Kızartma Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Kızartma Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler
kızartma nasıl yapılır
kızartma yaparken
kızartma yapmanın püf noktaları




Sevgili melekler, yemesi son derece lezzetli olan kızartmaları sağlık açısından çok sık yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Ancak kızartma yaparken de dikkat etmeniz gereken hususları size hatırlatmak istiyoruz. Etrafa sıçrayan yağlardan, sinen kokulardan kurtulacağınız harika öneriler bu yazımızda...


kizartma-289.jpg




- Kızartma yapacağınız tavanın kapaklı olmasına dikkat etmelisiniz. Böylece etrafa yağ sıçramasının bir nebze de olsa önüne geçebilirsiniz.

- Kızartacağını gıdaları önceden soyup, yıkadıysanız kurulamalısınız. Islak hâlde kesinlikle kızgın yağın içine atmamalısınız.

- Yağ miktarını, kızartacağınız sebze, et ya da balık miktarına göre ayarlamalısınız. Az miktarda yağ koyarsanız gıdaların yanmasına neden olabilirsiniz.

- Kızartma yapmak için mutlaka sıvı ayçiçeği yağı kullanmalısınız ve yağ tamamen ısınmadan içine malzemeleri koymamalısınız.

- Yağın etrafa sıçramasını önlemek için, ısındığında içine bir miktar tuz atabilirsiniz.

- Yağın ısınıp ısınmadığını anlamak için, kızartacağınız malzemelerden bir tane içine atarak deneme yapabilirsiniz.

- Aynı anda çok fazla malzemeyi kızartmamaya dikkat edin. Çünkü ara sıra karıştırmanız gerekecek ve çok dolu bir tavayı karıştırmak epey zor olur. Ayrıca bütün malzemeler eşit oranda kızarmayabilir.

- Kızartılacak gıdaları kesinlikle önceden baharatlamayın. Sıcak yağın içinde hemen yanabilirler ve bu hoş bir görüntü oluşturmaz.

- Kızartma yaptığınız yağı bir kez daha kullanmak istiyorsanız; soğuduktan sonra mutlaka süzmelisiniz. Bunun için süzgeç ya da temiz bir tülbent kullanabilirsiniz. Ayrıca yağı temiz, cam bir kavanozda saklamanızı öneririz.
 
kızırtma en çok sevdiğim şey ama ahhh şu kokusu ile yağ olmasa çok iyide işte özlelikle yer fayanlarında kayma yapıyor kaç kere düşecektim :)
 
Kizartma yaparken yanan ellere yuzlerede careee :)
 
Geri
Üst