Kumar oynama isteğiyle baş etme

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Kumar oynama isteğiyle baş etme
kumar oynama isteğiyle baş etme,kumar oynama isteğiyle başedilirmi,kumar oynama isteğiyle nasıl başedilir
kumar isteğiyle başetme.jpg


Kumar oynama arzusu normaldir, ama bu arzu siz daha iyi seçimler yapmaya çalışırken size zorluk çıkartacaktır. Kendinize iyi bir destek ağı kurduğunuzda ve daha sağlıklı seçimler yapmaya başladığınızda kumar oynama arzusuna direnmeniz çok daha kolay olacaktır. Aşağıdaki stratejiler size yardımcı olabilir.

Destek için iletişime geçin. Güvendiğiniz bir aile dostunuzdan ya da bir arkadaşınızdan destek isteyebilirsiniz.

Başka bir şeyler yapın. Dikkatinizi başka aktivitelere verin. Bu aktiviteler evde iş yapmak, spora gitmek ya da TV izlemek olabilir.

Kumar oynamayı erteleyin. Kendinize beş dakika, on beş dakika, bir saat ya da ne kadar uzun bekleyebileceğinizi düşünüyorsanız o kadar bekleyebileceğinizi söyleyin. Bekleyebildiğinizde kumar arzunuz geçebilir ya da direnebileceğiniz kadar güçsüzleşebilir.

Kendinize gerçeklik testi yapın. Kendinizi kumar oynama arzusuna bırakırsanız ne olacağını hayal edin. Tüm paranızı kaybettiğinizde neler hissedeceğinizi, kendinizi ve ailenizi nasıl hayal kırıklığına uğratacağınızı düşünün.

Eğer kumar arzusuna direnemiyorsanız, kendinizi zorlamayın ya da bunu kumarı bırakmaktan vazgeçmek için bir gerekçe olarak kullanmayın. Kumar bağımlılığından kurtulmak zor bir süreçtir. Önemli olan hatalarınızdan bir şeyler öğrenmek ve tedavi yolunda çalışmaya devam etmektir.
 
Geri
Üst