Kolay Sindirim İçin Bir Bardak Şalgam....

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Kolay Sindirim İçin Bir Bardak Şalgam....
Sindirimi Kolaylaştıran İçecek Şalgam
Kolay Sindirim İçin Şalgam



Özellikle bu Ramazan Ayında iftardan sonra şişkinliklerin giderilmesi ve sindirimin kolaylaştırılması için en önemli içecek şalgam...İftardan sonra 1 bardak içildiğinde hem sindirimi kolaylaştırır hemde bu sıcaklarda buz gibi şalgam sizi rahatlatacaktır....


salgam-3b2.jpg




Kolay sindirimin Doğal İlacı: Şalgam



Bir bardak şalgam sindirimi kolaylaştırıyor


İftarla sahurun arasının kısa olması nedeniyle yenilen yiyecekler ve içecekler midede şişkinlik yapıyor. Yemekle birlikte, öncesinde ve sonrasında içilen bir iki bardak şalgam suyu sindirimi kolaylaştırıyor.

Ramazan ayının, mevsim sıcaklıklarının en yoğun olduğu aylara denk gelmesi ve aç kalınan sürenin uzunluğu, sağlıklı bireyleri bile zorluyor. İftar ve sahurda yenen ağır yemekler beslenme alışkanlığı değişen bünyede problemlere neden olabiliyor. Vücut dengesinin korunmasında en büyük yardımı ise sindirimi kolaylaştırıcı etkisiyle şalgam suyu sağlıyor.
BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIYOR, HÜCRELERİ YENİLİYOR

Vücut için doğal ve katkısız bir besin kaynağı olan şalgam suyunun en önemli hammaddesi olan mor havuç adeta A vitamini deposu. Bu özelliğiyle göz sağlığına da katkısı bilimsel olarak kanıtlanan şalgam suyunun insan sağlığına faydaları saymakla bitmiyor. Vücuttaki toksinleri atan, bağırsakları çalıştırarak fazla kiloların atılmasına yardımcı olan şalgam suyunun ayrıca hücre yenileyici özelliği de bulunuyor.
SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRARAK STRESİ AZALTIYOR

Şalgam suyunun insan sağlığı ve vücuduna faydalarını sıralayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mesut Başak konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti: "Antioksidan kaynağı olan şalgam suyu üretiminde kullanılan mor havuç, şalgam turpu, az tuz, bulgur mayası ve acı süs biberiyle iştah açıyor, vücuttaki toksinleri atıyor, sindirimi kolaylaştırıyor. Mide ve karaciğere faydalı, B grubu vitaminleri de içeren şalgam suyu kalsiyum ve potasyum yönünden çok zengindir. Bağırsakları çok iyi çalıştırarak günde mutlaka en az bir kez büyük tuvalete çıkmanızı sağlıyor.

Fazla kiloların atılmasına yardımcı olan şalgam suyu insanları rahatlatıyor ve stresi gideriyor. Hücre yenileyici özelliği de bulunan şalgam suyunun içerisinde sıfır şeker bulunuyor. Özellikle bu yıl Ramazan ayında iftar ile sahur arasındaki sürenin kısa olması sebebiyle yemeklerle birlikte, yemeklerden önce veya sonrasında içilecek bir iki bardak şalgam suyu hazmı kolaylaştırıcı etkisiyle sindirim sistemini hızlandırıyor. Şalgamın mayalanması esnasında şalgam suyunun oluşması için içerisine konulan doğal bulgur mayası şalgamın içerisindeki şekerin tamamını parçalıyor ve böylece şalgam suyunun içerisinde bulunan şekeri sıfırlıyor.

Şeker hastalarının da kolaylıkla tüketebileceği doğal bir içecek olan şalgam suyu kalori bakımından son derece düşük bir içecek olma özelliği taşıyor. Yüksek tansiyon hastaları ve hamileler şalgam suyu tüketim oranına dikkat etmeli. Yarım litre şalgam suyu içerseniz ancak 15 kalori alırsınız. Diğer yandan bol miktarda içerdiği kalsiyum elementi, metabolizmayı hızlandırıcı fayda sağladığı için 'Şalgam suyu zayıflatır mı?' sorusunun cevabı kesinlikle evettir."
 
İyi güzel de bu şalgam suyu hararet yapar, ertesi gün dilimiz dışarda gezmeyelim :D:D
 
Geri
Üst