köfteli makarna

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
köfteli makarna
  • Yarım paket burgu makarna
  • 150-200 gr kıyma
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu (bayat ekmek içi de olur)
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çay bardağı domates rendesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • Tuz, karabiber, fesleğen, kekik, kırmızı biber

Hazırlanışı

  • Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, sarımsak, galeta unu, tuz ve fesleğen dışındaki baharatlardan dilediğiniz miktarda ekleyip iyice yoğurun.
  • Daha sonra bu karışımdan fındıktan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler yapın.
  • Bu arada makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın.
  • Hazırladığınız köfteleri teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak kızartın.
  • Kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın.
  • Küçük bir tavaya domates rendesi ve salçayı koyup bir süre pişirin. Eğer çok susuz olursa bir miktar sıcak su veya biraz daha domates rendesi ekleyebilirsiniz.
  • Daha sonra tuz, karabiber ve bir miktar da fesleğen ekleyin. Kızarttığınız köfteleri de sosa ekleyip karıştırın.
  • Makarnaların suyunu süzüp tencereye alın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve karıştırın. (Bu sırada tencereyi 1-2 dakika ocakta tutun.) Sonra tabağa önce makarnayı koyun.
  • Üzerine istediğiniz kadar köfte yerleştirip sosu gezdirin. Son olarak da maydanoz serperek, servis yapın.
 
Geri
Üst