Korunmasız ilişki yaşadım hamilemiyim?

Uzman SühaN

Administrator
Korunmasız ilişki yaşadım hamilemiyim?

Acil kontrasepsiyon nedir,korunması ilişki sonrası gebelik şansı,korunmasız ilişkiyle hamile kalınırmı,korunmasız ilişki ve hamilelik hakkında bilgiler





bel-sirt-ve-kasiklarimda-agri-var-goguslerimde-hassasiyet-var-hamilemiyim-0.jpg






Korunmasız girilen bir cinsel ilişkiden veya kullanılan yöntemin başarısından şüphelenilen durumlarda ilişki sonrası gebeliğin olmasını engellemek amacıyla kullanılan yöntemlerdir. Bu amaçla, en sık olarak hormonlar yöntemler kullanılır ancak rahim içi araçlar da faydalı olabilir. Korumasız ilişki yaşadım hamilemiyim kızlar

Hormonal yöntemler hem döllenmenin oluşmasını hem de döllenme oluşmuşsa bunun rahime yuvalanmasını önleyerek etki edebilir. Ancak, gebelik rahime yerleşmişse düşük olmasını sağlamaz. Bu nedenle, gebelik rahime yerleşmeden önce yani ilişkiden sonraki ilk 72 saat içinde kullanılmalıdır ancak, ne kadar erken başlanırsa başarı şansı o kadar yüksek olur. Bu yöntemlerin gebeliği önleme şansı %98’e kadar ulaşabilir.

Bu amaçla, normal doğum kontrol hapları kullanılabilir. Ancak, bunun için yüksek doz kullanmak gerektiğinden nasıl ve hangi dozlarda kullanılacağı konusunda mutlaka doktorunuza danışmanız eş-dost tavsiyesi ile hareket etmemeniz gerekir.Bu yöntemle en sık ortaya çıkan yan etki bulantı ve kusmadır. Hapların tok karnına alınması bu yan etkileri azaltır. Kusma olduğunda (aldıktan sonraki 1 saat içinde) doz tekrarlanmalıdır. Bunun dışında baş ağrısı, halsizlik ve kasık ağrısı da görülebilir. Lekelenme, beklenen adet tarihinin değişmesi gibi durumlar da görülebilir.

Doğum kontrol hapını kullanması sakıncalı olan kadınlar bu hapları da kullanamaz.
!!! Bu ilaçlar, rutin olarak kullanılamaz, yani bunu normal bir gebelikten korunma yöntemi olarak kullanmak mümkün değildir. Sadece, planlanmamış bu nedenle korunma tedbiri alınmamış cinsel ilişkilerde ve kondomun yırtılması gibi kullanılan yöntemin başarısından şüphe edilen durumlarda kullanılmalıdır.

Oluşmuş ve rahime yerleşmiş gebelikte yöntem başarı sağlamaz yani bir düşük hapı değildir.
Rahim içi araçlar (spiral) da korunmasız cinsel ilişkiden sonraki 7 gün içinde uygulandığında istenmeyen gebelik oranını yüksek oranda önleyebilir. RİA takılmasının sakıncalı olduğu hastalar da kullanılmamalıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Mrhaba, Bir kadının aylık döngüsünde farklı zamanlarda ovülasyon gerçekleşebilir. Bu yüzden hamile kalma olasılığı her zaman vardır. Beklenen çevriminizde (adetinizde) gecikme söz konusu olursa tedbiren gebelik testi yapın.
 
Geri
Üst