Kızlar Kürtaj sonrası gebelik riskli mi ?

W

WASHİNGTON

Forum Okuru
Kızlar Kürtaj sonrası gebelik riskli mi ?
Selamlar arkadaşlarım ben çok yakın zamanda kürtaj oldum. İstenilmeyen bir gebelikti diyebiliriz. Şimdi burada bu kadar bebek sahibi olmak isteyen annelerden özür dileyerek birşey sormak istiyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin ama ben yapamazdım zira evli değilim sevgilimle 3 yıldır birlikteyim ve ilk kez başıma geldi bu bebeği evlenmeden doğuramazdım.

Hoş adamın da evlenelim dediği yok. Ne bilim hayat böyle oldu. Neyse bu konulara girmeyelim ama yine de sorumu sorayım sizlere. Şimdi ben 9 gün önce kürtaj yaptırdım. Evlenelim demiyor ama ondan gizli aldırdığımdan dolayı bana kızdı hemde çok büyük kızdı. Ben bu bebeği istiyordum dedi. Acaba evlenmek mi istedi bilemiyorum sormadım korkudan ona.

Şimdi sorum şu kızlar, kürtajdan sonra tabiki sevgilimle birliktelik yaşıyoruz yaşayacağız da acaba hani hemen hamile kalırsam bunun bir riski olur mu ne diyorsunuz ? Birde tabiki kalbimden geçen şey şu acaba hamile kalsam bana evlenme teklif eder mi ? Teşekkür ediyorum şimdiden yazacağınız değerli yorumlar için hepinize allah selamet versin sağolun arkadaşlarım.
 
Yazdıklarınızı en ince ayrıntısına kadar okudum. Öncelikle kürtaj haricinde başka şeylere değinmek istiyorum. sitemizde Beyza hanım bu hususla alakalı sorunuzu yanıtlandıracaktır. Evet evlilik öncesi ilişkiler ve birlikte yaşama durumu malesef ülkemizde artık çok fazla yaşanır oldu. Artık siz yıllardır birliktesiniz. Bir erkek olarak cevaplandırmak istiyorum. Belki de size evlenme teklif edecekti. Aslında birlikteliklerde, başa gelen durumlar için keşke ona haber verseydiniz belki şimdi düğünü yapmış olurdunuz :)

Bu kendi kendinize yaptığınız planla yeniden hamile kalarak evlilik teklif edeceğini düşünmeniz haklı bir gerekçe gibi görünse de, onunla oturarak durumları değerlendirip neden kızdığını neden bu bebeği çok istediğini sormanız lazım. Aslında bana göre gerek bile yok zira bu kadar kızıp bu bebeği istediğine göre, eş olarak sizi seçmiş olmalı.

Güzel haberlerinizi almayı bekliyoruz.
 
Merhaba,


Belirsizlik için de olan bir ilişki de , çocuk planı yapılmamalı diye düşünüyorum. Kürtajın keyfi olarak yapılmasına da karşıyım. Emin olmadığınız bir ilişki içindesiniz ve bu ilişkiden hamile kalıyorsunuz. Hayat ve seçimler sizi bağlar fakat dikkatli olmakta fayda var. Şu süreçte korunmanız daha mantıklı olucaktır. İşin tıbbi boyutuna gelirsek, eskiden kürtaj sonrası yeni bir gebelik için en az 6 ay beklenmesi önerilirdi. Günümüz de ise kürtaj sonrası herhangi bir komplikasyon oluşmadıysa , bir adet bitimi sonrası gebe kalınabilir. Tabi size önerim gebelik planı öncesi ,kararlarınızı gözden geçirmeniz , sonrası ise hekime görünmeniz. Hekim muayenesi ile ,üreme ile ilgili herhangi bir problem saptanmadıysa gebe kalabilirsiniz..
 
Geri
Üst