Kolay Kestaneli Pasta Tarifi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kolay Kestaneli Pasta Tarifi
kestaneli pasta tarifleri, kestaneli pasta tarifi, kestaneli pasta nasıl yapılır

Kestaneli pasta tarifler arasından zorlanmıyacağınız ve lezzeti ile damağınızda enfes bir tat bırakacak pratik kestaneli pasta tarifini paylaşıyoruz.

Çocuklarınız da çok seveceği bu tarifle çay yanların da misafirleriniz içinde lezzetli ikramda bulunabilirsiniz.

kestanelipasta.jpg


Malzemeler:
• 2 su bardağı haşlanmış kestane veya kestane şekeri
• 100 gr sütsüz çikolata
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 20 adet bebe bisküvisi
• 4 su bardağı süt
• 1 su bardağı toz şeker
•2 adet yumurtanın sarısı
•2 yemek kaşığı un
•2 yemek kaşığı buğday nişastası

Yapılışı
Önce, 2 su bardağı kadar kestane şekerini ya da haşlanmış kestaneyi (haşlanmış kestane kullanacaksanız 1 yemek kaşığı balla karıştırın) uzun bir kek kalıbına (bkz kek tarifleri) yan yana sıralayın. Çikolatayı büyük bir çelik cezvede parçalayın. Tereyağını da ekledikten sonra çok kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın. Hazırladığınız bu karışımı hiç beklemeden kestanelerin üzerine gezdirip çikolatanın donması için buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Diğer taraftan, muhallebi için, tencereye şeker ve yumurta sarılarını koyup çırpma teliyle çırpın. Un ve buğday nişastasını ekleyip tekrar çırptıktan sonra sütü ilave edin. Muhallebiyi kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın.

Muhallebiyi ufalayıp un haline getirdiğiniz bebe bisküvileriyle iyice karıştırın. Şimdi, muhallebiyi buzdolabında beklettiğiniz çikolatalı kestanelerin üzerine aktarıp bir gece kadar buzdolabında bekletin. Ertesi gün buzdolabından çıkardığınız pastrayı, servis tabağına ters çevirip, dilimleyerek servise sunun.
 
Geri
Üst