Köpeğinizi Yeni Doğan Bebeğinizle Nasıl Tanıştıracaksınız?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Köpeğinizi Yeni Doğan Bebeğinizle Nasıl Tanıştıracaksınız?
köpek bakımı
köpek bakımı ile ilgili bilgiler




Sevgili melekler, evinizin neşesi köpeğinizle yeni doğan bebeğinizin tanışması çok önemli bir olaydır. Eve gelen ailenin yeni üyesine köpeğiniz mutlaka saygı duyacaktır ancak yine de bir bebek ve köpeğe aynı evde bakmanın, onların her ikisinin de fizyolojik ve psikolojik gelişimlerinin sağlıkları açısından, aşağıda verdiğimiz önerileri uygulamalısınız...



kopek_bebek-239.jpg


Öncelikle insanların çoğunda olan ''bebekli evde hayvan mı olurmuş’’ tepkisini gülümseyerek kulak arkası edin ve küçük bir çocukken nasıl da evde bir köpeğiniz olması için annenize yalvardığınızı düşünün! Bir köpek sahibi olmak ve evde bir hayvanla büyümek, çocuklar için çok yararlıdır. Bağışıklık sistemleri, sterilize büyütülen bebeklerle karşılaştırılınca, çok daha kuvvetli olurlar, küçük yaştan hayvanlara nasıl yaklaşılması gerektiğinin bilincine sahip olurlar, sorumluluk duyguları gelişir, daha mutlu ve daha sevecen olmayı, toleranslı olmayı öğrenirler ve belki de en değerli ve önemlisi; mükemmel çocukluk anılarıyla büyürler!

İşte size 4 ayaklı dostunuzla bebeğinizi nasıl tanıştırmanız gerektiği hakkında öneriler:
Köpeğinize olan ilginizi azaltmayın

Yeni doğan bebeğinizi eve getirdiğinizde, köpeğinizin de ilgiliyi paylaşmasını sağlayın. Birçok köpek eve gelen aile üyesine doğal ve otomatik olarak saygı duyar, hatta siz daha onları kaynaştırmadan bebeği sahiplenir ve bebek odasının önünde yatmaya başlar. Bazı köpekler bebeğin koruyucusu olma görevini üstlenirler, özellikle de bir yabancı bebeği ziyarete geldiği zaman. Bazı köpekler ise şımarık çocuklar gibidir, ilgiyi üzerlerine çekmek için etrafı dağıtmaya başlayabilirler.

İşin sırrı; köpeğinizin bebeğinizi pozitif bir çağrışım olarak algılamasını sağlamak. Eğer köpeğinizle oynama işini bebeğinizin uyuduğu saatlere saklarsanız, köpeğiniz bunu bebeğin yokluğu eşittir iyi zamanlar ve bebeğin varlığı eşittir yalnızlık olarak algılayacaktır. Ama siz köpeğinizin ‘’Hey, bebeği geri getir biz onunla birlikte iyi zaman geçiriyoruz’’ diye düşünmesini sağlamalısınız. Köpeğinizi ve bebeğinizi bir takım haline getirirseniz, bu onların arasında güçlü bir bağ kurulmasını sağlar. Bebeğinizin ve köpeğinizin ilişkisini mümkün olduğunca doğal tutun. Bunun en kolay yollarından biri köpeğinize pusetin yanından yürümeyi öğretmenizdir.
Bebeğinizin güvenliğini sağlayın

İyi bir bebek-köpek tanıştırmasından sonra bile bebeğinizin asla %100 güvende olduğunu düşünmeyin. Asla ve asla bebeğinizi ev hayvanınızla yalnız bırakmayın. İşte size bebeğinizin güvenliğini sağlamanız için birkaç öneri daha;

Bebeğinizi daima köpeğinizden yüksekte tutun. Köpekler dünyayı hiyerarşik bir düzen olarak görürler- onun için ya bir lidersinizdir ya da yavru. Ne kadar küçükseniz köpeğinizin sizi yavru olarak görme ihtimali o kadar artar ve köpeğiniz üstünüze atlayarak, iterek, hırlayarak, pati atarak ve en sonunda gerekirse ısırarak patronluk taslar. Köpeğiniz odadayken bebeğinizi yerde tutmayın.

Köpeğinizin tırnaklarını kısa tutun. Bebeğinizin bir yeri, köpeğiniz arkadaşça yaklaşırken bile kazayla çizilebilir.

Kirli bebek bezlerini köpeğinizin açamayacağı bir çöpe atın. Köpekler araştırmaya meraklı hayvanlardır. Bu içgüdüsel bir durumdur ve yetişkin köpekler kendi alanlarını temiz tutmak adına araştırma yaparlar.


Köpeğinizi cezalandırmayın

Bebeğiniz eve geldikten ve işler bir düzene oturduktan sonra, köpeğiniz bebek eşyalarının üstüne ve ya sizin yatağınıza tuvaletini yapmaya çalışabilir. Bunlar kesinlikle kıskançlık hareketi değildir. Bölgelerini işaretlemek köpeklerin rahatlamalarını sağlar, köpeğiniz bu hareketi, bebeğin ve sizin kokunuzun üstünü kendi kokusuyla örtmek için yapar. Köpeğinizi bu hareketi için cezalandırmayın, bu onun yeniliklere alışma sürecini daha da stresli bir hale sokmaktan başka işe yaramaz. Köpeğinizin hedeflerine ulaşmasına izin vermeyin ve onunla daha çok vakit geçirin.

Alışma sürecini atlattıktan sonra, çocuğunuzun bir köpekle büyüme ayrıcalığı yaşamasının ve sizin ona bu şansı yaşatmanızın keyfini çıkarın!
 
Geri
Üst