Kulak ağrısı ve çınlaması

Young bride

Banned
Kulak ağrısı ve çınlaması
kulak, kulak ağrısı, kulak çınlaması, kulak çınlaması tedavisi, kulak çınlaması neden olur

KULAK AĞRISI VEYA ÇINLAMASI
Kulaklarınız sadece işitme duyusu için değildir. Denge için de önemli bir organdır. Kulakta, enfeksiyondan ısrar eden çınlamaya kadar, meydana gelebilecek olası bir dizi sorun vardır.
En sık karşılaşılan kulak sorunu, kulak ağrısıdır. Başlıca belirtileri keskin ve delici ya da künt ve zonklayıcı veya ikisinin... birlikte geliştiği bir ağrıdır. Bir enfeksiyona işaret eden ve tedavi gerektiren sarı bir akıntı olabilir ya da orta kulakta sıvı ya da buşon birikimi nedeniyle işitmeniz azalabilir. Herhangi bir kulak ağrısı yarım günden daha uzun sürerse gecikmeden bir doktora görünmelisiniz. Kendi kendinize tedavi etmeye kalkışmayın. Kulak ağrısına bir dizi faktör neden olabilir.
KULAK AĞRISI NEDENLERİ
- Orta kulak enfeksiyonu (bakteriyel veya viral)
  • Soğuk algınlığı ve nezle
  • Uzun süre yüksek sese maruz kalma
  • Buşon blokajı
  • Katran ve enfeksiyona bağlı olarak Östaki borusunun tıkanması
  • Barotravma olarak bilinen uçmaya ya da dalmaya bağlı basıncın neden olduğu hasar
  • Diş ve dişeti enfeksiyonu
  • Dış kulak enfeksiyonu, kaşıntı, ağrı ve dış kulak yolundan akıntıya neden olan ve genellikle bakteriyel veya alerjik olan bir sorun.

ENFEKSİYON VE TIKANIKLIK
Kulak ağrısının sebebi bir enfeksiyon ise doktor incelemesi için irin örneği alınabilir. Kulağı temizleyecek ve damla veya tablet şeklinde antibiyotikler veya stereoidler reçeteleyecektir. Ağrı kesici de verebilir. Eğer kronik bir enfeksiyon varsa kulağın düzenli bir şekilde temizlenmesi gerekebilir.
Sorun buşona bağlı bir tıkanıklıktan kaynaklanıyorsa doktorunuz, ılık su şırınga ederek kulağınızı temizleyebilir. Önce kulak damlası ile buşonları yumuşatabilir. Bu yöntem, kulak zarının delik olması durumunda risklidir ve yalnızca tıbbi açıdan gerekli görülürse, doktorun ve hastanın işlem için yeterli zamanı varsa uygulanmalıdır.
ÇOCUKLAR VE ORTA KULAK İLTİHABI
Orta kulakta sıvı birikimin olduğu orta kulak iltihabı, çocuklarda ağır işitmenin yaygın sebeplerindendir. Hekim, östaki borusundaki şişliği azaltmak için dekonjestan ve antihistaminik ilaçlar verebilir. Bu, sıvının orta kulaktan çıkıp östaki borusuna ve oradan da burna ve boğaza akmasına olanak tanır.
Ağır durumlarda, kulağın ameliyat edilmesi için çocuğun hastaneye yatırılması gerekebilir. Cerrah, genel anestezi altında ince bir iğne ile kulak zarını geçerek sıvıyı bir şırıngayla çeler ya da kulak zarı üzerinde küçük bir kesi yaparak buraya plastik bir tüp (grommer yada stopple denen) yerleştirebiir. Bu tüp, orta kulağın havalanarak kurumasını sağlar.Tüp genellikle birkaç ay burada bırakıldıktan sonra çıkartılır ve zardaki delik zamanla kendiliğinden iyileşir.
UÇUŞ SORUNLARI
Uçtuğunuz zamanlar genellikle kulak ağrısından yakınıyorsanız bir sonraki uçuşunuzdan önce mutlaka doktora gidin. Doktorunuz antibiyotiklerle ya da temizlenerek giderilebilecek basit düzeyde bir enfeksiyon ya da buşonların sebep olduğu tıkanıklık olup olmadığını ortaya koyacaktır. Uçuş esnasında şeker yeyin veya sakız çiğneyerek olabildiğince sık yutkunmaya çalışın. Bu, östaki borusundan havanın serbestçe geçmesini sağlar. Bir kulak ağrısı, uçuştan 24 saat sonra hala devam ediyorsa hemen bir doktora danışmalısınız.
KULAK ÇINLAMASI
Tinnitus, kulakta ısrar eden çınlama, ıslık, vızıldama veya haşırdama sesi ya da bunların karışımı bir ses olmasıdır. Çekmeyen ya da ayarlanmamış bir televizyonun çıkardığı sese benzeyebilir. Tinnitusun sürekli olması ya da tekrarlaması dayanılması güç bir durumdur. Sebepleri arasında kafa yaralanmaları, uzun süre yüksek sese maruz kalma, kulak yıkatmak, enfeksiyon, yüksek dozda aspirin, sağırlık, Meniere hastalığı (şiddetli baş dönmesi yapan bir iç kulak bozukluğu) ve boyna ait sorunlar yer almaktadır. Sıklıkla belirgin bir sebebi yoktur.
Tinnitus, her 10 kişiden birini etkilediği halde, vakaların yalnız 1000’de 1’inde durum, mesleği ve yaşam biçimini etkileyecek kadar ağırdır. Tedavisi yoktur ancak, vakaların %22’i kendiliğinden iyileşir ve %13’ünde bir miktar düzelme olur Yaklaşık %8’i şiddetli hale gelir.
KULAK AĞRILARININ TEDAVİSİ VE ÖNLENMESİ
- Tekrarlayan dış kulak sorunlarınız varsa, yüz havlularını ortaklaşa kullanmaktan sakının ve yüzerken ya da dalış yaparken dikkatli olun.
- Scuba dalgıçları dalarken veya yüzeye çıkarken basınç eşitlemeyi unutmamalıdırlar.
- Aşırı gürültüye ya da yüksek sese maruz kalmaktan sakının. Havalı deliciler, yüksek sesli aletlerle çalışmak durumundaysanız kulaklık takın. Uzun süre aşırı gürültüye maruz kalmak sağırlığa veya kulak çınlamasına neden olabilir.
KULAK SORUNLARIYLA İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER
Hiçbir şekilde kulağınızdaki yabancı bir cismi kulak temizleyici çubuklarıyla çıkarmaya çalışmayın. Bu yabancı cismin daha da içeri itilmesine neden olur.
Eğer kulağa bir böcek gidiyse, kulaktaki böceği çıkartmak için sorunlu kulak yukarı gelecek şekilde kişinin başını bir yana eğin. Böceği çıkartmak için nazikçe ılık su akıtın. Bu yöntem başarısız olursa vakit geçirmeden bir doktora yada en yakın hastanenin acil birimine başvurun.
380014db3e4c025050.jpg
 
