Krepli İspanyol Böreği Tarifi, Buyrun!

TİTAN

*Melekler Mekanı*
ispanyol böreği, krepli börek, değişik börek tarifi


Sevgili melekler, özel misafirleriniz için özel bir börek tarifi vermek istiyoruz sizlere. Hazırlaması biraz zaman alan ancak ortaya çıkan lezzetle takdir toplayacağınız ispanyol böreği için kıymalı iç hazırladıktan sonra krep yaparak, içle krebi doldurmanız, sonra da kızartmanız gerekiyor. Lafı fazla uzatmayalım ve tarife geçelim....



ispanyol-böreği.jpg





Malzemeler

250 gram kıyma
1’er adet soğan ve domates
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
3 adet sivri biber
Tuz, karabiber

Krep için:
1 su bardağından bir parmak eksik un
Yarım su bardağı su
4 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Pane için:
1 su bardağından bir parmak eksik un
4 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik galeta unu

Yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda 3 dakika soteleyin. Kıymayı ilave edip kısık ateşte 5 dakika soteleyin. Küp doğranmış domates, ince kıyılmış sivri biberler, tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Krep için, tüm krep malzemesini çırpma teli ile karıştırın. Süzgeçten geçirip yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Hamur malzemesi bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kreplerin içine hazırladığınız kıymalı harcı pay edin. Rulo şeklinde sarıp, uçlarının açılmaması için uçlarına yumurta akı sürün. Krepleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak soya sos ile servis yapın.
 
Üst