Kuranda Geçen Kız ve Erkek Bebek İsimleri ve Anlamları

emine kuranda geçiyor ama çıkmadı yıldız ismi , bahri ismi , gürol ismi geçiyormu ?
 
ben en çok kevser havva ve tuanayı beğendim diğer tüm isimlerde ççok güzel he birde nisa yı beğendim
 
Ben en çok beren,selen ve sara ismini beğendim ve safaa'yıda çok beğeniyorum
 
irem

"irem:ad kavmi zamanında, şeddad tarafından cennete benzetilme amacıyla yapılan bahçe olup, şam’da veya yemen’de bulunduğu söylenir. Kur’an-ı kerim’de fecr suresinde geçmektedir. " "irem kendini allah ilan eden şeddad tarafından yaptırılan bahçedir. Bahçeye giren insanlara uyuşturucu vererek onların etkilenmesini sağlamıştır. Kurandada yalancı cennet bahçesi olarak geçer. " "ırem = cennet bahçesi. evet, lk okuyuşta iyi güzel gibi gözükse de değildir aslında! ırem, allahın sevmediği yalan cennettir. allah’a isyan ederek cennet’e benzetmek iddiasiyle irem bağını yaptırmış, bu bağdaki köşke girmeden kavmi ile yani taraftarlariyle birlikte gazaba uğramış, çarpılmış. allahın gazabına uğramış bir yerin ismini koymak hiç doğru değil".
 
ecrinin anlamı cennette var olduguna inanılan su anlamına geliyor bence ecrin adı hem kendince hemde anlamca cok uygun bir isim
 
bu isimlerin çoğu kuran'da geçmiyor başlık yanlış ve sakıncalı olmuş. (Örnek: umut, ogün, yiğit...)
 
sen yalns dsunuyorsun merk etme herkes senın gıbı algılamaz o baslık yada burda yazanlar ayet dıye deıl sadece gunluk hayatta kullandgımız ısımlerden kuranda herhangı bı ayette gecenlerı söyluyorlar burda cunku o kelımeler (ısımler) arapça turkcemzde bazı kelımlerın arapça oldgundan haberınız varsa bunu anlarsınız zaten !!..
 
çok güzel benin 1 kız kardeşim birde kız yeğenim olacak kız isimlerini açabilirmiyiz biraz daha :D :D
 
Geri
Üst