Köpek saldırdığında ne yapmalı?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Köpek saldırdığında ne yapmalı?
köpek saldırırsa ne yapmalıyız, saldırgan köpek, köpek saldırısında ne yapabiliriz

Onlar bizim dostlarımız...Bazen hem canımızı hem de malımızı emanet ettiğimiz köpekler, farklı cinsleri ile hem dış ortam da hem de ev ortamın da besleniyorlar.

Bazı kişilerin hayvanlara karşı fobisi olabilir... Saldırgan bir hayvan olmasa da elinden gelmeyen bir dürtü ile ona karşı oldukça korkan bir davranışta bulunabilir. Birçok kişinin yaşadığı bir olaydır bu hayvan fobisi...

Bunun yanın da kendini hayvanların hayatına adayanların olduğunu da çok iyi biliyor ve hayatı boyunca hayvansever olarak onların yanın da durduğunu biliyoruz.

Şimdi ki konumuz da bazen istenmeyen bir durum olan köpek saldırısı karşısın da ne yapılabileceği konusun da sizlere işinize yarayacak bazı tüyoları vermek istiyoruz.

Belki de sizin de başınıza gelmiş olabilir...Bir yerden geçerken köpeğin saldırısı ile karşı karşıya kalmış olabilirsiniz. Genellikle sokakta yaşayan köpeklerin aşıları bulunur. Bunu köpeğin kulağında ki küpeden kolaylıkla anlayabiliriz.

petadviser-com.jpg


Eğer bir köpek, ona hiçbir müdahale yapmadan size saldırmak üzereyken ona karşı sergileyeğiniz tutum çok önemlidir.

Peki köpek saldırısı karşısın da ne yapmalı?

Eğer bağırıp kollarınızı sallarsanız veya kaçmaya çalışırsanız, bu köpeğin sizi av gibi görmesini sağlayabilir ve size saldırabilir. O yüzden elinizden geldiğince sakinliğinizi korumaya çalışmalısınız.

Yavaşlayın

Koşarken saldırgan bir köpek ile karşılaştıysanız, adımlarınızı yavaşlatın. Köpeğin yönünden ters yöne doğru yavaşça yürüyerek göz ucuyla da onu kontrol edin.

Kollarınızı iki yanda vücudunuza birleşik tutarak dik şekilde durmanız köpeğin size ilgisini kaybettirecektir.

Göz teması kurmayın

Köpeğin gözünün içine bakmak, tehdit olarak algılanır ve bu size saldırması için bir neden olabilir. Köpeği görüşünüzde tutarak göz temasından kaçının. Tehdit olarak algılamayacağı için uzaklaşıp gidecektir.

Bir obje ile köpeği oyalabilirsiniz. Yanınızda yiyecek bir şey varsa harika olur. Ama yoksa ayakkabı, şişe veya sırt çantası gibi çiğneyebileceği bir şey verebilirsiniz. Bu köpeği oyalayıp sizin kaçmanız için zaman kazandıracaktır.

Eğer köpek agresif davranmaya devam ediyorsa, göz teması kurmadan yüzleşin. Gitmesi için komutlar verin. Ses tonunuza dikkat edin, güçlü ve kendinden emin olmalıdır. Çok tiz seslerden hoşlanmazlar.

En etkili komutlar ise "Hayır" ve "Geri çekil, git" diyebiliriz. Sert bir ses tonunda şiddet içermeden bu komutu verirseniz köpek bunu anlayacaktır.

Umarız böyle bir durumda asla karşı karşıya kalmazsınız ve bu önerileri de uygulamak zorunda olmazsınız....
 
Sevgili mawim hayvanları ne kadar çok sevdiğimi bilirsin. Köpek ve kedilerle yakın dan alakalıyım. Köpekler tehdit unsuru algılamadığı müddetçe ve karşı tarafın korktuğunu hissetmediği müddetçe saldırmaz. Hatırlarsan foçada köpeklerin kavgası olmuştu .Kendi aralarında 6-7 lik bir grup oluşturmuştular.Korkmadan yanlarına yaklaşmıştım. Birde marinada ki hırlayan köpeği hatırlarsın elimdeki su şişesini salladım ve içindeki suyu yere döktüm.Köpek hırlamayı kesti. Köpekler küçük pet dolu su şişelerinin sesinden korkuyor. Köpek saldıracağı an oğlum kızım diye yumuşak seslerle ona seslenmek saldırmasını engelleyecektir. Koşmak taş atmak gibi eylemler köpeği hırçınlaştırabilir .Onun için bir tehdit unsuru olmadığınızı göstermek lazım. Yumuşak ses tonuyla seslenmek , buna ek olarak alkış yapmak ve dudakları büzüp öpücük sesi çıkarmak köpekleri yumuşatan eylemler.
 
Geri
Üst