Kışlık kahvaltılık domates sosu nasıl yapılır?

Uzman SühaN

Administrator
Kışlık kahvaltılık domates sosu nasıl yapılır?
Merhaba sevgili hanımlar kış hazırlıklarına devam ediyoruz.Ve kahvaltı sofralarınız için bu yazımızda domates sosu tarifini vericem.Daha önce kahvaltılık acılı ezme tarifini paylaşmıştım.Dilerseniz o yazıda inceleyebilirsiniz.Domets sosunu ister acılı ister acısız yapabilirsiniz damak zevkinize kalmış seçim.




1.jpg


Türk milleti olarak bizim için en önemli öğündür kahvaltı .Kahvaltı soframız haliyle çok zengin .Temel gıdaların yanında farklı lezzetler soframızda eksik olmaz.Şahsen ben kahvaltı sofrasında çemen,acılı ezme ve domates sosuna bayılıyorum.Kahvaltılık domates sosumuzda ağırlık lı olarak domates kullanıcaz.Tarla domateslerinin yaz lezzetini kışın da bu sos sayesinde tadıcaksınız.Kahvaltılık sosu kahvaltı dışında meze olarak,ızgara yemekelerinin,makarnaların yanında ağız tadıyla tüketebilirsiniz.Lafı daha fazla uzatmadan domates sosumuzun tarifini paylaşalım.Kolay gelsin hanımlar

2 kg sivri biber,
2 kg domates,
1 baş sarımsak,
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi,
1 çay bardağı sıvı yağı,
Tuz.

Kışlık Domates Soslu Kahvaltılık Yapılışı

Domateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.

Sarımsakları ezelim.

Biberleri yıkayalım ve istediğimiz büyüklükte doğrayalım.

Tencereye sıvı yağı, biberleri koyalım ve 2 – 3 dakika kavuralım.

İçine domatesleri, sarımsakları ilave edelim ve suyunu çekene kadar pişirelim.

Sonra sirkeyi, tuzu ilave edelim ve sirkeyi çekene kadar pişirelim.

Daha sonra sıcak sıcak kavanozlara dolduralım ve kapaklarını sıkıca kapatıp, ters çevirelim.

Kavanozların tabanı soğuyana kadar bekletelim.

Serin bir yerde saklayıp, istediğiniz zaman açıp kullanabilirsiniz.
NOT:Eğer proses hatası yapmazsak sızdırma olmaz ama olursa sızdıranları buzdolabında saklayarak kısa sürede tüketelim.
 
Geri
Üst