Kıymalı tarhana çorbası

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kıymalı tarhana çorbası
Sizlere geleneksel çorbalarımızdan olan tarhana çorbasının kıymalı tarifini veriyorum Osmanlı mutfağında önemli yeri olan çorbalardan kıymalı tarhana çorbası malzemeleri ve tarifi ise şöyle
kiymali-tarhana-corbasi1-5037.jpg

5 kişilik

Malzemesi:

-200 gr. tarhana
-1,5 lt. el suyu (6 su bardağı)
-tuz
-100 gr tereyağı (6,5 çorba ks.)
-200 gr. yagsız kuzu kıyması.

Yapılışı:

ı. Tarhanayı 1 su bardagı .soğuk su ile karıştırarak yumuşatın. Et suyunu tencereye koyup, orta ateşe oturtun. Ilınınca içine tarhanayı katıp topaklanmaması için, kıvamını buluncaya kadar sürekli karıştırın.

2. Tuzunu ayarlayıp, iki tasım kaynatarak çorbayı ateşten alın. Tavada tereyağını eritin. Yag kızınca kıymayı ekleyip yaklaşık 5 dakika kavurun.

3. Kavrulmuş kıymayı çorbanın içine boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.

Not: Eğer tarhana çorbasını kıymasız istiyorsanız 1 diş sarımsağı havanda tuz ile dövdükten sonra, 30 ml. (2 çorba kaşığı) zeytinyağı ile karıştırıp, bu sarımsaklı yağı çorbanın üzerine gezdirerek de hazırlayabilirsiniz. Eskiden genellikle kıyılardaki yerleşim yerlerinde pişirilen tarhananın bu çeşidine 'taratorhı tarhana çorbası' adı verilir.
 
Geri
Üst