiyorum . ama bu ksikanclik krizlerim btmiyor . yardim edin bna ne yapmaliyim
 
Geri
Üst