Kız veya erkek bebek olması için ne zaman ilişkiye girmeli?

Uzman SühaN

Administrator
Kız veya erkek bebek olması için ne zaman ilişkiye girmeli?
erkek bebek için hangi günler ilişki olmalı,kız bebek için ne zmaan ilişkiye girmeli,bebeğin erkek olması için ne yapmalı,bebeğin kız olması için ne yapmalı,kız ve erkek bebek için ilişkiye girilicek günler

Özellikle ilk çocuktan sonra bazı anne ve babalarda doğacak olan çocuklarının cinsiyetini belirleme gibi istekler doğabilir ve bu yönde araştırmalar yapak isteyebilir. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki bu bir kaderdir ve asla müdahale edilmemesi gereken bir işlemdir. Her ne kadar bazı ülkelerde tüp bebek işlemi ile kız ya da erkek ayrımı yapılarak döllenme yapılıyor olsa da hem dinimizde hem Türkiye’de böyle bir işlem söz konusu değildir.




b.jpg


Ne zaman ilişkiye girersem bebek erkek (veya kız) olur sorusundan mutlaka uzaklaşmalı ve yapacağınız hiçbir işlem ile bunu yapacağınızı bilmelisiniz. Yıllardır var olan Çin takvimi ise aslında bir hurafedir ve dilenirse yapılmasında bir sakınca yoktur. Sadece sizlere sihirli aylarınızı söyleyecek ve gerisine karışmayacaktır. Yani durum yine gösteriyor ki bebeğin cinsiyetini belirlemek sadece Yaradana kalmıştır.

Bebeğinizin cinsiyetini belirlemek için kullanmanız gereken haplar ya da farklı akışlar yoktur. Bu yönde sizleri yönlendirecek ve dolandıracak insanlara da itibar etmeyiniz. Unutmayınız ki bir evladın kız ya da erkek olması önemli değil, önemli olanı hayırlı biri olmasıdır.Gebelikten önce uygulanan bazı yöntemlerle ve tekniklerle bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi eski tarihlerden günümüze kadar hep ilgi çeken bir konu olmuştur. Bundan dolayı her toplumda bu konu ile ilgili türetilmiş, halkarasında anlatılan çeşitli teknikler vardır. Ancak gerçek şu ki bu anlatılan önerilerin hiçbirisinin bebeğin cinsiyetini belirleme konusunda etkili olduğuna dair bir kanıt yoktur. Örneğin ilişkiye girilecek günlerle ilgili veya anne-babanın beslenmesiyle ilgili, ilişki şekliyle ilgili çeşitli yöntemlerin bebeğin cinsiyetini belirleyebileceği tarif edilir halk arasında ancak bunların hepsi söylentiden ibarettir, bir etkisi olduğu gösterilmemiştir.

Ayrıca bunlar ve aşağıda anlatılan diğer yöntemlerin bebeğin cinsiyeti seçimi amacıyla kullanılmasının etik açısından da sakıncaları vardır. Bebeklerin cinsiyetinin önceden belirlenmesi ve ona göre istenilen cinsiyette bebekler dünyaya getirilmesi doğadaki bazı hassas dengeleri bozabilir. Zaten çiftlerin çoğunun da düşüncesi en doğru şekilde "önemli olan bebeğin sağlıklı olması" şeklinde olmaktadır. Normalde dünyaya gelen erkek ve kız bebeklerin sayısı hemen hemen birbirine eşittir.

Unutmayın ki bazı yöntemleri deneyenler ve istediği cinsiyeti elde edenler tamamen tesadüften ibarettir. Zaten kız veya erkek toplam iki ihtimal olduğu için hangi yöntem denenirse denensin yüzde elli ihtimalle tutma şansı vardır. Hiç tutmaması zaten imkansızdır. Bu nedenle bu tür hikayelere itibar edilmemelidir. PGD denilen genetik yöntem dışında bebek cinsiyetini belirleyebilecek hiçbir yöntem yoktur, hepsi zaman kaybından ibarettir.

Bir erkek üreme hücresi (sperm) ile bir kadın yumurtasının birleşmesi sonucu gebelik meydana gelir. Kadının yumurta hücresi sadecer X kromozomu içerir, Y kromozomu kadında bulunmaz. Erkeğin spermlerinden bazıları X kromozomu, bazıları Y kromozomu içerir. Eğer X kromozomu içeren bir sperm kadının yumurtasını döllerse iki tane X yanyana gelir (XX) ve bebek kız olur. Eğer Y kromozomu içeren bir sperm kadının yumurta hücresini döllerse X ve Y yanyana gelmiş olur (XY) ve erkek bebek olur. Yani burada cinsiyeti belirleyen kadın değil erkeğin spermi olmaktadır.

Günümüzde bebeğin cinsiyetini belirlemek için kullanılabilen en gelişmiş ve kesin tanı yöntemi PGD (prekonsepsiyonel genetik tanı - PGT) yöntemidir. Bu yönemle tüp bebek işlemleri sırasında döllenmiş embriyodan bir hücre alınarak incelenir ve cinsiyetin yanı sıra kromozomal hastalıklar da araştırılır. Eğer hücre istenilen cinsiyette ise embriyo anne rahmine yerleştirilir. Ülkemizde bu yöntem cinsiyetin belirlenmesi için kullanılmamaktadır sadece genetik hastalıkların taranması için kullanılmaktadır. Bir çok ülkede etik ve tıbbi sakıncalarından dolayı cinsiyet belirlemek için uygulanması yasaktır. Bu yöntemle cinsiyet %100 doğrulukla belirlenebilmektedir.
 
Geri
Üst