Koltukaltı deodorantları kullanmak zararlı mı ?

Uzman SühaN

Administrator
Koltukaltı deodorantları kullanmak zararlı mı ?
Ter kokusundan müzdarip bir çok insan koltukaltı deodorantı kullanıyor. Bu deodorantlar terlemeyi önlüyor ve kokuları bastırıyor.İdrar gibi, ter ilk kez salgılandığında steril ve kokusuzdur, ancak sıvı çevresel bakteriler tarafından fermente edildiğinden ter kokusu oluşuyor. Koltukaltı bakterilerin yağmur ormanlarıdır diyebiliriz. Herkesin merak ettiği birkaç soru var . Terlemeyi önleyici maddelerin uzun süreli kullanımından sonra ne olur ? Koltukaltı deodorantlar kanser yapar mı ? Alüminyum deodorant zararları nelerdir ? Son yıllarda yapılan birkaç çalışma, alüminyum bazlı ter önleyicilerin meme kanseri riskini artırabileceği teorisini ortaya koymuştur. Her sekiz kadından birinin meme kanseri olacağı göz önüne alındığında, terlemeyi önleyici ürünlerin bir şekilde hastalığa katkıda bulunabileceği fikri oldukça ciddi bir iddiadır.




koltuk altı deodorant kanser yaparmı.jpg







Ter kokusuyla çoğumuz mücadele ediyoruz. Ter kokusu hem kişinin kendisini hemde çevresini olumsuz şekilde etkiler. Kokuyla mücadelede ister kadın istre erkek olsun herkes koltukaltı deodorantlarını kullanmayı tercih ediyor. Koltukaltı deodorantları gerçekten kokuyu gideriyor ancak bununla birlikte sağlığınızlada oynuyor. Özellikle aüminyum içeren deodorantlar meme kanserine ve hatta Alzheimer a neden olabiliyor. Peki hangi deodorant zararsız ? Deodorantlar ve ter önleyiciler aynı değildir. Bu iki kimyasal bileşik kökten farklı amaçlar için tasarlanmıştır ve cilde uygulandığında çok farklı işlev görür. Koltukaltınıza sıktığınız sürdüğünüz ürünün içeriğine bakın Antiperspirant özelliği varsa kesinlikle kullanmayın. Deodorant yerine ne kullanılabilir ? Makalemizin devamında doğal yöntemlerle ter kokusunu önleyen tariflerimiz olacaktır..




alüminyum deodorant zararları.jpg





Cildimiz en büyük organımızdır ve üzerine sıktığımız sürdüğümüz şeylerin çoğunu kolayca emebilir. Ter önleyiciler, gözeneklerimizi tıkayarak, toksinleri içeride tutarak terlemeyi önleyecek şekilde tasarlanmıştır. Geleneksel ter önleyiciler, aktif bileşenleri olarak bir alüminyum bileşiği içerir ve bazı çalışmalar, alüminyum ve Alzheimer hastalığı ile meme kanseri arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir. Her ne kadar bu araştırma kesin olmasa da, sağlık sorunlarına olası bir bağlantı olduğunu öne sürüyor; Cildinize düzenli olarak uygularsanız, alüminyum vücudunuzda zamanla birikebilir. Ter, vücudun kendini temizlemesinin sağlıklı bir yoludur ve doğal deodorant lar terlemeyi engellemez. Deodorantlar, cildin yüzeyinde yaşayan bakterilere neden olan kokuyu gidermek için çalışır ve ayrıca ter emilimine yardımcı olur. Neyse ki, bugün piyasada toksik olmayan cilt bakım ürünlerinde çeşitlilik mevcut. Bunların çoğu, bitki bazlı içerikler ve esansiyel yağlar harika kokuyor ve ter kokusunu gizlemeye yardımcı oluyor.

deodorant yerine ne kullanılabilir.jpg







Koltuk altlarımız lenfatik sağlığımızın anahtarını taşıyor. Aslında, koltukaltı içinde 20'den fazla lenf düğümü vardır. Bu küçük doku topakları (enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olan) lenfatik sistemin bir parçasıdır.Pek çok terlemeyi önleyici madde meme kanseri ve beyin rahatsızlıkları ile bağlantılı bir nörotoksin olan alüminyum içerir . Özellikle kadınlar için, toksik deodorantlar, lenfatik sistemin işlevselliğinin yanı sıra meme sağlığına zarar verebilir. Paraben içermeyen birçok doğal deodorant markası da bulunmaktadır . Alüminyum terlemeyi önleyici maddeler içinde bulunur ve terlemeyi tamamen durdurmak için çalışır. Alüminyum bir dizi sağlık sorunuyla ilişkilendirilmiştir: Böbrek sorunları , Kemik Oluşumu Bozuklukları , Alzheimer hastalığı , Meme kanseri gibi..