evet tüm kardeşlerime müjdem var kulak çınlamasına son kulak ağrısına son kulak enfeksiyonuna son aşağıda yazdıklarımı uygulayacaksınız gerekli malzemeler 1 adet cam kase 1 adet soğan 1 adet sarımsak 1 adet zeytin yağı 1 adet pamuk tarifi veriyorum. ilk olarak soğanı ikiye bölüyoruz sonra cam kaba limon sıkar gibi ikisinide sıkıyoruz sonra 1 adet sarımsağı suyu çıkabilecek şekilde suyunu çıkartıyoruz aynen cam kaba soğanı nasıl sıktık ise sarımsakta aynı kalan kısmınıda aynen cam kabın içine atıyoruz ve zeytinyağındanda bir yemek kaşığı cam kaba ilave ediyoruz bunları kısık ateşte hafif tam değil hafif dağlıyor ve soğumasını bekliyoruz soğuduktan sonra bir pamuğa kulağımıza girecek şekilde deliğine cam kaba batırıyor hafifçe sıkıyoruz hafif bir iki damla damlasın diye sonra o pamuğu kulağımıza deliğin içine koyup pamuk altta gelecek şekilde sol ise sağ kulağa doğru yatıyoruz sağ ise sol kulağa doğru yatıyoruz her ikisindede ağrı varsa 5 dakika birinin 5 dakika diğerinin altına gelecek şekilde yatıyoruz sonra bu beş dakika bittikten sonra pamuk olan kulağın üstüne yatıyoruzki enfeksiyon varsa sarı su akıyor çınlama varsa zaten hafif hafifi düzelir 5 gün sabah ve akşam yapıyoruz. Allahın cc izniyle kurtarıyoruz.Allah cc şafi ismi cc yüzü suyu hürmetine şifa versin hepinize derdi veren dermanıda vermiştir bunu unutmayınız.....
 
Geri
Üst