Klomen Tedavisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler Özel Tavsiyeler

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Klomen Tedavisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler Özel Tavsiyeler
Klomen Tedavisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler- Uzun yıllardan sonra bebek sahibi olmuş biri olarak sizlerle hem klomen hakkında bilgiler vermek hem de tecrübelerimi nazicane paylaşmak isterim. 4 yıl boyunca bebek istedik çok şükür ki Rabbim 5. yılda kucağımıza ikiz bebeklerimizi verdi. Aslında önce Rabbimize inanarak sonrasında kendimizi doktorlarımıza emanet ederek aşılacak bir çözüm. Klomenle benim aramızdaki bağ çok kuvvetlidir. Kendisi ile muhtelif zamanlarda buluşmuşluğum vardır. Şaka bir yana inanın kullanmadığım ilaç bitkisel yöntem kalmadı desem yeridir. Hayıt suları, soğan kürleri, klomenler tarlusallar... Tecrübelerimi siz değerli takipçilerimiz için paylaşmak size de biraz olsun faydam olursa ne mutlu bana. Klomen ilacı nedir? Ne için kullanılır önce bunu inceleyelim.

klomen tedavisi.jpg


Bebek sahibi olmak isteyenler özellikle bu sürece başladığınızda ilk 2 yıl içinde hamile kalamıyorsanız mutlaka doktora görünmeniz gerekiyor. Klomen tedavisi de bebek isteyenlerin adım attığı ilk tedavi aşaması diyebilirim. Klomen kısacası yumurta uyarıcı bir ilaç. Yumurtlama sorunu yaşayan, adet düzensizliği yaşayan anne adaylarında kullanılan yumurta çatlatmak için kullanılan bir ilaç. Bu ilaca başlarken doktorunuz size folik asitte önerecektir. Folik asit te bir tür b vitamini kaynağıdır. Yine hamile kalmak isteyenler hamile kalmadan öncesinde bu vitamini kullanmaya başlamalarında fayda vardır. En çok yeşil sebzelerde bulunan bir vitamindir. Konumuzdan çıkmadan klomen tedavisi dediğim gibi bebek isteyenlerin tedavisinin ilk aşamasıdır. Ama dediğim gibi bu tedaviye başlıyorsanız yarım bırakmadan tamamlamanız çok önemli.

klomen tedavisi ile hamile kalabilmek.jpg


Bu klomen kullanımı adet düzensizliğine bağlı yumurtlama problemi olanlarda kullanılır. Bu durumda ovulasyon ve gebelik gerçekleşmezse başka bir tedavi yöntemine geçilir. Ama klomen tedavisi kaç kez uygulanır? sorusuna da cevap vermek gerekirse 3 dönem olarak kullanılabilir. Ama unutulmamalıdır ki bu tür ilaçların doktor kontrolünde olması gerekmektedir. Klomen adet gününüzün 5. günü başlanır ve 5 gün süreyle düzenli olarak alınır. Sonrasında doktorunuz yumurta takibine başlar. Böylece yumurta istenilen büyüklüğe eriştiğinde size şu günler ilişkide bulunulmasını önerir. Belli bir büyüklüğe erişen yumurtalar bir anda çatlar ve o çatladığı andan itibaren sadece 24 saat canlı kalır. Bu 24 saati iyi takiplemek için işte klomen kullanırsınız. Yani daha doğrusu bu yumurtlama gününü siz tespit edemediğinizde size yardımcı olur. Çatlayan yumurta ile spermin birleşmesi olayı büyük bir mucizedir. Yumurtlama gerçekleştiğini yoğun artan akıntılarınızdan, göğüs hassasiyetinizden kasık ağrılarınızdan ve artan vücut sıcaklığınızdan da anlayabilirsiniz. Size aynı zamanda doktorunuzun verdiği günlerde gün aşırı ilişkiye girmeniz dahilinde hamile kalma olasılığınız artacaktır. Ovulasyon gerçekleşene kadar aslında doktorunuz kontrolünde bu ilaca devam edersiniz. Bende de aynı şekilde yumurtlama sorunu vardı aynı şekilde 3 dönem klomen tedavisi uygulandı. Yine gebelik oluşmadı bunun sonrasında anestezili şekilde rahim filmi (hsg) çektirdim. Rahim filmi konusunda korkmayın sonuçta bebek istiyorsunuz ve bu yolda her türlü işlemden geçebilirsiniz ki rahim filmi işlemi acı veren bir işlem değil ayrıca çok kısa bir sürede olup biten bir işlem. İki tüp kanalım da açıktı ama kapalı olma durumunda gebelik te oluşamıyor. Kapalı tüp durumunda küçük bir operasyonla tüplerin açılabilmesi mümkün. Eğer sonrasında yine gebelik oluşmuyorsa aşılama ya da tüp bebek yöntemleri düşünülmelidir. Aşılama yöntemi ya da tüp bebek yöntemi için linkleri inceleyebilirsiniz.

Klomen sonrasında gebelik oluşmuyor ise öncelik olarak doktorunuz sizden rahim filmi de isteyebilir. Rahim filmi de tüplerin açık ya da kapalı olup olmadığına bakılan bir yöntemdir. Tüpler hamile kalmada önemli bir görev üstlendiği için tüplerin açık olması önemlidir.
 
Geri
Üst