Kuranda Geçen Kız ve Erkek Bebek İsimleri ve Anlamları

bu site isimlerin çoğunun anlamını yanlış vermiş. ceylin Arapça yengeç demek cennete açılan kapı falan değil. Ecrin, Aleyna ve Ceylin diye isim olmaz. Aleyna üzerimize demek. Çocuğunuza anlamlı isimler koyun.
 
Vallahi tam hepsi kuranda geçen isimler mi bilemiyorum ama ben güzel isim arıyordum buldum. Öyle değişik isim olsun diye de bi işim yok kızıma Elif adını koyacağım. Çok hoşuma gidiyor ilk bebeğim de kız olcak nasip ise. Allah isteyen herkese önce hayırlı bir evlat nasip etsin. Ama birde şu var yarın koyduğunuz isimlerin güzelliğinden yada anlamsızlığından çevrenizden size eleştiriler gelebilir. aslında ben ondada değilim. Rabbim beni hesaba çektiğinde bu ne demesin diye koyuyorum Elif ismini birde çok seviyorum yaaa :))
 
İsmim Erva buradaki anlamını bilmiyordum, teşekkür ederim.
 
Vallahi ben burada bulduğum bir erkek ismini beğendim " ACAR " İSMİNİ koyacağım erkek bebişime hayırlısı ile gelsin de tabiki gerisi önemsiz ama güzel isim yaaa çok heyecanlıyım doğumuma çok fazla kalmadı :)
 
hepicigi kuranda geciyomu bilmiyorum ama gercekten cicis isimler yok degil tesekkurler meleklermekani sizeeee
 
Çoğu yerde Ceylin’in anlamı ‘Cennet kapısı’ olarak belirtilmiştir. Fakat Ceylin Kuran-ı-Kerim’de geçmeyen ve ‘Cennet kapısı’ anlamına gelmeyen bir isimdir! Cennetin sekiz kapısı vardır: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen ve Zikir-İlim kapısı. Gördüğünüz gibi Ceylin bu kapılar arasında yer almıyor.
Ceylin Ingiliz bir isim olan Jaylin’in Türkçeleştirilmiş halidir. Jaylin ‘sakin’ manasına gelen bir isimdir. Ceylin veya Jaylin ismini koymak bir Müslüman için uygun değildir.
Ceyl Farsçada 'yengeç' demek. Ceylin'in baska bir anlami: yengeç yuvasi.
 
Geri
Üst