Dedorantın içeriği sağlığınızı bozabilir.Bir çok deodorant parapen içerir. Parabenler birçok kişisel bakım ürününde bulunur ve koruyucu olarak kullanılır. Parabenler ile ilgili sorun, vücudunuzdaki östrojeni taklit etmeleridir. Bu erken ergenliğe neden olabilir, kanser riskinizi ve hatta gelecekteki çocuklarınızdaki doğum kusurlarını artırabilir.Propilen glikol bir nörotoksin ve cildi tahriş edicidir. Merkezi sinir sisteminize, kalbe ve karaciğerinize zarar verebilir. Ftalatlar hücre mutasyonu olasılığını arttırır ve buna karşılık doğum kusurları riskini artıran hormon reseptörlerini bozar.Triklosan antimikrobiyaldir - bakteri, mantar ve diğer mikropları öldürür. Endokrin sisteminin bozulması (özellikle tiroid fonksiyonu), artmış kanser riski ve artan saman ateş ve alerji semptomları.




Doğal yöntemlerle ter kokusunu giderme




Yaz sıcağı ve ter. İkisi el ele, ya da daha çok kol ve kol gibi.Deodorantlar ve ter önleyiciler, alüminyum klorür, alkol ve koku dahil birçok kimyasal madde içerir. Ve bunlarda sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Deodorantlar vücut kokusuyla mücadele etmenin en iyi bilinen yollarından biridir. Ancak daha önce belirttiğimiz gibi sağlığınızı bozabilir. Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle ter kokusuna elveda diyebilirsiniz. Hindistancevizi yağı, vücudumuzda bulunan bakterileri yok ettiği bilinen, yani vücut kokusundan kurtulmaya yardımcı olan laurik asit bakımından zengindir. Vücudunuzun terledi ği bölgelere doğrudan küçük bir miktar hindistan cevizi yağı sürün.


Çay ağacı yağı doğal bir antiseptiktir ve ayrıca antibakteriyel özellikleriyle de bilinir . Antiseptik olan çay ağacı yağı, ciltte bulunan bakteri ve mantarları engellemeye yardımcı olarak, kötü koku oluşumunu önler. Çay ağacı yağını suyla seyreltin.Karışımı doğrudan koltuk altlarına uygulayın. Lavanta esansiyel yağı, kokuya neden olan bakterilerin büyümesini engeller . Ve yaydığı çiçek kokusu harika. Mısır nişastası ve kabartma tozu cildi kuru tutar, böylece bakteri birikimini önler. Nane antibakteriyel özelliklere sahiptir . Hindistan cevizi yağı da antibakteriyeldir ve ciltte bulunan bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Mısır nişastası ve kabartma tozu cildi kuru tutar ve terletmez. Birkaç damla nane yağı doğrudan uygulayabilir ya da suyla karıştırıp koltuk altlarına püskürtebilirsiniz. Koltuk altlarınızı kuru tutmak istiyorsanız, nane yağı, hindistancevizi / jojoba yağı, mısır nişastası ve kabartma tozu karıştırmanız gerekir.


Adaçanın antibakteriyel yapısı, ciltte bulunan bakterilerle savaşırken geride hoş bir koku bırakır. Ter kokusunu gidermek için kullanılabilir. Adaçayı yağı su ile seyreltildikten sonra koltukaltına uygulanabilir. Elma sirkesi kötü vücut kokusunun oluşumunu önleyebilen bakteriyel oluşumları öldürme ve önleme kabiliyetiyle bilinir. Elma sirkesi, bir pamuk top kullanarak koltuk altlarına ve diğer vücut parçalarına doğrudan uygulanabilir. Ancak kesinlikle organik olması gerekir aksi durumda tahrişe neden olabilir. Epsom tuzu bir antioksidandır ve vücudumuzu detoksifiye ettiği bilinmektedir. Bir küveti veya jakuziyi sıcak suyla doldurun ve içine yaklaşık 2 ila 3 bardak Epsom tuzu dökün ve bu suyun içinde dinlenin.Kabartma tozu nemi emer ve böylece ter oluşumunu önler. Sadece ciltteki bakterileri öldürmekle kalmaz aynı zamanda vücudu alkalize eder ve vücudumuzun verdiği keskin kokuları etkisiz hale getirir.


Limonun asidik doğası vücudumuzun pH'ını düşürerek bakterilerin cildimizde hayatta kalmasını zorlaştırır ter kokusunu önler.Gül suyu ter üretimi azaltır ve vücudun güzel kokmasını sağlar. Neem yağının antibakteriyel, antifungal ve antiseptik özellikleri, kokuya neden olan bakterileri gidermeye yardımcı olur . Aynı zamanda vücuttaki tüm toksinleri gidererek vücut kokusunun kök nedenini ortadan kaldırır. Bunların yanı sıra koltukaltlarınıza bebek pudrası dökmekte kokuyu giderir. Günlük olarak duş aldıktan sonra verdiğimiz önerileri uygularsanzı ter kokusundan kurtulabilirsiniz.
 
İçerdiği alüminyum nedeniyle çoğu zararlı bir kısmı alüminyum içermese de içeriğinde yine zararlı maddeler bulunuyo. Bi dönem dikkat etmeye çalıştım ama sonra pes ettim bende
 
Yaz mevsimi gelince kullanmadan kalmak imkansız oluyor bazen evet biliyoruz zararlı ama çaresizce yine de alıyoruz yazı için tşkler adminim :d040:
 
Geri
Üst