Kulağa su kaçarsa ne olur ?

Uzman SühaN

Administrator
Kulağa su kaçarsa ne olur ?
Kulak insan vücudunun duyma işlevini sağlayan bir organ olmasının yanı sıra vücudun denge kurmasını sağlayan da bir organdır. Kulağa giren bir cisim olduğunda duyma bozukluğunun yanı sıra denge kaybı da oluşabilecektir. Bu neden ile kulakların bakımı iyi yapılmalı ve kulağa kaçabilecek şeylerden korunmak şarttır.



Kulağa kaçabilecek ve insan vücudunda sıkıntı oluşturabilecek en önemli şeylerin başında da su gelmektedir. Banyo veya duş yaparken, havuz veya denizde yüzerken kulaklara su kaçabilmektedir. Bunun engellenmesi gerekir. Çünkü kulağa kaçacak su ağrılar oluşturabilir, kulak iltihaplarına sebep olabilir, hafif oranda işitme kaybına neden olabilir. Bunların haricinde daha da derin kısımlara yani orta kulağa ve sonrasına su kaçmasında ise daha ciddi sorunlara oluşabilir. Orta kulağa su kaçmamalıdır.




Kulağa su kaçarsa ne olur.jpg








Eğer orta kulağa su girdiyse mutlaka çıkarılmalıdır. Bir pamuklu çubuk yardımı ile su alınabilir. Tabi ki bu işlem kulağa zarar vermeden yapılmalıdır. Bundan farklı olarak da bazı hareketler ile(su kaçan kulağın aşağı bakması sağlanıp zıplanması gibi)su çıkarılabilir. Eğer bu gibi işlemler ile su çıkarılamadıysa mutlaka bir hekime gidilmelidir. Ağrı, hafif işitme kaybı, orta kulak iltihabı gibi sorunların oluşmaması için kulağa su kaçması önlenmelidir. Bunun için de duşa veya banyoya girildiğinde kulakların içine su kaçmaması için dikkatli olunmalı, deniz veya havuza girildiğinde ise kulaklar sağlam ve kaliteli bir kulak tıkacıyla ya da bir vazelinli pamuk ile kapatılmalıdır. Bunlar kullanılırken de dikkatli olunmalı, bu cisimlerin kulağa kaçması önlenmelidir.




EN BİLİNEN YÖNTEMLER



En bilindik yöntemlerden biri olan zıplamak, doğru uygulandığı zaman kulağa su kaçtığında çıkarmak için yeteri olabilecek uygulamalar arasına girmektedir. Bu yöntem ile kulağa kaçan suyun çıkarılmasını sağlamak için halk arasında bilindik bir yöntem; su kaçan kulağınız hangisi olduğunu belirledikten sonra o taraftaki ayağınızı yukarı kaldırmanız ve kafanızı o tarafa doğru yatırmanızdır. Bu sayede ayağınızı kaldırınca vücut, otomatik olarak kulaktan beyne gidecek sinyalleri iletmek için suyun boşaltılmasını sağlayacaktır. Uygulanacak yöntemlerden bir diğeri; su kaçmış olan kulağınız altta kalacak şekilde yastık ile yatmanızdır. Ayrıca; saç kurutma makinesi ile kurutmak, Antiseptik özellik gösteren kulak damlaları kullanmanız da kulağa su kaçtığında uygulanacak yöntemlerden bazılarıdır.




1- Su Olduğundan Emin Olun. Öncelikle kulağınızda su olup olmadığını tam olarak anlayabilmek için bileğinizle alnınıza hafifçe vurun. Eğer kulağınızda su varsa, kendinizi huzursuz ve tedirgin hissedeceksiniz. Eğer su varsa aşağıdaki yöntemlere bir bakınız, hangisi size uygunsa uygulayınız;



Kulağın içindeki suyun dışarı çıkmasını kolaylaştırmak için nazikçe ve yavaşça dış kulağı silin ve başınızı bir tarafa doğru eğin. Doğru pozisyonu bulmak için başınızı ileri geri, öne arkaya hareket ettirebilirsiniz. Kulağınızın içinin daha da genişletebilmek için kulak memenizi çeliştirebilirsiniz.
 
Geri
Üst