Kolay kek tarifi ve yapılışı

Sevimli cadı

Daimi Üye
Üye
Kolay kek tarifi ve yapılışı
Hamur işini çoğumuz severiz. Kararında tüketilmesi gereken hamur işleri, aşırı tüketildiği zaman obeziteye yol açabilir. Hamur işlerinde en çok sevilen ve sık yapılanlardan dır kek. Kekin bir çok farklı çeşidi bulunmaktadır. Çikolatalısı ,meyvelisi,kuru yemişli, limonlusu, hindistan cevizlisi, ıslağı sadesi gibi. Kek yapmak çok kolay olsada herkes kabaran bir kek yapamaz.


Aslında bir kaç püf noktasına dikkat ederseniz muhteşem bir kek yapabilirsiniz. Mesela kek harcını hazırlarken kabartma tozunu en son unun içine katın . Ayrıca kek harıcını tahta kaşıkla karıştırın . Son olarak pişme esnasında fırın kapağını açmayın. Bunlara dikkat ederseniz kıvamında kek yapabilirsiniz. Şimdi hayatında hiç mutfağa girmeyen kek yapmayan kızlarımız için yapılışı kolay ve pratik kek tarifimizi verelim. Malzemeleri istediğiniz kadar zenginleştirebilirsiniz.

kolay kek.jpg






Kek malzemeleri

1 bardak sıvı yağ
1 bardak toş şeker
1 bardak yoğurt
4 yumurta
vanilin
kabartma tozu
un

Yapılışı

öncelikle yumurtalarımızı iyice çırpıyoruz. Üzerine yoğurt şeker ve yağı ekleyerek tekrar çırpıyoruz. En son vanilya kabartma tozu ve unu ekliyoruz. Tekrar iyice çırptıktan sonra karışımı 170 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişme süresi 35-40 dakikadır ama kekiniz iyice kızarmışsa fırından çıkarabilirsiniz. Dilerseniz karışıma kakao, çikolata parçacıkları , limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Yada kekinizin üzerine çikolata sosu dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Keki yapmıyada yemeyide çok severim. Özellikle hindistan cevizli keke bayılırım. Diğerleri pek ilgimi çekmiyor. Çokta güzel olur kekim. Böyle süngerimsi puf puf. Belirttiğiniz öneriler dikkate alınırsa gerçekten leziz ve kabarmış kek yapılabilir.
 
Geri
Üst